• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özel Eğitimciler Derneği’ne dikkat ERKİN USMAN

Özel Eğitimciler Derneği'ne dikkat

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2012, 00:00
2004 yılında İzmir Karşıyaka'da kurulan bir dernek bu. Üniversitelerin özel eğitim bölümü öğretmenleri tarafından kuruldu. Başkanlığını Karşıyakalı özel eğitim öğretmeni Ercan Karaca yapıyor. Ülkemizde son yıllarda değeri anlaşılan yüce bir görev peşinde koşturuyorlar.
Yıllar boyunca evlere kapanan, zihinsel engelli çocuklarını zapt etmek için zincire vuran ana babaların gazetelerde okuduğumuz haberleri belleklerimizde.
Toplumdan soyutlanan, toplum dışına itilen bu çocuklar özel eğitim sayesinde topluma kazandırılıyor.
İş sahibi yapılıyor. Tüketici olmaktan kurtarılıp üretken duruma getiriliyor. Devlet desteğiyle evlerden okullara yönlendiriliyor.
* * *
Karşıyaka'da genel merkezi kurulan derneğin amacı, özel eğitim mesleğini tanıtmak, özel eğitim hizmetlerinin yaygınlaşmasına katkı sağlamak.
Özel eğitim öğretmenlerinin mesleki gelişmeleri için çalışmalar yapmak, derneğin amaçları arasında önemli bir yer tutuyor. Ülkemizde özel eğitim politikalarının oluşturulmasında dernek kolları sıvamış durumda.
Derneğin amaçları doğrultusunda 2006, 2007 yıllarında Karşıyaka Belediyesi ile ortaklaşa bir sempozyumu düzenlemişler. Çeşme'de 2007 yılında 17. Ulusal Eğitim Kongresi'ni gerçekleştirmişler. Dernek bunlarla da yetinmemiş. 1-5 Şubat 2012 tarihleri arasında ilk kez uluslararası bir kongreyi Antalya-Kemer'de düzenlemiş.
***
Derneğin Karşıyakalı Başkanı eğitimci Ercan Karaca dernek hakkında şunları söylüyor: "Yıllardır özel eğitimin önemini vurguluyoruz. Toplumumuzda çok güzel işler yapılıyor. Hedef kitlenin ne kadarına ulaşıyoruz. Amacımız bu alanda hizmet gitmesi gereken yerlere hizmet ulaştırmaktır. Dernek olarak önemli işler yaptığımız söyleniyor. Bunu yaygınlaştırmak en büyük hedefimiz. Merkezi İzmir olan derneğimizin Eskişehir, Gaziantep, Ankara şubeleri aktif olarak çalışıyor. Bunların yanı sıra İstanbul, Antalya, Bursa'da dernek açma çalışmalarımız sürmektedir. Amacımız dernek aracılığıyla özel eğitim gerektiren çocukların ailelerine danışmanlık yapmak en büyük hedeflerimiz arasında..
İzmir'deki tüm özel kuruluşlar, belediyelerle ortaklaşa işbirliğine girmek istiyoruz. Bize sadece yer göstersinler, derneğimizin sabit bir yeri olsun. Gelirimiz az olduğundan çoğu kez dernek üyesi arkadaşlarımızın katkısıyla harcamaları yapmaktayız. Bize yer gösterilsin her türlü çalışmayı karşılıksız olarak yapacağız."

kentten

Bir alem şu insanlar

Toplanmış bir alay emekli veya çalışan, Deniz-1 Tatil Sitesi'nde tavla turnuvası tertipliyor. Bayanlar ve baylar, bir güzel eğleniyorlar. Bayların ikinci turnuvası bu. Çok da çekişmeli geçiyor. Onları seyretmek bir başka güzel. Hem oynayanlar hem de seyredenler epey neşeleniyorlar. Onlar yüzünden ev fiyatları arttı sitede. Hatta sitede kiralık ve satılık ev bulmak mümkün değil.
İşte aktörlerden bazıları: İkinci tavla turnuvası şampiyonu Aydın Üçok, ikinci Süleyman Bayat, üçüncü Hasan Hanyalı, dördüncü Rıfat Sabanoğlu, beşinci Metin Pelit, altıncı Mustafa Aker, yedinci Bülent Dai, sekizinci Murat Özgen.
Bayanlar da Filiz Pelit eşliğinde denizde su balesi ve aerobik yapıyorlar. Diğer sitelerden duyan geliyor ve katılıyorlar.
Akşam saat 19.00'da paydos, herkes eve...
Bir güzel geçiyor şu Deniz-1 Sitesi'nde günler.

küpe
Sorgulanmamış bir hayat, yaşanmaya değmez.
Sokrates

fıkra
Mutlu bir gece

"Sevgilim" dedi Donald ve ardından ekledi:
"Bu gece çok eğleneceğiz. Çünkü üç sinema bileti aldım."
"İyi ama neden üç bilet?"
"Biri annene, biri babana, biri de erkek kardeşine..."

laflama

* Yok yok hayatta ben hep mağlubum. Yoksa başak değil, haşat burcu muyum?
* Bülbülü altın kafese koydum, kendini kral sandı.
* Özgüvenimi kaybettim. Hükümsüzdür...
* Çıktık açık alınla, bu ay da kredi borcundan...
* Alem buysa, alemci benim.
* Kuşaklar çatışır, anneler hep yatıştırır.
* Peşin peşin söyleyeyim, taksitle alışveriş yok artık hanım.
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA