• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu başarıya şapka çıkarılır ERKİN USMAN

Bu başarıya şapka çıkarılır

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.03.2013, 00:00
2000 yılında babasından aldığı bayrağı zirveye taşıyan ismi önceleri merak ettim. 1958 doğumlu bu genç, dinamik, atak delikanlı kim diye...
Bugün onu tanımanın ilerleyen yaşımda onurunu yaşıyorum. Aslında çalışma hayatına Manisa Kırkağaç'ta babasının sahip olduğu 'Küçükbay Bakkaliyesi'nde okul çıkışı dükkana koşarak başlayan bu değerli ismi sizin de yakından tanımanızı istiyorum.
* * *
Ahmet Küçükbay... Zorluklar okyanusunun ortasından çıkmış, İzmir'in inişli çıkışlı iş yaşamında büyük başarılara imza atan "Orkide Yağları"nın patronu. Ticari zekası, hesap adamlığı yanında mükemmel tavırlarıyla herkese örnek bir insan... Hanımların en önemli mutfak ihtiyaçlarından olan sağlıklı ve besleyici yağı bizlere hassasiyetle sunan kıymetli bir dost... Ben dahil birçok köşe yazarının kendisine sütunlarında yer vermekten keyif aldıkları özel bir kişilik...
* * *
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın son ödül töreninde aldığı ödüller, İzmir Ticaret Odası tarafından kazanılan altın madalyalar "Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş"nin ekonomi alanında üstün başarısını gösteriyor. Ahmet Küçükbay, bu ödülleri memnuniyetle karşılıyor, mutlu oluyor, bu ödülleri hak edenlerin çalışanları olduğunu düşünüyor ve törene onların katılmasını sağlıyor. En sevindirici nokta ise branşlara göre verilen ödüllerin birincilik ile alınması. Kendisini buradan kutluyorum.
* * *
Yurdumuzun ekonomi alanında parlayan yıldızı Küçükbay A.Ş. tarafından Orkide markalı sunulan ayçiçek, mısır, fındık türü bitkisel yağlarına, 2013 yılı başlangıcında zeytinyağı üretimiyle de başarıyla giriş yapan Ahmet Küçükbay, çalışmalarıyla İzmir'in gururu olmayı hak ediyor. Kendisinin bizleri mutlu edecek daha birçok ekonomik atılımı olacak. En yakını Tekirdağ Muratlı Sanayi Bölgesi'nde 150 dönüm üzerine kurulu günde 1500 ton ayçiçeği işleyecek, 500'ün üzerinde personelin istihdam edileceği Avrupa'ya örnek ham yağ üretim tesisi... Daha ne diyeyim ki. Bu başarıya şapka çıkmaz mı! Israrla takipteyiz.

siyasetten
Bayraklı için sürpriz bir aday

Konak'ta değişim yaratan Tartan başkanlığındaki ekibinin en önemli isimlerinden biri de Kerim Özer.
Ve, Kerim Özer şimdi de Bayraklı Belediye Başkan adaylığı için kolları sıvadı.
Hemen belirtelim. Yeni konumu ile Bayraklı, İzmir'in en önemli ilçelerinden biri haline geldi.
Bir ucu Karşıyaka'nın Örnekköyü, diğeri Manavkuyu sırtlarına uzanan geniş bir alanı kapsayan Bayraklı, siyaset için verimli bir ilgi odağı haline gelmiş gibi...
Kerim Özer kararlı ve iddialı.
"Bayraklı'yı uçuracağım" diyor ve ekliyor:
"Belediyecilik önce ekip ve tecrübe işi. Belediyecilikteki birikimimi burada değerlendirme kararındayım. Güçlü bir ekibim var. Bayraklı yatırım bekliyor, hizmet bekliyor. Önce, bu ilçemizi deniz ile buluşturacağım. Kentsel dönüşümü, kimsenin canını yakmadan gerçekleştireceğim. Körfezin bu yakasını özlediği güzelliğe kavuşturacağım."
* * *
Kerim Özer'e "Ekibinizde kimler var?" sorusunu da şöyle yanıtlıyor:
"Bunca yıllık yol arkadaşlarımlı da yanıma alacağım. Hepsi de deneyimli belediye uzmanları."
Özer, adaylığına parti yönetiminden itiraz beklemediğini vurguluyor ve ekliyor:
"Kimseyi incitmek istemiyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA