• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Reina Alaçatı’da ERKİN USMAN

Reina Alaçatı'da

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2012, 00:00
Haber Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'tan...
Başkan "Reina markası Alaçatı'da başka bir isimle beach clup açacak. Bu organizasyonun Marina'nın arkasında önümüzdeki ay başında hizmete gireceğini tahmin ediyorum. Başka başvurular da var" diyor. Belediye olarak plajı hazırladıklarını anlatan Dalgıç ekliyor:
"Benim beach clupları bir yere toplama gibi bir düşüncem var. Yeri de hazır. Arkası tamamen Piriştina Ormanı dediğimiz ve yapılaşmanın hiçbir şekilde giremeyeceği sahil bandından bahsediyorum. Burası 163 dönümlük bir alan. 100 dönümü halk plajı olacak. Minibüsler oraya da sefer yapacak."
***
Başkan Muhittin Dalgıç'ın verdiği bilgiye göre; Turizm ve Kültür Bakanlığı Alaçatı sahilinde ciddi biçimde arsa tahsisleri gerçekleştiriyor.
Polimeks çalışıyor. Sabancı Grubu ile Four Seasons'ın bir yatırımı var.
Dalgıç:
"Onlara da ruhsatlarını verdik. Eylülden sonra inşaata başlayacaklar. Güneyde Seaside'ın üstündeki 80 dönümlük alanda inşaatı devam ediyor. Solto Otelin yanındaki inşaat da öyle... Hepsi önümüzdeki 2013 yılına yetişecek. Bu ek 2 bin yatak demek..."

kentten

Erdem Kolejliler kurucularını andı

Erdem Kolejliler 50'nci yıl etkinlikleri çerçevesinde, son okul müdürü Savaş Özerdem'in önderliğinde 19 yıl önce kaybettikleri okulun kurucusu ünlü eğitimci Sırrı Özerdem ve sevgili öğretmen eşi Kudret Özerdem'i lokma döktürerek andılar.
Anma etkinlğine eski mezunlardan Enis Akdağ, Orhan Bakırcı, Süreyya Urfalıer, Şirin Şirvanlıoğlu, Korkut Kadakgil, Recep Onur, Bekir Yağcıoğlu, Muharrem Şafaktekin, Türkan Eryılmaz, Daniş Ordu, Sevgi Ordu, Günay Akdoğan, Seza Ünyeli, Ülfet Çalışır, Vehbi Moğol, Nevin Kanatlı Kalabak, Sevil Arıcalı, Seval Gülen Alkanlar, Günal Gülen Caba, Faik Ağın, Yılmaz Fenercioğlu, Ercüment Bakırcı, Çiğdem Karaosmanoğlu, Zuhal Delen, Refik İnce, Sancar Maruflu, Tufan Atakişi, Bülent Özerdem, Aynur Özerdem ile dost ve akrabaları katıldı.

çimen'den
Yaz için kitap önerileri

Sizlere en sevdiğim yazarlardan, ya da yeni keşfettiğim ilk okumalarımdan, içinde derin manalarla, okuyanını aydınlatan sayfalardan söz edeceğim. Bu öneriler birkaç aşamadan oluşacak. Birinci öneriler roman tarzı kitaplar olacak. İşte o liste:
Buket Uzuner - (Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları - Su)
İlk kez Kumral Ada Mavi Tuna ile kalbimde yer edindi Buket Uzuner. Öylesine akışkan bir dili var ki, okumaya başlayınca bırakamıyorsun kitaplarını.. Everest Yayınları'ndan çıkan kitap, yazarın dörtleme olarak planladığı dizinin ilki. Şamanizm ve Kutatgu Bilig'le ilgili derinlere inen Buket Uzuner, Türklerin Orta Asya tarihini, Gazeteci Defne Kaman'ın kaybolma hikayesiyle harmanlamış. Görünüşte macera kitabı, derinlerinde tarih ve sembollerin gizemindeki şifrelere açılan sayfalar okunmuyor, içiliyor adeta.
Michael Ende -(mOMO)
Zaman hırsızlarının ve çalınmış zamanı insanlara geri getiren çocuğun tuhaf öyküsü. Hem çocuklara hem de çocuk kalmaya çalışan büyüklere. Ben de bu tarz öyküler yazdığım için çok severek aldım. Kabalcı Yayınevi'nden hepimize armağan. Çocuksu saflıkla dünyanın gizeminde, dostlarının yardımıyla yol alan ve zaman denen kavramı bize hatırlatan bir roman. Çocuğunuza okurken, bir de bakmışsınız, sizi de sarıvermiş.
Serdar Özkan - (Kayıp Gül II)
Bildiğim üçüncü kitabı Serdar Özkan'ın. İlk Kayıp Gül'ü de çok severek okumuştum. Mevlana'nın "Evrende ne varsa, dışarıda değil, sende. Her ne arayacaksan, ara onu kendinde" sözleriyle başlıyor ilk sayfalar. Küçük bir kızın kalbindeki Pembe Yunus'a ulaşma hikayesi. Elbette yazar, esas olanın, ulaşılması hedeflenenin sevgi olduğunu vurguluyor. Ve diyor ki, "Ama anlık, küçücük bir sevgi bile çok büyüktür. Çünkü sevgi Tanrı'nın nefesidir ve Tanrı tüm evreni nefesten yaratmıştır. Ve sonra Tanrı o nefesi insanın kalbine üflemiştir. İşte bunun içindir ki, bir kalbe tüm evren ve daha fazlası sığar."
Kitap Artemis Yayınları'ndan çıktı. İyi okumalar.
Çimen Erengezgin

fıkra

Taktik

Bir davette, hanımlardan biri ev sahibesi hanıma sordu:
"Şu kokteylleri ikram eden sizin sarışın dilber hizmetkarınız nerede acaba?"
"Yok şimdi. Kokteyl mi isteyeceksiniz?"
"Yok hayır! Kocamı arıyorum da..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA