• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Demirtaş: Mendirek keyfi geliyor ERKİN USMAN

Demirtaş: Mendirek keyfi geliyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2013, 00:00
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir mini sohbete ne dersiniz?
Demirtaş'a sorduk:
"Körfeze marina sevdası devam ediyor mu?"
Demirtaş, derin bir iç geçirdi ve "Elbette... Elbette" diyerek başlayıp, ekliyor:
"Pasaport ile Konak arasında mendirek içine kurulacak bir marina İzmir'i uçurur. Kente yıllar boyu sürecek bir canlılık gelir. Yeni yeni iş sahaları açılır. Burada düşündüğümüz klasik anlamdaki bir marinadan ziyade, tekne pazarlamayı öngören bir sistemi yerleştirmektir."
Ve, ardından Demirtaş'tan bir ilginç proje:
"Bir süredir devam eden davayı kazanmış durumdayız. Şimdi, mendireki değerlendirme safhasındayız. Bir aya varmaz, bu mendireğe çıkacağız, orasını İzmir'e layık bir konuma getirmek için yatırımlara başlayacağız. Burada kafeler, restoranlar, dinlenme platformları gerçekleştireceğiz.
O mendirek üzerinden İzmir'i seyretmek müthiş keyif verici bir tablo olacak. İzmirlilere bu heyecanı ve keyfi yaşatacağız."
* * *
Demirtaş, son bir yıl içinde Alsancak Limanı'na 286 sefer ile 508 bin kruvaziyer yolcusu geldiğini söylüyor ekliyor: "Çeşme ve Dikili limanlarına gelen 517 bin turisti eklersek, kruvaziyer turizminde geldiğimiz noktayı belirleriz."
Demirtaş'ı dinlemeye devam:
"İzmir dünyanın ilk 50 transit limanı içinde yer almaya başladı. Bu 50 liman içinde 42.'yiz. İzmir'in bu değişen pazarda daha sağlam bir yer alması için limanımızın hızla özelleştirilmesi ve yeni kruvaziyer limanına kavuşmamız gerekiyor. Yeni liman ile birlikte İzmir Limanı homeport olacak.

nostalji
30 yıl önceki basın karması
Geçmiş yıllarda, İzmir'de "Basın Ligi" düzenlenir, basın kuruluşlarında çalışanlardan oluşan futbol takımları karşılaşırdı. Bu müsabakaların yanında bir de "Gazeteciler Karması" vardı. Bu karma, İstanbul ve Ankara gazetecilerinden oluşan karmalarla iddialı maçlar oynardı. İşte bundan 30 yıl önceki İzmir Basın Karması bir maçtan önce... Bu fotoğraf Atilla Köprülüoğlu'nun arşivinden...
Ayaktakiler: Foto Dursun (Dursun Özmen), Ayfer Elmastaşoğlu, Tayyar Özdemir, Yılmaz Coşkun, Öztürk Pekin, Ümit Aktan ve Denizgücü'nün unutulmaz kaptanı Şakir Kuruş..
Oturanlar: Atilla Köprülüoğlu, Çağlayan Sueli, Sadık Uçar, Ufuk Türkyılmaz, Ümit Kayıhan (Yedek)

küpe

Bir babanın oğluna karşı öfkesi, evledin babasına olan en sıcak sevgisinden daha tatlıdır.
Montherlant

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA