• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli dört belde ilçe olma yolunda ERKİN USMAN

İzmirli dört belde ilçe olma yolunda

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2012, 00:00
Gümüldür, Özdere, Ürkmez ve Doğanbey yakın zamana kadar bir belde idi.
Seçimler öncesi çıkartılan yeni Yerel Yönetimler Yasası ile belde olmaktan çıkartıldı ve Seferihisar'ın mahalleleri haline getirildi.
Ege'nin önemli turizm ve satsuma üretim merkezlerinden biri olan bu bölgede yaşayanlar, böyle bir tasfiyeyi içine sindiremedi.
Toplantıları toplantılar izledi. Paneller düzenlendi ve bu çabalar sonundaki referandum bölge halkının hedefini gösterdi:
"Bu dört belde birleşecek ve ilçe olacak."
* * *
Dört beldenin kanaat önderleri bir araya geldi. Her partiden, her siyasi görüşten temsilcilerin buluştuğu 30 kişilik bir "düzenleme komitesi" oluşturuldu.
İşte bu Komiteyi temsilen dört beldeden Tamer Duman, Ahmet Hacıibrahimoğlu, Abdullah Koçak ve Bekir Buruk dün konuğumuz oldu.
Özdereli Ahmet Hacıibrahimoğlu anlattı.
"Belediye ile ilgili bir konuda vatandaş Seferihisar veya Menderes'in yolunu tutacak. Neresindene bakarsanız bakın 25-40 kilometrelik bir mesefedir bu."
Heyetten Abdullah Koçak'ın verdiği bilgiye göre; bu bölgenin kış nüfusu 25-30 bin. Yazın buraya gelenlerin sayısı 250-300 bini buluyor.
Türkiye'de üretilen satsumanın yüzde 40-45'i buradan çıkıyor.
Türkiye'nin en zengin jeotermal kaynakları burada.
Bütün bunlara ek olarak, 3 tarihi kent de bu topraklar üzerinde kurulmuş. Bunlar Dianos, Labedos ve Klaros'tur.
Bekir Buruk da ekliyor:
"50 kilometreyi bulan sahilimiz var. Yeni belde için isim mühim değil. Bu yeni yapılanmanın adını devlet büyüklerimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz koysun."
***
Gümüldür, Özdere, Ürkmez ve Doğanbey temsilcileri hedeflerine ulaşabilmek için Ankara'yı komşu kapısı yapmış.
Hepsi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri Aydın Şengün, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Mehmet Tekelioğlu ile AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a teşekkür ediyor.

kentten
Okan Usta'ya saygı akşamı

Gazeteci, yazar, şair ve ekonomist. Tam adı Halit Okan Yüksel. İktisat fakültesi mezunu.
Basın hayatına 1965'te atılarak çeşitli gazete, dergi, ajans ve televizyonlarda muhabir, yazı işleri müdürü, genel yayın müdürü, yapımcı ve köşe yazarı olarak çalıştı. Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu.
***
Yarın İzmir'de "Okan Yüksel Ustaya saygı toplantısı" var.
Konak Belediyesi'nin himayesinde, Sancar Maruflu'nun yöneteceği bu toplantı Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 18.00'de başlayacak.
* * *
Aynı zamanda sporcu yönü bulunan Okan Yüksel, İzmir Güreş İhtisas ve Demirspor kulüplerinde spor yaptı ve kilosunda Türkiye ikincisi oldu. Ulusal ve uluslararası 6 basın kuruluşunda üst düzey yöneticilik yaptı. Edebiyat, ekonomi ve spor alanlarında 68 ödülün sahibidir. Yayınlanmış 48 kitabı vardır.

laflama
* Ayağında kundura, elinde Milan Kundera kitabı!...
* Yabancıların "Cadılar Bayramı" yerine, biz de
"kadınlar bayramı" yapsak ya!
*Eee çapkınlık yaparken, Havva muhalefetiyle karşılaşmayın beyler!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
İnsanın kalbi hiçbir zaman bitaraf değildir.
Shaftesbury

fıkra
İtiraz

Adam, güzel sarışına sarıldı ve sordu:
"Seni öpmeme, sevmeme itiraz eder misin?"
"Aaa! Bu benim hiç yapmadığım şey..."
"Yani hiç öpüşmedin mi?"
"Hayır!.. Hiç itiraz etmedim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA