• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Basketbol’da Oskar Günü ERKİN USMAN

Basketbol'da Oskar Günü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.01.2013, 00:00
Sivil toplum örgütlerinde görev yapmak zahmetli iş. Pek çoğumuz görev almak için burun kıvırır ama hizmeti sürdürenleri de alkışlamak gerek. Bunlardan biri de Basketbol Adamları Derneği Başkanı, gazeteci Avni Erboy. Uzun yıllardır basketbol sporuna katkı koymak, görev yapanları ödüllendirmek için Basketbol Oskarları dağıtıyor. Basketbol Oskarları'nı 2011/2012 sezonunda kazananlar ödüllerini bugün Bornova Aşık Veysel rekreasyon Alanı'ndaki Buz Sporları Salonu'nda (Buz pisti) saat 17.00'de törenle alacak.
***
Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy, 8 yıldan bu yana geleneksel olarak yapılan, sezon içinde başarılılara verilen Basketbol Oskarları'nın, ülkede basketbol adına en önemli ödül olduğunu ifade ederek, şöyle diyor: "Basketbol dünyasına emeği geçenlerin manevi olarak ödüllendirmeyi amaçlayan, yarışma olmayıp büyük jüri ile yönetim kurulumuz tarafından verilen Basketbol Oskarları, her yıl olduğu gibi bu yıl da titiz bir çalışma sonucunda hak edenlere veriliyor. Bu yıl da, büyük jüri tarafından 125 aday arasından seçilip yönetim kurulumuzun onayıyla verilen Basketbol Oskarları'nı alanları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz."
***
Erboy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da İzmir il, ilçe ve beldelere yaptığı çok amaçlı spor salonları ile amatör spora katkısı nedeniyle öneriler doğrultusunda yönetim kurulu kararıyla da "Spor Şeref Ödülü" verdiklerini, "Spora Hizmet Ödülleri"ni ise, sporun içinde olup sürekli sahne arkasında kalmayı tercih eden ancak katkıları büyük olan kişi veya kuruluşlara verildiğini açıkladı. Aralarında bizim Baba Gürkan'ın (Ertaç) da bulunduğu 2011/2012 Basketbol Oskarları ve Spora Hizmet Ödüllerini almaya hak kazananlar şunlar:
Spor Şeref Ödülü: Aziz Kocaoğlu, Onur Ödülü: Erdoğan Arıpınar, Jüri Özel Ödülü: Tuncay Özilhan (Anadolu Efes), Yılın Takımı: Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, Yılın Antrenörü: Ergin Ataman, Yılın Oyuncusu: Barış Ermiş, Yılın Basketbol Yazarı: Gürkan Ertaç (Yeni Asır Gazetesi) ve Kaan Kural (Vatan Gazetesi), Yılın Basketbol Sunucusu: İsmail Şenol (NTV), Yılın Yöneticisi: Uğur Eren (Aliağa Petkim Başkanı), Spora katkı ödülleri: Serpil Baran (İBŞB Genel Sekreter Yrd.), Şahin Kömürcü (Ragbi Federasyon Başkanı), Murat Özel (İBŞB Kültür ve Spor Daire Başkanı), Salih Hızlı (Akhisar Belediye Başkanı) Birtan Taşkınlar (Akhisar Ramiz Köfte Yöneticisi).
***
2010/2011 Basketbol Oskarları'nı alacaklar da şöyle:
Onur Ödülü: Ömer Görener (Banvit Yön. Kur. Başkanı), Yılın Takımı: Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Yılın Antrenörü: Hakan Demir (Pınar KSK), Yılın Oyuncusu: Ümit Sonkol (Aliağa Petkim), Yılın Hakemi: Tarkan Tuser (2. Lig ve yerel liglerdeki başarılı yönetimiyle) Yılın Basketbol Yazarı: Gökhan Türe (Haber Türk), Yılın Yöneticisi : Hakan Üstünberk (Galatasaray) , Jüri Özel Ödülleri: Cem Çağal, İzmir Üniversitesi, BEST, PETKİM.

bi dakka

Kitabın adı: 21

Sevilay Sipahi ilginç bir yazar.
"Kimsin sen?" diyenlerin alacağı yanıt şöyle olacak:
"Ben Sevilay, Mehmet'ten olma Müzeyyen'den doğma bir fıstık... Belki bu erkek olur düşüncesiyle dünyaya getirilen altı kız çocuğundan dördüncüsü. Hal böyle olunca sevgi ve ilgiden payına düşen hisse azalıyor, kaderini kendin belirlemek zorunda kalıyorsun. Çocuk aklı çocukça kararlar verdiriyor, belki de işin kolayına kaçılıyor."
"Niçin böyle bir kitap?"
İşte bu soruya da yanıt:
"Gelelim benim kitaba, siz hiç konsantre meyve suyu aldınız mı ya da çamaşır yumuşatıcısı... Hani şu 1 litrenin 5 litreye dönüştüğü şahane şeyler... İşte 500 sayfanın 100 sayfaya çevrildiği, kısa ve net anlatımların olduğu, 'sen-ben-bizim oğlan'ın okuyup anlayabileceği konsantre bir kitap yazdım sizlere, lezzetle okuyun diye."
Kitabın adı: 21...
İletişim telefonu: 0 505 549 35 14
2. Adam Yayınları: 0 216 345 70 89
Totem Dağıtım: 0 212 526 86 65.

küpe
Yarım kalan her sevinç, sırtımıza saplanan bir bıçak gibidir.
Henri Amiel

günün fıkrası
Tehlike

"Doktor, bu ameliyatın tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Kurtuluş şansı üçte birmiş..."
"Doğru söylemişler ama, siz endişe etmeyin. Bundan önce aynı ameliyattan iki tane yaptım. Hastaların ikisi de öldü. Siz üçüncüsünüz!.."

laflama
* Yarim facebook'u mesken mi tuttun? Kapat bilgisayarı uzan yanıma!
* Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi / Sen kredi kartını pervasızca kullanırken düşünmedin mi?
* Seviyeli bir ilişki arayan çok çok olmasına ama, niye toplum seviyesiz bu kadar?
* Aniden terkedip gittin beni. Canımın hiçisin artık!..
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA