• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İktisat Kongresi ve 3 öncü kadın ERKİN USMAN

İktisat Kongresi ve 3 öncü kadın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.02.2013, 00:00
1923 İzmir İktisat Kongresi'nin 90'ıncı yıldönümünün onuruna ve 1923 İktisat Kongresi Delegesi Dr. Behçet Uz'un 120'nci doğum yıldönümünün anısına bu yıl 14-15 Şubat 2013 perşembe ve cuma günleri 41'incisi düzenlenecek olan "İzmir İktisat Kongresi Sempozyunu"nda bu yıl da EXPO 2020 "İzmir Fırtınası" esecek.
Bu yılki 41'inci sempozyumun ana konusu "Sağlık ve Turizm" olarak belirlendi.
Türkiye'nin ilerleme ve kalkınma yolundaki mihenk taşlarından olmuş, 1923 İzmir İktisat Kongresi'nin vizyonunun, tarihimizi ve değerlerimizi yaşatmanın en değerli yolu olduğuna inanan merhum Dr. Behçet Uz'un önderliğinde kurulmuş "İzmir'i Sevenler Platformu"nun 45 yıldan beri sürdürdüğü, 1923 İzmir İktisat Kongreleri'ni yaşatma çalışmalarıdan biri olan 41'inci sempozyumda bu yıl iş ve mesleklerinde genç yaşta başarılı olmuş 3 öncü ve önder kadının sunumları dikkat çekecek.
* * *
Gazeteci-yazar özellikleriyle "Para durumları, girişimcilik, ve yeni işler yaratmak" konularında uzman olan Özlem Denizmen, ayağının tozuyla Davos'tan İzmir'e geliyor.
Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi konularının enternasyonal uzmanı Prof. Dr. İge Pınar, termal ve tıbbi turizmin, hidrokilimatoloji biliminin duayeni olma özelliğini kazanmış Doç. Dr. Mine Karagülle gibi 3 başarılı kadın uzman sempozyumdaki sunumlarıyla dikkat çekecekler.

kentten
Müzikte "Karşıyaka Buluşması"

"Karşıyaka Buluşması" içeriğiyle Senem Diyici Trio Lyrisme konserinde bu kez Fransa'dan sanatçıları konuk ediyor. Geleneksel ile klasik arasında farklı bir müzikal atmosfer oluşturacak olan etkinlik, bu akşam saat 20.00'de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.
Solist Senem Diyici, keman Yovan Girard, viyolonselde Anais Pin'den oluşan grup, 20. yüzyıl başlarındaki klasik ve mistik müziğin örnekleri ile birlikte popüler müziğin örneklerini de Senem Diyici'ye ait mistik kompozisyon çalışmaları ve klasik batı müziği, romantizm, barok tınılarla yorumlayacak.
* * *
Etkinlik, "Güvercin", "Mavilim", "Sarı Gelin", "Bana Seni Gerek Seni" şarkılarının seslendirilmesi ile başlayacak. Kısa bir aranın ardından, "İğdirim Al Yazması", "Arzu Gızım", "Ayrılık" şarkılarının seslendirildiği ikinci bölümle sürecek.
Eğitimine Türkiye'de klasik Türk müziği ile başlayan, gücünü, Anadolu'nun zengin halk müziği kültüründen alan Senem Diyici, aynı zamanda grubun kompozitörü Alaing Blasing ile evli ve yıllardır Fransa'da yaşıyor.

günün fıkrası
Temel ve kraliçe

Temel İstanbul'a gelmiş, yürüyormuş. Bu arada 5 dakikada bir top atışları duyulmaktaymış. Merak edip sormuş. "Hemşerim bu top atışları neyin nesi?" diye.
Kraliçe Elizabeth'in gelmesi sebebiyle top atışı yapıldığı anlatılmış. Aradan yarım saat geçmiş ve top atışları halen sürmekteymiş.
Temel yine sormuş bir başkasına "Bu top atışları neden?" diye.
Aynı cevabı alınca söylenmiş: "Ulan, yarım saattir bir karıyı vuramadılar, be!"

geçmişten
Ne cinayeti?

Recaizade Muhmut Ekrem Milli Eğitim Bakanı iken özel kalem müdürü Mustafa Reşit Bey, kendisine imzalanacak evrakları götürmüş. Kağıtları masanın üzerine bıraktıktan sonra iskemleye otrmuş. Recaizade Mahmut Ekrem Bey, bütün evrakı imzaladıktan sonra hışımla ayağa kalkarak bağırmaya başlamış:
"Cinayet bu, cinayet!"
Reşit Bey bir yanlışlık yaptığı zannıyla dehşet içinde kalmış. Nihayet kendini toparladıktan sonra cinayetin ne olduğunu sormuş. Şu cevabı almış:
"Ne olacak? Evrakın birinde yer alan sözcükte dil bilgisi kurallarına riayet edilmemiş..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA