• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP yeni ve sivil oluşumlara gebe... ERKİN USMAN

CHP yeni ve sivil oluşumlara gebe...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.07.2012, 00:00
Ve, CHP kulislerinde dolaşan bir haber: "17 Temmuz Kurultayı'nda sivil başkaldırı var."
CHP'nin Karanlıklar Prensi Ahmet Kadıbeşegil, eski dost ve arkadaşı CHP Milletvekili Adnan Keskin'le yaptığı sohbetin izlenimlerini Kuşadası Efe Oteli'nin yanındaki "Sir Winston" cafede İzmir, Mersin ve Denizli'den gelen partililere şöyle aktarıyordu:
"Keskin, 17 Temmuz Kurultayı'nın bir sivil başkaldırı olacağına inanıyor. Toplumu ve cumhuriyeti olumsuz yönde dönüştürme gayreti içinde olan iktidara dur diyecek gücün, siyaset kulvarında tek başına kalan CHP olduğunu, sivil toplum kuruluşları ve halkın katkısı ile bunu gerçekleştirecektir."
CHP'de hiç kimsenin geçmişte yaratılan tortuların tutsağı olmaması gerektiğini, kurultayda açıklanacak toplumun umudunu yeşertecek hedeflere ulaşılmasını sağlayacak yeni kadrolarla iktidar yolunun açılacağını belirtiyor. Bunu sağlamak için tehdit ve şantajlara boyun eğmeden gerekirse herkesin diyet ödemesi üzerinde duruyor.

kentten
KSK'ye katkıda bulunan herkese teşekkür

Bazı KSK yöneticilerinin Çeşme Altın Yunus Oteli'nde, KSK Onursal Başkanı Selçuk Yaşar ile yaptıkları görüşme ile ilgili notları dünkü POTA'da yayınlamıştık.
Yaşar'ın Basın Danışmanı Hakan Atis'in de bu konuda diyecekleri vardı.
Atis, "Yazınızın son kısmında Cihan Büyükoral yönetiminin Çeşme Altınyunus Oteli'nde kaynağınız tarafından buluşturulduğunu ifade ediyorsunuz" diyor ve ekliyor: "Kongre sonrasında KSK Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Düzdemir ile adeta bir mekik diplomasisi uyguladık. Düzdemir'le haftalar süren gayretimiz sonucu 26 Temmuz 2012 Perşembe günü kulüp başkanı Cihan Büyükoral beni aradı ve Selçuk Yaşar'a gelişmelerle ilgili doğrudan bilgi sunmak istediğini belirterek randevu talep etti. Büyükoral'ın bu mesajını, hem yazılı hem de sözlü olarak süratle Yaşar'a ilettim. Nitekim aynı gün camianın haftalardır merakla beklediği randevu için tarih, yer ve saat bilgileri bana intikal ettirildi. Bu bilgileri Büyükoral'a ilettim. Köşenizde ifade ettiğiniz görüşme Selçuk Yaşar'ın nekahat döneminin tamamlanması sonucu Sn. Büyükoral'a randevu vermesiyle 27 Haziran Cuma günü Altınyunus'ta saat 16.30'da gerçekleşmiştir..."
Anlaşılan bu buluşmada Hakan Atis'in de büyük çabaları olmuş. Kendisine de teşekkür ederiz.

Maya geleneğinde buluşma

Batı Trakya'dan 1948-1980 yılları arasında göç ederek, İzmir'in Kınık ilçesi Osmaniye mahallesine yerleşen soydaşlar, geleneklerinden kopmadı. Maya kutlamalarını 12 yıldan bu yana Kınık'ta sürdürüyorlar.
12. Maya Etkinliği'ne davetli olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Aydın Özcan ile Başkan Yardımcısı Mümin Durmuş, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi başkanı Osman Gazi Oktay ve Süleyman Aydın'ı da alarak etkinliğe katıldılar.
Osmaniye Mahallesi Muhtarı Ali Yılmaz, Kınık'ta ve çevre köylerinde yaşayan soydaşları içinden 2 bine yakın kişiyi davet ettiklerini, maya için 150 kilo pirinç, 70 kilo et, 20 kilo nohut, ayran için yoğurt ve yemek sonrası için çay aldıklarını belirtiyor.

küpe

Kesene danışmadan pazarlığa girme.
C.Faust

fıkra
Ben beklerim

Üç idam mahkumuna infazdan önce son yemek olarak ne istediklerini sordular.
"Pepperoni pizza" dedi İtalyan.
"Filet mignon" dedi Fransız.
Bizim Temel de, "Ben taze fındık istiyorum" dedi.
Yetkili de cevap verdi:
"Kardeşim mevsimi değil..."
"Olsun..." dedi Temel ve ekledi: "Ben beklerim..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA