• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KSK’nin New York’ta 100. yıl kutlaması ERKİN USMAN

KSK'nin New York'ta 100. yıl kutlaması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2012, 00:00
Karşıyaka'nın çok eski ve köklü ailelerinin torunları, atalarının kurup bugünlere kadar getirdikleri kulübün bireyleri, Türkiye'den binlerce kilometre uzaklarda da olsa, 100. yıl kutlamaları için hazırlıklara başladı.
New York ve çevresinde yaşayan Uzel, Karakaplan, Koç, Aksu, Özsoy, İşçimenler, Altıparmak, Özerk, Sakıpağa ailelerinin torunları, KSK'nin l00. yılını kentin en mutena salonlarında akşam yemeği ile birlikte 17 Kasım 2012 günü kutlayacaklar.
Binlerce kilometre öteden gelen habere göre, bu ailelerin çocukları ikamet ettikleri evlerini ve bulundukları cadde ve sokakları o gün yeşil-kırmızı bayraklarla donatacaklar.
Öz Karşıyakalıların davetli olduğu bu kutlama için gruplar oluşmaya başladı.
Bu güzellikleri yaşamak için Temmuz ayının başından itibaren ABD vizesi için adı geçen ailelerin bireyleri ve arkadaşları İstanbul Konsolosluğu'ndan gelecek randevu tarihlerini bekliyor.
Bütün bu gelişmelerin yanı sıra Almanya ve Fransa'daki Karşıyakalılar da yaşadıkları kentlerde 100. yıl kutlamalarını aynı gün gerçekleştiriyor.
Bu kutlamalara ilave olarak 1 Kasım 2012 günü KSK'nin "100. yıl hatıra pulları" satışa sunulacak.

Tarihten bir yaprak
İşte size tam tamına 65 yıllık bir fotoğraf.
Tarih 29 Ocak 1947...
Bu fotoğraf o zamanki adı YET olan, sonraları YETO ve İTİA olarak değiştirilen, şimdilerde ise Dokuz Eylül Üniversitesi'na bağlı İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi olarak bilinen İzmir'in köklü eğitim kurumlarından birine ve onun her biri idarace ve sporcu öğrencilerine ait.
(Ayaktakiler) Sanayi Odası Ajanı Besim Böke, Vedat Dinler, Yün Mensucat'ta başlayan futbol yaşamına Göztepe'de devam eden ve sarı-kırmızılı takıma altın dönemini yaşatan, Milli Takımı da çalıştıran Adnan Süvari, YET Müdürü Hamdi Karaçivi, takım kaptanı Hayri Yorgancıoğlu, Ahmet Aktuğan, müdür muavini Haydar Eriş. (Oturanlar) Bir dönem İzmir milletvekilliği yapan Arif Ertunga, Turan Çelik, EBSO başkanlarından Şinasi Ertan, Ümit Bilge ve idareci Mehmet Öktem, YET Voleybol Takımı'nın Kayagücü'nü 19-8, 21-5 yendiği maçtan sonra... Çoğu hayatta değil, yaşayanlara sağlıklı, uzun bir ömür diliyoruz.

fıkra
Apandist

İki arkadaş konuşuyordu. Biri:
"Apandist ameliyatından sonra iki kilo zayıfladım" dedi.
Beriki şaşkınlığını gizleyemedi:
"Hayret! Apandist denen şeyin bu kadar ağır olduğunu bilmezdim."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA