• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Muhtarlar da değişim istiyor: Adres belli ERKİN USMAN

Muhtarlar da değişim istiyor: Adres belli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.08.2012, 00:00
Kentsel dönüşümün İzmir'deki mimarı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, önceki akşam İzmir'deki tüm mahalle ve köy muhtarlarına kentsel dönüşümü anlattı.
Kaya Thermal Otel'deki iftara Foça'dan Torbalı'ya, Güzelbahçe'den Bornova'ya kadar 800'e yakın muhtar katıldı. Muhtarlar hem kentsel dönüşüm konusunda bilgilendi hem de zaman zaman söylenegeldikleri "Kimse bizi dinlemiyor..." yakınmalarını bir nebze unuttu. Çünkü sorun ve sıkıntılarını da paylaşma imkanı buldu.
* * *
Geceye protokolün de ilgisi dikkat çekti. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Parti Meclis Üyesi ve Ege-Koop Ankara Temsilcisi Faruk Demir, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın ve daha pek çok isim de yemeğe katıldı.
Gecede konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Aslan'ın, muhtarlık müessesesine verdiği önemi artık bilmeyen yok.
Bu önemi toplantıda şu sözlerle anlattı Başkan Aslan, bir kez daha: "Özellikle yerel yönetimler, belediyeler, muhtarlarımıza ve muhtarlık kurumuna Ege-Koop'un baktığı gözle bakmalıdırlar."
Başkan bunları söyledi diğer konuşmacılar da hitap etti muhtarlara ama geceye Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a verilen hediye ile yapılan çağrı damgasını vurdu.
* * *
Çünkü muhtarlar aslında şu an halihazırda çalıştıkları belediye başkanlarını da kızdıracak şekilde Hüseyin Aslan'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmasını talep etti.
Muhtarlar adına hem baret ve çizmeden oluşan hediyeyi sunan hem de konuşma yapan Alparslan Mahallesi Muhtarı İbrahim Varol da, Tepekule Mahallesi Muhtarı Mesut Tokbaş da, İzmirlilerin artık hizmet istediğini belirterek, Aslan'ı hizmet ve proje adamı olarak tanımladı. Muhtarlar, "İzmir'in projelere ihtiyacı var, hepimiz sana güveniyoruz" dedikleri Aslan'ı göreve çağırdı ve yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmasını istedi.
* * *
Bunlar, mevcut basın önünde gerçekleşen söylemlerdi. Bir de işin perde arkası vardı. Orada da görülüyor ki, muhtarlar hakikaten kentin yönetiminden rahatsız. Gidişattan mutlu da, umutlu değil. İzmir'in önünün tıkandığını, proje fakiri olduğunu söylüyorlar. Hepsi dertli. Yerel yönetimlerin yani başkanların kendilerini dikkate almamasından şikayetçiler.
Ve "İzmir'de değişim şart..." diyorlar. Sadece kendi fikirleri olarak da söylemiyorlar bunu. Mahalle ve köylerindeki insanların da artık değişim istediğini söylüyorlar.
Özellikle son 10 yılda İzmir'de kalıcı tek bir projenin hayata geçirilemediğini, rutin hizmetlerle günün kurtarılmaya çalışıldığını hatta çoğu zaman bu rutin işlerde bile aksayabildiğinden bahsediyorlar.
Değişimin de Hüseyin Aslan ve onun projeleri ile olabileceğine yürekten inanıyorlar.

kentten
Harmandalı'na mülteci kampı

Harmandalı Çiğli'ye bağlı bir yerleşim bölgesi. Sakin bir yaşantısı vardır Harmandalı'nın.
Tarım ağırlıklı bir sosyal yapısı vardır burasının.
Ne var ki, "Harmandalı'da mülteci kampı geliyor" söylentileri ve bunun ardından görülen çalışmalar kentte tepkilere yol açıyor.
İzmirli makina mühendisi Mehmet Sungur da itirazcılardan biri.
Sungur, POTA'ya gönderdiği mesajda kuşkularını şöyle dile getiriyor:
"Bu proje ile yakın zamanda buraya mülteci adı altında özellikle Suriye'den gelen ve oradaki mülteci kampında T.C. bayrağımızı direkten indiren Suriyeliler yerleştirilecek. Bir süre sonra da bunlara serbest dolaşım hakkı tanınacak. Sizden ricam, konuyu kamuoyuna ve özellikle duyarlı İzmir halkına duyurma adına yardımcı olmanız."

laflama
* Çaptan düşmeye başladım galiba. Çapkınlık yaparken enselendim hatuna.
* Kara kaşlı yar. Patlattın kredi kartımın limitlerini be!
* Ne baba parası yiyebildim. Ne para babası olabildim hacım yahu...
* Bence artık en büyük korkumuz, cep telefonu burada çekmiyor korkusu oldu!
* Çok fındık yersen, çok fındık kırarsın yani!
İbrahim Ormancı'dan

küpe

Evlilik, erkeklerin hürriyetlerini, kadınların da mutluluklarını ortaya koydukları bir kumardır.
M. Rieux

fıkra

Ne olmak istermiş?

Amerikalı gazeteci bir gün Arşak Palabıyıkyan adıyla tanıdığımız Groucha Marx'sa sordu:
"Kendiniz olmasaydınız, başka ne olmak isterdiniz?"
"Oh! Sadece bir parça tuvalet sabunu. Ama tabii, Brigitte Bardot'un banyosunda..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA