• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çamfıstığında sorun var ERKİN USMAN

Çamfıstığında sorun var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.04.2012, 00:00
Asil olarak seçtiğimiz vekillerimizin tek görevi, parti grup veya meclis toplantılarında sadece el kaldırmak olmamalı.
Vekillerin en büyük görevi; seçildiği kentin, bölgenin ve hatta ilçelerinin de sorunlarını meclis gündemine aldırmak ve bu sorunları sonuna kadar da takip etmek olmalıdır.
Bu tanıma uyan vekil var mı?
Kuşkusuz var. İşte bunlardan biri de CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler.
Aynı zamanda Bergamalı olan Güler, doğduğu, büyüdüğü Bergama'nın Çamfıstığı sorununu meclis gündemine taşımaya kararlı.
Güler, ülkemizin Çamfıstığı üretiminin yarısının yapıldığı Bergama Kozak yöresinde son yıllarda yaşanan düşüşün araştırılmasını, üreticisinden ihracatçısına, konuyla ilgili mesleki kurum ve odalardan araştırma yapan akademisyenlere, çevre örgütlerinden yerel ve merkezi yöneticilere, tüm ilgililerin elindeki bilgi ve bulguları topluca ortaya koymasını ve sonuç alıcı bir etkileşim ortamının yaratılmasını istiyor.
Bu konuda hemen hemen tüm ilgili kurum ve kuruluşlara çağrı yapan Birgül Ayman Güler şöyle diyor:
"Çamfıstığı üretiminde yaşanan bu olumsuz durum karşısında bugüne dek çeşitli çalışmalar yapılmış, raporlar üretilmiş. Ancak ulaşılan sonuçlar, nedenleri tam bir açıklıkla ifade etmekten uzak kalmış görünmektedir. Son yıllarda üretimde yaşanan aşırı düşüşler yöre insanımızı mağdur etmekte, kozalak fabrikalarını kapanmaya zorlamakta ve ilçemizi önemli miktardaki getiriden yoksun bırakmaktadır. İşte bu nedenle, yaşanan sorunların çözüm yollarının belirlenmesi temelinde kamuoyu oluşturulması ve üreticiler ile yöneticiler arasında Bergama-Ankara hattının verimli sonuçlar yaratacak biçimde açılması amacıyla 11 Mayıs 2012 Cuma günü saat 13.30'da, Bergama Belediyesi Meclis Salonu'nda bir toplantı yapılacaktır. Bu toplantının sonuçları hem Bergama'da hem de Ankara'da TBMM'de yapılacak basın açıklamalarıyla duyurulacaktır. "

hayattan
Basın trafik kartı acaba ne işe yarar?

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği gazetecilere bazı avantajlar sağladığı ifade edilen basın trafik kartı ne yazık ki pratikte bir işe yaramıyor.
Bu yargımızı ise gazetemizin başarılı ekonomi muhabiri Murat Şahin'in başına gelen bir olay ortaya çıkarıyor. 21 Nisan Cumartesi günü Kuşadası Çocuk Gelişim ve Kültür Derneği'nin davetlisi olarak Kuşadası'na giden Şahin, Kasım Yaman Parkı'nda yapılan etkinlik için 35-EA-4740 plakalı aracını otopark yeri bulamadığı için parkın hemen yanındaki yasak olan yolun üstüne park eder. Otomobilinin önünde bulunan basın trafik kartına güvenen Şahin, nasılsa trafiği aksatmayan bu yerde aracının çekilmeyeceğini düşünür.
* * *
Ancak trafik ekipleri basın trafik kartları protokolünün üçüncü bölümündeki (b)fıkrasında yer alan "Basın mensuplarının araçlarına, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanır" maddesini bilmedikleri için Şahin'in aracını otoparka çekerler. İşini bitiren Şahin, park ettiği yerden otomobilininin çekildiğini görür. Araçların çekildiği özel otopark alanına giden Şahin, burada polis memurlarına durumu anlatsa da ceza yemekten kurtulamaz. 72 TL cezayı da sineye çeken Şahin'i bu kez başka bir sürpriz beklemektedir. Aracını çeken çekici de Şahin'den ayrıca 65 TL talep eder. İlk defa otomobili çekilen Şahin bu işe de oldukça şaşırır. Çekici işlemlerinin de özelleştiğini, bu nedenle ek ücret istendiğini ifade eden Şahin, bu duruma da isyan eder.
***
Burada devreye giren Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ise en azından bu ayıbın önüne geçer. Göreve giden Şahin, yönetmelikleri bilmeyen polis memurları yüzünden 72 TL ceza yerken, boşa geçen 2 saatinin hesabını kime soracağını bilemez. Bu olay da gösteriyor ki gazeteciler var olan haklarını bile kullanamazken, haklarını aramak için çok çaba harcamaları ve dil dökmeleri gerekiyor.

kentten
Bin çocuğun satranç turnuvası

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öncülüğünde, tüm İzmir'deki okulların anaokulu öğrencilerine yönelik "Anaokulları Satranç Turnuvası" düzenlenecek. 28 Nisan Cumartesi günü ikinci kez düzenlenecek ve Kültürpark Atlas Pavyonu'nda saat 10.00'da başlayacak olan turnuvaya toplamda 1000 kişinin katılması bekleniyor. Turnuvada, 5-6 yaş grubundaki yüzlerce minik dereceye girmek için çaba gösterecek. İzmir İl Satranç Hakem Kurulu tarafından görevlendirilen hakemlerin yöneteceği turnuvaya, anaokulu öğrencilerinin katılımları, etkinlik öncesinde öğrencilerin çıkaracakları lisans ile mümkün olabilecek.

küpe
Gerçekten cesur olanlar için cesaret diye birşey yoktur.
Baraccio


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA