• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in Büyümeyen Kızı ERKİN USMAN

"İzmir'in Büyümeyen Kızı"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.02.2013, 00:00
İzmirli ünlü seramik sanatçısı Meriç Yoldaş Hiçyılmaz, yaşamından kesitlerin yer aldığı "İzmir'in Büyümeyen Kızı" adlı kitabını yayınladı. Bir anı kitabı olduğu kadar edebiyat ve felsefe gibi öğelerin de bolca kullandığı kitapta sadece yazarının değil, İzmir'in kontrast yaşamları ile ilgili detaylara da yer veriliyor. Şimdiye kadar çokça makale ve şiir yazıp yayınlayan Meriç Yoldaş Hiçyılmaz'ın bu kitabında evlendiği işadamı ve sanayici Tacettin Hiçyılmaz'ın sosyal ve iş yaşamından kesitler de yer alıyor. Ünlü halı süpürgesi Gır Gır'ın hikayesi, Göztepe Kulübü başkanlığı gibi merakla okunacak konular da kitabın satırları arasında var.
Meriç Yoldaş Hiçyılmaz, "İzmir'in Büyümeyen Kızı" adlı kitabını ilk kez 15 Şubat 2013 Cuma günü saat 15.00'te Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan Yarkın Kitabevi'nde okuyucuları ile buluşturacak.

MERİÇ YOLDAŞ KİM
Ailesi, Girit ve Rodos'tan Ege sahillerine göç eden Meriç Yoldaş, İzmir'de doğdu. Babası Hasan Yoldaş, kentin en ünlü tüccar terzilerindendi.
Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda okudu. Orta ve liseyi İzmir Kız Lisesi'nde tamamladı. Üç ay Tıp Fakültesi'nde okuduktan sonra, bu öğreniminden vazgeçip, İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Bir süre Ziraat Bankası'nda çalıştı. Sanayici ve işadamı Tacettin Hiçyılmaz ile evlendi. Üç çocuk ve üç torunla mükafatlandırıldı.
Kendini bildi bileli kağıtlarla haşır neşirdi.
Resim ve heykel yapmak, desen çizip küçük öyküler karalamak yaşam tarzı oldu. Bu arada Olgunlaşma Enstitüsü'nü de bitirdi. İzmir Resim ve Heykel Müzesi'ndeki Turgut Pura Atölyesi'nde dört yıl, Tüzün Kızılcan, Bingöl Başarır'dan seramik kursları, Şeref Bigalı ve Rıza Hiti'den resim dersleri aldı. Birçok defa karma ve kişisel sergiler açtı.

hayattan

Behçet Uz belgeseli hazır!

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin belgeseli büyük bir özveriyle nihayet tamamlandı. Dramatize edilmiş belgeselde hastane, Dr. Behçet Uz, doktorların ropörtajları ve İzmir'in görüntülerine yer veriliyor.
'İzmir de bir nefes' adlı belgeselin proje sahibi ve senaristi Işık Güngördü, yönetmeni Burak Alanyalı, danışmanı Sancar Maruflu, oyuncu ve Halkla İlişkiler Danışmanı Selçuk Dirim.
Filmin müziklerini ise büyük bir titizlikle Yiğit Yeşildağ ve Pınar Uyanık besteledi.
***
Türkiye'nin ilk çocuk hastanesinin, İzmir'de nasıl zorluklarla kurulduğunu anlatan belgesel, gelecek nesillere önemli bir belge olacaktır. Yönetmen Burak Alanyalı, hastanenin ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük bir yardım kampanyası başlatmak ve farkındalık yaratmak için bir prömiyerle filmin tanıtımını yapmak istediğini belirtti. Kuruluşlardan gelecek tekliflere açık olduğunu, EXPO sürecinde bu belgeselin çok iyi bir tanımlama olduğunu da vurguladı. Ayrıca yönetmen Alanyalı, "Bu anlamda 41'inci İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu yapılacak. Dr. Behçet Uz'un kurduğu İzmir'i Sevenler Platformu'nun gerçekleştirdiği sempozyumun ilk günü 14 Şubat, saat 16.30'da belgeselin sunumu ve fragmanı yayınlanacak. İzmir için herkesi bekliyoruz" dedi.

küpe
Aşk, özgü ve kendiliğinden olduğu zaman yeşerir ancak, ödev gibi düşünülmeye başladı mı, öldü gitti demektir.
B. Russel

günün fıkrası
İntihar

Dursun bir gün ormanda gidiyormuş. Temel'i bir ağaca belinden bağlı şekilde bulmuş.
"Ne yapıyorsun Temel?" demiş Dursun.
Temel de, "İntihar ediyorum" demiş.
Dursun, "Benim bildiğim öyle intihar edilmez, o ipi beline değil, boynuna bağlıyacaksın" demiş.
Temel'in cevabı şöyle olmuş:
"Onu da denedim, az daha boğuluyordum..."

laflama
* Dağ gibi sorunlarla boğuşurken, birden dağcı olmak geldi aklına.
* Taş gibi bir kız. Taş kalpli olduğundan kimseye pas vermez.
* Beyoğlu'nda gezersiiiin. Erkekleri peşine dizersin...
* Stand-up ciddi bir uğraştır. Öyle şakaya falan gelmez.
* Her yaşın ayrı bir güzelliği var. Ama sen hep yirmisinde kal Bahar.
* "Bir kızı seviyorsun ama açılamıyorsun" dedi falcı kız. Oğlanın ona aşık olup açılamadığını ne bilsin?
* İçki bütün kötülüklerin anasıdır diyoruz ya. Peki kötülüklerin babası kim?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA