• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadın kimliği ve Kıpkırmızı ERKİN USMAN

Kadın kimliği ve Kıpkırmızı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.06.2012, 00:00
"Bunun adı seksse, daha önce yaşadıklarım neydi?"
Seda Kaya Güler'in yeni kitabı "Kıpkırmızı" bu cümleyle başlıyor. İlk kitabının üzerinden tam on yıl geçti. Araya başka kitaplar girdi ama o ilk kitaptaki kadın tiplerinden farklı bir kahraman kimliğiyle ortaya çıktı bu kez.
Kıpkırmızı'daki kadın, Türkiye'de mesleği olan, öğretmen, banka müdürü, yönetici ya da avukat...
Ve işte anlattıklarından birkaç satırbaşı...
"Biz küçükken Ayşegül kitapları okurduk ya, istedim ki onların yerli versiyonlarını yazayım; Ayşegül
yatakta, Ayşegül işte, Ayşegül anne... Ama 'Ayşegül Boşanıyor', 'Ayşegül Yazıyor' kitapları yazıldığı için o isimden vazgeçtim. Seks, aşk ve kadınlara dair oldu ilk kitabım."
Seda'nın kategorilerindeki kadınların adları, cinsel yaşamlarını yansıtıyor.
Örneğin hiç cinsellik yaşamamış kadının adı Akgül.
Evlenmiş ama hayatında tek erkek olarak kocasını tanımış kadın Tekgül.
Birkaç kez evlenmiş, boşanmışlar Şengül, cinsel yaşamı renkli Bingül...
İkinci kitap İş, Aşk ve Kadınlara Dair geliyor sonra.
"Ben kendi kuşağımı biliyorum. Yeni nesil genç kızları tanımak istedim" diyor. Annelerimizin zamanında muhallebiciye bile gidemeyen kızlar, bizim kuşağımızda tatile gidemeyen kızlar, şimdiki kuşakta hayli yol almış görünüyor. Karşıdan gayet rahat gibi görünen bu kızlar ne durumda? İşte bu kesimle görüşmelere başlıyor ve sayısız görüşme sonucunda tüm sorunların kesiştiği bir yerlerde Kıpkırmızı'nın kadını ortaya çıkıyor. Sonuçlara bakılırsa 10 genç kızdan 3'ü cinsel tatminsizlik yaşıyor.
Yani kocaları veya sevgilileri var, 30 yaşına gelmemiş ama seks hayatları kötü. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki, erkeklerin performansında düşme var.
Sevgili POTA'cılar'a bir mesajım var: Bu kitap okunmalı...

kentten
Kadınlar Birliği'nin tek erkek üyesi kim?

Bayraklı Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi ve Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği'nin işbirliği ile geçtiğimiz günlerde gerçekleşen "Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı" sona erdi.
"İnsan, yurttaş ve kadın olarak haklarımız için dayanışmaya" sloganıyla yola çıkan kadınların sertifika dağıtım törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ katıldı. Mansuroğlu Semt Merkezi'nde yapılan sertifika törenine tüm kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.
***
Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Bulmamış, Başkan Karabağ ve danışman Hatice Tatlı'ya desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
Bulmamış ayrıca Başkan Karabağ'a, Türk Kadınlar Birliği Derneği'nin ilk erkek üyesi olması yönünde bir istekte bulundu. Başkan Karabağ da Bulmamış'ı kırmayarak üyeliği kabul etti. Karabağ derneğe yeni üye olan kadınların rozetlerini de kendi elleriyle taktı.
* * *
Başkan Karabağ, Türkiye'de insan hakları yönünden birçok eksiklik bulunduğunu ve bundan da en çok zararı kadınların gördüğünü dile getirdi ve ekledi: "Haber bültenleri ve gazeteler ne yazık ki şiddet gören kadınlarla dolu. Kadınlarımız kimi zaman nedensiz bir koca dayağı kimi zaman da adına namus denen cinayetlerle anılıyor. Türk kadını ayağı yere basan, başı dik, üretkendir. Toplumun temel taşını oluşturan kadınlar da kendi haklarını en iyi şekilde bilip savunmak zorundalar" diyor.

laflama
* Tek tek basarak, bade süzerek... Bir koca bulamadın gitti!
* Nasihat etmekten hiç "vaaz" geçmeyeceksin bakıyorum.
* Sordum sarı çiçeğe; maaşın kaç lira, sigortan var mı?
* O kadar insanın kuyusunu kazdın ama hiç petrol falan bulamadın hacı?
* Aman dizimizin dibinden ayrılma da, varsın olsun hep dizi izle kızım!
* Beyaz giymez söz olur, siyah giymez rüküş...
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Yalnız orta kıratta bir insan daima keyiflidir.
S.Maugham

günün fıkrası
kelepir

Satılık bir ev için gazetenin birine şöyle bir ilan verilmişti:
"Büyük bir salonu, iki oturma ve altı da yatak odası olan ev satılıktır. Bina doğumevinin çok yakınındadır. Bu bakımdan kalabalık aileler için idealdir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA