• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu işin sonunda Özfatura da isyan etti ERKİN USMAN

Bu işin sonunda Özfatura da isyan etti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.05.2012, 00:00
Medyada "olası bir deprem" ile ilgili haberler "magazin" boyutlarına düştü. Bu yöndeki haberleri ciddiye alan pek yok gibi... Çok ciddi ve duyarlı olması gereken çevreler bile işin gırgırında.
Bu duyarsızlıklardan nasibini alanlardan biri de İzmir'in eski belediye başkanlarından Burhan Özfatura...
"Ülkemiz, maalesef, tam anlamı ile deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Her an tehlike mevcuttur. Rabbim korusun, büyük riskler söz konusu olabilir" diyen Özfatura, tüm halkımızın ve yöneticilerimizin, en fazla "depreme karşı alınacak tedbirler" konusuna odaklanması gerektiğini vurguluyor.
Özfatura, tüm şehirlerde deprem master planları yapılması gerektiğini vurguladıktana sonra yaşadığı bir gerçeği de şöyle anlatıyor:
"Büyük illerin tümünde Deprem Koordinasyon Merkezi kurulmalıdır. (Göstermelik olarak değil, ciddi anlamda.) Ve ne yazık ki, İstanbul dahil, hiçbir ilde, (olması gerektiği gibi) bir koordinasyon merkezi yoktur. Her şey oluruna bırakılmıştır. Profesyonel anlamda yapılar kurulmamıştır. Ben, danışmanı olduğum firma ile birlikte, İstanbul'da örnek bir merkez kurmak için, bir çok yere başvurdum. Talebimiz sadece uygun bir yerin tahsisi idi. Diğer tüm harcamaları yurt içinden ve dışından sağlama imkanı mevcuttu. Böylece; eğitim,hazırlık, koordinasyon, kurtarma safhaları profesyonelce kurulacaktı. 1999 depreminde yaşanan başı boşluk yaşanmayacaktı. Gelen yardımların israfı, yağması, terör örgütlerine aktarılması önlenecekti. Bir yıldır, konuyu ciddiye alan çıkmadı."
***
Böyle bir ortam içinde, Burhan Özfatura gibi deneyimli bir belediye başkanına ve eski biri bürokrata "çalım atan" sistem içindedekiler "görevi suiistimal" kahsamına alınmalı.
Bunun başka çaresi yok.

Basın trafik kartı ve bir açıklama
Bir süre önce ekonomi muhabirimiz Murat Şahin'in aracında basın trafik kartı olmasına rağmen görevli olarak gittiği Kuşadası'nda yaşadığı traji komik öyküyü köşemizde sizlerle paylaşmıştık. Aracı çekilen Murat Şahin 72 lira ceza öderken, ayrıca 65 lira çekici ücreti şokuyla karşılaşmıştı. Aracında bulunan basın trafik kartına rağmen bu eziyeti yaşayan Şahin, köşemizde yetkililere, "Basın Trafik Kartı ne işe yarar" diyerek sitemini iletmişti. Bu yazının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bana bir açıklama gönderdi. Açıklamada Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile emniyet Genel Müdürlüğü arasında 21 Mart 2012 tarihinde imzalanan protokole atıfta bulunarak, "Basın mensuplarına haber takibi sırasında trafikteki geçiş kolaylığı, trafiği aksatmamak şartıyla, durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklardan ancak trafik görevlilerin bulunduğu yerlerde ve onların vereceği işaret ve talimatlar doğrultusunda yararlanabilirler" ifadesine yer verilmiş. Kendilerine gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ediyoruz.

küpe
Erkek cesaretini emretmekle, kadın itaat etmekle gösterir.
Aristoteles



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA