• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP Karşıyaka sil baştan! ERKİN USMAN

CHP Karşıyaka sil baştan!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.01.2013, 00:00
Bugünlerde Karşıyaka'da ciddi iddialar sonucu bir takım gözaltılar ve tutuklamalar yapıldı. Bu Atatürk'ün kurduğu partiye, Cumhuriyet Halk Partisi'ne hiç yakışmıyor. Bu durum çok üzücü.
"İzmir'in Kültür Hamalı" olarak bilinen Tufan Atakişi'den ilginç bir öneri var.
İşte o öneri:
"CHP, Karşıyaka'da tekrar eski başarısına ulaşmak istiyorsa, yapacağı iş çok basit. İlçedeki tüm üye kayıtları ve seçilmiş kurullar silinip, sıfırlanmalıdır.
Daha sonra yapacağı yeni bir başlangıçla; ülke gidişatından memnun olmayanları, parti sempatizanlarını, daha önce küstürülüp, korkutulup uzaklaşanları veya uzaklaştırılanları ve tekrar kayıt olmak isteyen eski üyeleri, yeniden Atatürk'ün kurduğu partide bir araya getirip birleştirici rol üstlenmelidir.
Bu arada CHP'de görev alıp siyaset yapmak isteyenlerin önü tarafsız bir şekilde açılmalıdır. Artık benim-senin-onun adamı dönemi bitmelidir.
Öte yandan, yaşanan bu olaylara karışan ve seyirci kalanların da ciddi bir özeleştiri yapmaları gerekmektedir.
Bu sıfırlama uygulaması Karşıyaka'daki çağdaş, laik, ilerici ve demokrat Atatürk sevdalılarının oylarını yine yüzde 60'ların üzerine taşıyacak, belki de Türkiye geneline örnek olacaktır."

hayattan
Boynuz kulağı böyle geçer

Gazetecilik ve spor yöneticiliğinde deyim yerindeyse, "on parmağında on marifet" olan, 45 yıllık mesleğinde Hürriyet, Yeni Asır, Haber Ekspres'te spor müdürlüğü görevini başarıyla üstlenen Avni Erboy, uzun yıllar basketbol köşe yazarlığı, emekli olduktan sonra çeşitli kulüplerde basketbol yöneticiliği yaptı. Avni Erboy halen Bostanlıspor ve Basketbol Adamları Derneği başkanlığını istikrarlı bir şekilde yürütüyor.
İzmir'de ilk spor haber internet sitesi kimseduymasin.com'u kuran usta gazeteci Avni Erboy'un izinden giden iki oğlu Mert ve Yiğit bundan 4 sene önce basketbol haber sitesi basketbolig.com'u kurdular. Uzun seneler basketbol ile yatıp basketbol ile kalkan 2 genç, büyük emek verdikleri siteyi özel haberleri, tarafsız tutumları ile Türkiye'nin en çok girilen basketbol haber sitelerinden biri haline getirdiler.
8 yıldır baba Erboy tarafından çıkarılan Karşıyaka Haber Gazetesi'ni bulamayanların şikayetlerinden de kısa sürede bıkan Mert, çareyi gazeteyi dijital ortama taşımakta bularak Karşıyaka'nın ilk e-gazetesi'ni yaratmış oldu. Gazete basılıp, dağıtıldıktan sonra internete giriyor ve buradan da www.karsiyakahabergazetesi.com sitesinden keyifle okunuyor.

Ecevit'in manevi oğlu anıldı
Özer Unur, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in İzmir'deki manevi oğlu olarak bilinirdi.
Hayatı Bostanlı'da geçen Özer Unur, yıllarca Ecevit'in yanında siyaset yapmış ve geçtiğimiz yıl bugünlerde beklenmedik biri anda hayatını kaybetmişti.
Özer Unur İzmir'de ve özellikle Karşıyaka, Menemen ve Bakırçay havzasında sevilen bir siyasetçiydi.
Başta eşi Jale Unur ve çocukları Meral, Gülay ve Abdullah ile birlikte onlarca seveni Özer Unur'u geçtiğimiz hafta sonu mezarı başında andılar.

kentten

Ethem Uz'u kaybettik

İzmir Atatürk Ormanı'nın ve İzmir Fakirlerine Yardım Derneği'nin kurucusu ve Behçet Uz'un oğlu Ethem Uz'u kaybettik. 87 yaşında hayata veda eden Ethem Uz, Robert Kolej mezunuydu. Ethem Uz, Türkiye'nin ilk alışeriş merkezi Büyük Ege İş Çarşısı'nın(B.E.Ç.) ilk genel müdürüdür. 60 yıl önce şimdiki Bornova Anadolu Lisesi'ni, İzmir Maarif Maarif Koleji olarak kurmuş ve ilk müdürlüğünü üstlenmişti. Ethem Uz'un cenazesi, bugün saat 12.20'de öğle namazından sonra Alsancak Hocazade Camii'nden kaldırılıp Kokluca Kabristanı'nda babasının yanına defnedilecektir.
İzmir'in başı sağolsun.

laflama
* Çocuklarınıza "Bir koşu bakkala git şunu al, bunu al" demeyin... İnternetten sipariş verin, yormayın çocukları!
* İçgüdüleri çok olan birisiyim. Nerede güzel bir kadın görsem iç geçiririm!
* "Havada aşk kokusu var" diye şarkı söylüyorsun da hanım. Burnuma yanık kokusu geliyor... Yine yemeği yakmışsın!
* Karlı kayın ormanında. Şömine keyfi yapmak var ya!
* Kızını dövmeyen, aile içi şiddetten yana olmayan bir babadır!..
İbrahim Ormancı'dan

küpe

Evlilikte aşk varsa alışkanlık onu öldürür, yoksa yaratabilir.
Alexandra Dumas

günün fıkrası

Ne yapalım?

Kadın avukatına dert yanıyordu:
"İki ay önce kocam bezelye almak için dışarı çıktı. Bir daha dönmedi. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?"
"Ne boş duruyorsunuz? Hemen siz de bir kutu bezelye konservesi açınız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA