• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu’dan örgüte öğütler... ERKİN USMAN

Kılıçdaroğlu'dan örgüte öğütler...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.11.2012, 00:00
Kılıçdaroğlu İzmir'den rüzgar gibi geçti. İki günlük gezinin göze batan yanı, CHP Genel Başakanı'nın örgüte verdiği mesajlar üzerinde ciddi ciddi durulacak biçimde...
CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin'in örgüt ve seçimlere yönelik yaptığı uyarılarının ardından, Kılıçdaroğlu'da bu konuda görüşlerini İzmir örgütüne aktardı.
Kılıçdaroğlu kimlere ne mesaj verdi?
CHP'nin "Karanlıklar Prensi" nin verdiği bilgiye göre; mesajların başında şu sözler yer alıyor.
"Önümüzde 3 seçim var. CHP sadece yerel değil, genel iktidarı da hedefliyor. Yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimini o'da genel seçimleri etkileyecektir. Sosyal, demokrat bir Cumhurbaşkanı çağdaş bir dönüşümü sağlayacak ana unsurdur. Aklınızdan çıkarmayın. Büyük düşünün. Kimsenin oyu Partinin oyundan fazla değildir."
***
"Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil'in verdiği notlara göre; milletvekillerine " Halkın içinde olun. Belediye başkan adayı olmayı düşünmeyin.." Belediye Başkanlarına " Halkın içinde olun. Projelerinizin uygulanmasında onların görüşlerine değer verin. Günlük yaşantılarını etkileyecek eğitim, sağlık, çevreyi etkileyecek yatırımlarda Seferihisar, Balçova, Menemen'de olduğu gibi kararları birlikte alın." dedi.
Bu aşamada, Kılıçdaroğlu'nun Aziz Kocaoğlu'na da söyleyecekleri vardı.
İşte o sözler:
"Çalışmaları her türlü takdirin üstündedir. Baskılara rağmen yaptığı yatırımların yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışını köylere kadar götürmüştür. Tıpkı Eskişehir, Aydın Belediye Başkanları gibi. Simge olmuştur."
***
Ve, Kılıçdaroğlu'ndan bir mesaj dae işadamlarına...
"2000 yılında Kemal Derviş tarafından ortaya konulan ekonomik politika, AKP tarafından bugüne kadar uygulanmıştır. Ancak değişen konjonktür bu programın revize edilmesini gerektirmektedir. Üretim, yatırım, ihracat, bölgeler arası dengesizliği giderecek öncelikli yaklaşımlar yaratılmalıdır CHP'de bu çalışma yapılmıştır."

kentten
İzmir'de 500 bin engelli var

Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Dayanç'ın kurucusu olduğu Dayanç Müzik Merkezi, Buca Islah Evindeki çocukların sosyalleşmeleri ve özgüven kazanmaları amacıyla gerçekleştirdiği "Hiç kimse Suçlu Doğmaz" adlı proje ardından; engelli çocukların sosyal yaşantılarını güçlendirmek için "Sanat Engel Tanımaz" isimli bir projeyi daha yaşama geçiriyor.
İzmir Valiliği Engelli Merkezi, kentteki 20 engelli derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin engelli meclisleri desteğiyle Balçova Dayanç Müzik Merkezi öncülüğünde başlayan projeyle ilgili Balçova Termal Tesisleri Agamemnon Salonu'nda bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
İzmir Milletvekili Hülya Güven, engelli istihdamı konusuna değindiği konuşmasında "2008'de 30 bin kişi alınacağı ilan edildi, bu yıl 20 bin kişi denildi, ancak 3500'de kaldı" diyor.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise,şöyle konuşuyor:
"Kentimizde 500 bine yakın çeşitli derecelerde engelli olduğunu biliyoruz. Maalesef iktidar, pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da sosyal sorumluluğunu yerine getirmeme tutumunu sürdürüyor. Bu alanı piyasalaştırıyor"

siyasetten
MHP İl Başkanı Karataş: İçe dönük mücadele yok

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'a Büyük Kongre izlenimlerini sorduk.
Hemen şu yanıtı verdi.
"Şubat ayında başladığımız ilçe kongrelerimizi gerçekleştirirken sergilediğimiz demokrat tavrı bütün kongrelerimize yansıttık. Ne ilçelerimizde aday olan arkadaşlarımıza ne de teşkilatlarımıza müdahil olmadık. Bu sayede büyük bir demokratik şölen ve olgunlukla tüm kongrelerimizi tamamladık."
Büyük Kongre sonrası gelişen polemikler ve tartışmalar karşısında İzmir İlBaşkanı Karataş'ın söyleyecekleri var:
"Büyük Kurultayı ile ilgili hoşgörü, sevgi-saygı ve demokratik olgunluğa dayanan tavrımızı hiç değiştirmedik.
Büyük Kurultayımız göstermiştir ki ,MHP Türkiye'nin en demokratik siyasi yapısıdır. Artık kongre süreçleri tamamlanmıştır. MHP'lilerin içe dönük siyasi mücadelesi bitmiştir. MHP'sini bu yolda sekteye uğratacaklar ve tekrar içe dönük anlamsız bir mücadele içine sokmak isteyenler bilmelidirler ki, Türk Milliyetçileri, Milliyetçi Hareket Partililer bu davranışları asla affetmeyecektir."

küpe
Acı su da, tatlı su da berraktır.Sakın görünüşe aldanma! Görünüşte herkes insandır ama,gerçek insan kendini bilendir.
Mevlana

geçmişten
Üç çeşit dost

Dostları Baki'ye "kaç çeşit dost var?" diye sordular.
Baki de "Üç türlü dost var"der ve sıralar:
1-Bir dost vardır, gıda gibidir. Sen onu hergün ararsın.
2-Bir dost vardır, ilaç gibidir. Gereğinde ararsın.
3- Bir dost vardır. Hastalık gibidir. O seni arar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA