• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nil Ormanı’na 16 bin fidan ERKİN USMAN

Nil Ormanı'na 16 bin fidan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2012, 00:00
Geçenlerde size 19 yaşında hayatını kaybeden Nil Buket Gülergin adında genç kızımızdan bahsetmiş, arkadaşlarının ve ailesinin başlattıkları fidan kampanyasını duyurmuştum.
Fidan kampanyası bitmiş, 16 bine yakın fidan toplanmış, fidanlar toplanırken öyle hikayeler de yaşanmış ki sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum.
Acılı annenin arkadaşlarından biri takside sohbet ederken arkadaşına Nil Buket'i anlatıyormuş. Bindikleri taksinin sürücüsü, inerlerken gözleri yaşlı, "Abla para almayayım, bu da benim katkım olsun o ormana, evlat acısı çok büyük ben de yaşadım" demiş.
Bir başka ögretmen arkadaşı sınıfta öğrencileriyle paylaşmış kampanyayı ve Nil'in hikayesini öğrenciler mektuplar yazmışlar Şennaz anneye bizi de evladın say diyerek.
Yine başka bir yerde, başka bir ilkokul ögrencisi öğle harçlığını uzatmış amcasına kampanya için. 'Koy oğlum cebine, ben senin yerine yatırırım' demiş. Çocuğun verdigi cevap şu:
"O zaman benim fidanım olmaz ki..."
Uzun süredir işsiz olan okul arkadaşı, cebindeki son parasıyla katılmış bu sevgi ormanına...
Şennaz Hanım'ın okul arkadaşı sanatçı Metin Arolat çıktığı Beyaz Show'da kampanyayı herkese duyurmuş. Serpil Çakmaklı, Uğurkan Erez, Bengü, Emre Altuğ gibi sanatçıların yanı sıra İstanbul Kadıköy Belediyesi Başkanı Selami Öztürk ve İstanbul Valiliği çalışanları da kampanyaya destek vermişler. İzmir Büyükşehir Belediyesi de araç ve yiyecek desteği sunmuş.
Yardımlaşma duygusunun bu kadar kısa zamanda, bu kadar çok insanı sarması, dünyanın farklı farklı yerlerinde yaşayan binlerce insanın 19 yaşındaki genç bir kızın ormanında buluşmuş. Onu sadece resminden tanıyarak destek veren tüm insanlar bir mucizeyi gerçekleştirmişler.
Yarın Çeşme Ildır'a fidanlarını dikmeğe gidiyorlar. Nil organlarıyla hayat vermişti, adına kurulan orman ile de sonsuza kadar yaşayacak. Bu kampanyaya katılan tüm yürekler de, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı öyle güzel yaşamışlar ve yaşatmışlar ki hepsini tebrik ediyorum.

Depreme karşı devrim gibi tedbir
Serhan Menteşe, ülkemizde yaşanmış son 7 büyük depremde gerek bizzat sahada "hasar tespiti" ile görevli bir sigorta eksperi ve inşaat mühendisi. Bütün bunların yanında DASK kurumunun bir üst Hasar Komitesi üyesi.
Serhan Menteşe, geçtiğimiz haftalarda art arda çıkan iki önemli yasa ile Türkiye Büyük Millet Meclisi ve hükümetin konuya çok duyarlı ve adeta bir devrim niteliğinde uygulamaları başlattığını anlatıp şöyle devam ediyor: "Bu yasalar kamuoyuna Afet Sigortaları Kanunu ve Kentsel Dönüşüm Kanunu şeklinde duyulmuştur."
* * *
Serhan Menteşe'den satırbaşları:
* Hükümet, bu konuda 2009 yılında oluşturduğu USDEP (Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı) çerçevesinde gerekli yasal zeminleri hazırlamış ve 10 yıllık bir süreç içinde tüm binaları depreme karşı hazır hale getirecek bir büyük projeyi bu iki yeni yasa ile hayata geçirmiştir.
* Türkiye'deki toplam 20 milyon konutun ancak 4 milyonunun sigortalandığı, Doğal Afet Sigortaları Kurumu sistemine işlerlik kazandıracak adımlar da bu yasalarla atılmaya başlanmıştır.
* Bunlardan en önemlisi artık bu poliçeye sahip olmayan binalarda elektrik ve su aboneliğinin sağlanmayacağı gibi yaptırımların devreye girmesidir.

küpe
Gelecek, umut sahibi olanlar için vaadlerle doludur.
Goethe


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA