• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Namık Kemalliler haydi aşureye ERKİN USMAN

Namık Kemalliler haydi aşureye

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.05.2012, 00:00
Namık Kemal Lisesi İzmir'in efsane okullarından.
Önce ismi Birinci Lise idi. Sonra İnönü oldu ve nihayet Namık Kemal. Kimler geldi kimler geçti...
Bakanlar, senatörler, milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, dünyaya tıp alanında nam salmış doktorlar, ekonomi devleri, ünlü gazeteciler, Türk musikisinin anıt isimleri, Türkiye'ye nam salmış kulüp başkanları ve elit sporcular hep Namık Kemal Lisesi'nden yetişti.
* * *
Namık Kemal Lisesi bir parlamento ve tıp merkezi kuracak nitelikte değerler yetiştirdi. Bakanlar, Ali Naili Erdem, Yüksel Çakmur, Ertuğrul Günay, Yücel Seçkiner, Senatör Akın Özdemir, milletvekilleri Süha Tanık ve Bülent Baratalı, Vali Yahya Gür, Türkiye'nin tıp çınarları, Prof. Dr. Niyazi Lodos, Prof. Dr. Uçar Asena, Prof. Dr. Arman Çağdaş, Prof. Dr. Günay Haznedaroğlu, Prof. Dr. Adem Güler, Prof. Dr. Çetin İşlegen, Dr. Şaban Acarbay, Dr. Nail Ceyhan, Dr. Murat Çakaloz bir çırpıda sayıverdiklerimiz.
* * *
Ekonomi sembolleri, Şinasi Ertan, Necip Kalkan, Prof. Dr. Aytaç Eker, Prof. Dr. Ramazan Savranbaşı, Doç. Suavi Tuncay, Aykut Güsar ve Halil Atila bu liseden filiz verdi. Namık Kemal Lisesi aynı zamanda belediye başkanlarının da yuvası. Yüksel Çakmur, Cihan Türsen, Abdül Batur, Ahmet Sarışın, Cengiz Bulut, Adnan Yüksel, Bülent Baratalı bu yuvadan büyüdüler. Baro Başkanı Bahattin Özcan, musiki-edebiyat ve sinema-tiyatronun emsalsiz değerleri de Namık Kemal mezunu. Kimler mesela: Fuat Edip Baksı, Necip Mirkelamoğlu, Ekrem Güyer, Özer Uçar, İsmail Özboyacı, Dinçer Sümer, Rana Cabbar ve Ege. Türkiye'de gazetecilik büyüdüyse bunda Namık Kemal'in büyük payı var.
***
İzmir'den İstanbul'a gidip de nam salmayan gazeteci pek azdır. Gittiler, fethettiler, patron, genel müdür, köşe yazarı oldular, TV'lerin gözdesi oldular, etkinliklerini sürdürüyorlar. İzmir'de kalanlar da birer cevherdi. Sayarsak, Dinç Bilgin, Ertuğrul Özkök, Sayan Sokullu, Gürkan Ertaç, Ünal Tümin, Okan Yüksel, Yaşar Eyice, Tayyar Özdemir, Aykut Poturoğlu, Hüsnü Kaftan, Süleyman Alasya, Ertuğrul Kale, İsmail Özelçinler'i tanımayanınız azdır.
***
Gençlik Spor İl Müdürü Bahri Vreskala, kulüp başkanları Hayrettin Yorgancıoğlu, Dr. Salih Mertan, Erdinç Altınyeleklioğlu, Cihan Türsen, Coşkun Süer, Altay Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Eren Gevgeli hep Namık Kemal'den. Ve de süper sporcular: Şinasi Ertan, Mahir Araz, Vedat Dinler, Ahmet Aktugan, Kaya Erdil, Esin Özgener, Orhan Erdil, Ziya Kıpkızıl, Özer Aydınol, Baydo Baykal, Mustafa Türkekul, Altan Erdil, Alpan Çal, Kemal Egeli, Cengiz Sağcan, Hamdi Erişici, Rıza Saysen, Sürhay Resmor, Erson İpek ve Türk futbolunun kralları Ergun Öztuna (Puskas), Gürcan Berk, Yüksel Saylak, Ayhan Elmastaşoğlu, Nevzat Güzelırmak, Ali Artuner, Ertan Öznur, Esat Güntuğ, Mustafa Denizli, Atalay Noyaner, Ayfer Elmastaşoğlu, Özer Yurteri, Ati Göksu, Tayyar Özdemir, Mithat Mıhçı, Zahit Çelikaltay nasıl unutulur? İş aleminde ve diğer branşlarda öyle değerler yetişmiş ki Namık Kemal'den buraya sığdırmamız olanaksız. Bağışlasınlar...
***
Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Birsel Özdizdar, tüm Namık Kemallileri 27 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te okulun bahçesinde aşure yemeye davet ediyor. Kaçırmayın, eski dostlarla bir araya gelin, eski günleri, anıları yadedin, paylaşın.

laflama
- İnsanlığımızı kaybettik. Kimse hükümsüzdür ilanı vermiyor be!
* Balık baştan kokarmış, balinanın başını bulabilirsem koklayacağım!
* İç çamaşırı defilesine gittim, dona kaldım!
* İyi koku alan bir gazeteciyim, gazetede çalışan bütün kadınlar parfüm kullanır da!
* En güzel esaret aşktır!
* Eee kuraklık kapıda, sulu şakalar yapmayın bakayım!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Bir şeyi ezberlemek, bilmek sayılmaz.
Montaigne

günün fıkrası
rahatlık için

Büyük bir otelde, genç bir adam ünlü bir seyyaha, rahat seyahat için en uygun formülün hangisi olduğunu soruyordu. Tecrübeli adam kısaca şöyle dedi:
"Yanınıza iki kere daha fazla para, iki kere daha az elbise alın."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA