• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aslan anlatıyor ve İzmir bilgileniyor ERKİN USMAN

Aslan anlatıyor ve İzmir bilgileniyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2012, 00:00
Ege-Koop'un Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm konusunda bu işin mimarı konumundaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bile daha fazla çalışıyor.
Aslan, şimdi de muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya geliyor. Onlara kentsel dönüşümü ve bu süreçte yaşanacakları, yaşanması gerekenleri birer birer anlatıyor.
Bunu yaparken yanına kentsel dönüşüm uzmanlarından oluşan ekibini de alıyor. Hem vatandaş hem muhtarlar bugüne kadar hiçbir merciden edinemedikleri bilgileri ediniyor, kafalarını kurcalayan sorulara yanıt buluyor.
Kısacası Aslan ve ekibi anlatıyor, İzmirliler bilgileniyor.
* * *
Aslan'ın kentsel dönüşüm konusundaki açıklamalarını, görüşlerini artık bilmeyen kalmadı gibi.
İzmir'in üçte ikisinin yenilenmesinden yerinde dönüşüme kadar birçok konuya vurgu yapıyor. Kentsel dönüşüm yasasının ve hükümetin bu konudaki kararlılığının İzmir için son ve de çok büyük bir şans olduğunu söylüyor, bu şansın yitirilmemesi gerektiğini belirtiyor.
Muhtarlar ve vatandaşlar ise Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve ekibine minnettar. Bu konuda yaşadıkları endişe ve tedirginliğin giderildiğini dile getiriyor. Örneğin Konak'ta Mirali Mahalle Muhtarı Mehmet Siraç Yıldız, "Bu konuda bugüne kadar kimse bize bir şey söylemedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tedirginiz. Eviniz yıkılacak diyorlar. Başka yerlere gönderileceksiniz diyorlar. Belediye bu konuda çalışmanın olmadığını söylüyor. Çok ilgisizler. Sadece basından takip edebiliyoruz. Sağolsun Başkanımız Hüseyin Aslan içimize su serpti. Eğer dönüşüm yapılacaksa biz bunu Ege-Koop ile yapmak istiyoruz" diyor.
* * *
Bir başka muhtarımız, Kocakapı Mahalle Muhtarı Mehmet Altürk de benzer düşüncelerini ifade ediyor: "Özellikle bazı müteahhitlerden dolayı sıkıntılıyız. Tek tek evleri dolaşıp cazip fiyatlar teklif ediyorlar. Vatandaşların kafası karışık. Evini satanlar da var. Belediye bizi bilgilendirmiyor. Kaç defa gidip sorduk, soruşturduk ancak onlar böyle bir çalışmanın olmadığını söylüyor. Ege-Koop'tan edindiğimiz bilgileri ben de aynen mahallelilere anlatacağım."
Evet halkın kafası karışık. Ortada bilgi kirliliği var.
Yerel idareler, yani belediyeler sürecin en önemli paydaşıyken sus, pus durumda.
Ege-Koop'a ve Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a bu duyarlılığından dolayı kendi adıma teşekkür ediyorum.

siyasetten
CHP'de muhtıra gibi bir şey...

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin önümüzdeki seçimlerde başarılı olmasını istiyorsa, radikal önlemler alması gerekir."
Bunları, CHP'nin "Karanlıklar Prensi" ısrarla söylüyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ile günceli tartışan Ahmet Kadıbeşegil, "Telefona çıkmayan, arayanı aramayan, atamayla gelip yeniden atama bekleyen kişilerle iktidar hedefi hayal 'Ben' olmazsam bir şey olmaz odaklı yaklaşım bu hedefi engelleyen en önemli faktördür. Şimdiden kendini belediye başkan adayı, milletvekili olarak lanse edenler, kişisel çıkarlarını parti çıkarlarının önüne koyuyorlar. Adama sormak gerek, madem böyle bir niyetin vardı, neden bulunduğun yere aday olup seçildin. Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir yerel seçimin, daha sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerini etkilemeyeceğini düşünmek ayvazlıktır."
* * *
Ve bir gerçek daha...
Bu seçimlerde etkin olacak parti örgütlerinin bunu içselleştirmesi, örgütlerinde yer alan kişilerin, herhangi bir yere aday olmayarak, partisinin birinci parti olması kavgasını vermesi gerekir. Adaylık için örgütünü boşaltan kişilere karşı, genel merkezin veto hakkını kullanması gerekir. Seçimi kim ve nasıl bir örgüt götürecek sorusu bunun ana nedenidir. "Kemal abiciler", "Adnan abiciler" gibi laflarla kendilerine ikbal arayan kişilere "yol verilmemeli" CHP'nin sıkıntısının atamayla gelen yöneticilerin olduğu unutulmamalı. Kılıçdaroğlu başarılı olmak istiyorsa bunları iyi değerlendirmelidir.
Sonuç, imzaya açılan bu görüşler Kılıçdaroğlu'na gönderilecek.

küpe
Dünyanın en yoksul insanı, paradan başka her şeyi olmayandır.
Schopenhaur

geçmişten
Haham olmaz ya!

Bekri Mustafa, bir Yeniçeri, bir de Cebeci içki içmek suçundan Bostancıbaşı'nın huzuruna getirilmişti.
Bostancıbaşı sordu:
"Sen kimsin?"
"Yeniçeriyim..."
"Ağa, ben de Yeriçeri ağasıyım. Vurun 50 sopa..."
İkincisi:
"Cebeciyim..." deyince:
"Ben de Cebeci başıyım. Vurun 50 sopa..."
Sıra Bekri'ye gelmişti.
Bekri:
"Haham'ın odacısıyım."
Bostancıbaşı afalladı:
"Ben de Haham olamayacağıma göre, salıverin hergeleyi..." dedi.

laflama
* Bülbülü, Altın Borsası'nda işe koymuşlar. İlk günden kaytarmış!
* Bekarlık sultanlıktır ama, sultan o işi ancak evlenirsek yaparız, diyor.
* Sen canına mı susadın be yahu kardeş? Hiç karısına hercai menekşe alır mı yani!
* Ağzı olan konuşuyor. Ama aklı olan susabiliyor!
* Eeee bir yaz daha geçti hanım. Tatil için önümüzdeki maçlara bakacağız artık!
İbrahim Ormancı'dan

fıkra
Sen al da...

Milyarder adam karısına sordu:
"Şekerim, doğum gününde sana bir hediye almak istiyorum. Pırlanta küpe mi, yeni bir otomobil mi, yoksa yeni bir kürk mü istersin?"
Kadın tereddütsüz cevap verdi:
"Sen al, ben seçerim..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA