• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de adaylık kriterleri... ERKİN USMAN

CHP'de adaylık kriterleri...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2013, 00:00
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kafasından geçen şu:
"Çok hassas bir konu bu... Özellikle seçilme şansı olan bölgelerde aday tespiti içinden çıkılması imkansız labiretten farksız."
Kılıçdaroğlu'na yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, CHP Genel Başkanı "Parti içinde kapsamlı bir anket" hazırlığı içinde. Bu ankatten elde edilecek veriler, CHP'nin önümüzdeki yerel seçimleri için adaylık kriterlerini ortaya çıkaracak.
Bu kaynakların verdiği bilgiye göre, CHP üyelerine sorular üç aşağı-beş yukarı şöyle:
* Mevcut belediye başkanından memnun musunuz?
* İliniz veya ilçenizde kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?
* Bu isimlerden hangisi tercihinizdir.
Ve, son nokta...
Bu soruların cevapları tatmin edeci olmazsa, "Geniş çaplı bir eğilim yoklaması" gündeme gelecek.
Bu haberin kaynağına göre, CHP içindeki bu geniş çaplı anket çalışması önümüzdeki yaz sonunda sahneye konulacak.

kentten
Arnavutluk, "Paşa Kellesi" istiyor

Haberin kaynağında AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait var.
Arnavutluk ve Kosova'ya giden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanı İzmir Milletvekili Rifat Sait, Başbakan Sali Berişa ve Cumhurbaşkanı Buyar Nişanı, Kosova temaslarında Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile bir araya geldiler.
Temaslar kapsamında Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, İzmir Milletvekili Sait'ten Arnavut asıllı Ali Sami Yen'in babası ve ilk Türkçe sözlüğün yazarı olan Şemsettin Sami'nin (Sami Fraşeri) mezarını Arnavutluk'a getirilmesini istedi. Başbakan Berişa ayrıca Osmanlı döneminde kafası kesilerek idam edilen ve kesik başı bir tepside İstanbul'a getirilen Arnavut asıllı Tepedelenli Ali Paşa'nın kafasının da Arnavutluk'a getirilmesini talep etti. 1822 yılında 2. Mahmut tarafından idam edilen ve vücudu Arnavutluk'ta olan Tepedelenli Ali Paşa'nın kesilen başından ayrı olarak mezarında duruyor. Paşanın kafası Arnavutluk'a giderse 191 yıl sonra vücuduyla bir araya gelecek.
* * *
Rifat Sait'e sorduk, o da anlattı:
"Dört günlük Balkan ziyaretimizde Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'a eşlik ettik. Arnavutluk Başbakanı Salih Berişa, Şemsettin Sami'nin mezarının Arnavutluk'a nakledilmesi talep etti bizden. Ayrıca Osmanlı'da başı kesilerek idam edilen Tepe Delenli Ali Paşa'nın kellesini de istediler. Çok ilginç bir talep bu."

hayattan
Bir gezi ve açıklama

Geçtiğimiz pazar sohbetinde Türk-İş'e bağlı sendika temsilcilerinin Seyrek'teki Villakent'e yaptıkları geziyi gündeme getirmiş, bu etkinliğe katılan sendika temsicilerinin görüşlerini kısa notlar halinde aktarmıştık.
Bu temsilcilerden biri olan Belediye İş Sendikası'nın 4 Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli önceki gün bir açıklama yaptı ve "Ben bu geziyi siyasi olarak nitelemiyorum. Gezdiğimiz siteyi beğendiğimi belirttim ama siyasi bir yorum yapmaktan uzak durdum. Bu tutumumun değerlendirilmesi istiyorum" dedi.

küpe
Atlar her zaman uysal olsalardı, ağızlarına gem vurmak kimsenin aklına gelmezdi.
Voltaire

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA