• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Marka Şehir olma fırsatı ERKİN USMAN

Marka Şehir olma fırsatı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.04.2013, 00:00
Ülkemizin her alanda tanıtılıp, dünya konjoktüründe ön plana çıkması, üç beş sene sonrasını değil, elli altmış sene sonralarını düşünerek planlaması ve yatırımların bu görüşlerle yapılması şarttır.
Şehirlerimiz için gündeme gelen 2013 Haziran'da Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları, İzmir için seneler evvelinden başlayan EXPO 2020, son günlerin flaş olayı İstanbl'da yapılması talebinde bulunduğumuz 2020 Olimpiyat Oyunları şehirlerimiz ve Türkiyemiz için bulunmaz fırsattır.
1971 yılında yapılan Akdeniz Oyunları'nın İzmir'e kazandırdığı tesisi ve tanıtımlar küçümsenemez.
İzmir ve İstanbul'da organizasyonuna talip olduğumuz bu iki büyük olayın başarı ile gerçekleştirilmesi bu iki şehrimizi dünyada "Marka Şehir" haline getirecektir.
2020 yılının unutulmayacak bir yıl olması ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl kutlamalarının değerini daha çok artıracaktır.
Bu sene sonlarına doğru yapılacak oylamalarda bir veya ikisini kazandığımız takdirde, kalan 6-7 sene bu organizasyonlar için uzun bir zaman dilimi değildir. Alınacak kararların çok doğru ve ivedi olması lazımdır.
Bu işin uzmanı, Yüksek İnşaat Mühendisi Yıldırım Karakaplan'a göre, Olimpiyat Oyunları için İstanbl'un tek problemi "ulaşım"da gözükmektedir.
Karakaplan diyor ki:
"Ulaştırma Bakanımızın İstanbul'u iyi tanıması ve vizyonu çok geniş ve derin olduğu için mühendisilik görüşünü (En güzeli en ucuza maletme) projelere yansıtacak. Spor tesisleri yapımı, yerler iyi seçildiği takdirde kalan süre zarfında bitirilebilir.
İzmir için çok mühim olan EXPO 2020 projesini kazanmamız, Milano'nun 2015 projesindeki durumundan dolayı kuvvetle muhtemeldir."
* * *
İstanbul'da geçerli olan yatırımlar için zaman dilimi EXPO projelerinde seçilen "İnsan için sağlık" temasından dolayı çok daha detaylı ve mühimdir.
Ulaşım yönünden yapılmış ve yapılacak olan alternatif ilave projelerin bir problem yaratacağını zannetmiyoruz. Altı ay müddetince ağırlayacağımız misafirler için şu andaki yatak sayısına iki misli yatak ilave etmemiz lazım. Bu da 40 bin yatak demektir.
Yıldırım Karakaplan'ı dinlemeye devam:
"İzmir'de gündemde olan Sağlık Serbesk Bölgesi için yatırımların gerçekleşeceği yer, zaten Türkiye'de ilk defa Sakin Şehir olarak markalaşmış ilçemiz Seferihisar'dır. Seferihisar Jeotermal Enerji yönünden Ege Bölgesi'nin merkezi sayılır. Ortalama 150 derecelik jeotermal sularının tıbta, ısıtmada, enerji elde etmede kullanılması çok çabuk dönüş getirisini sağlar."

spor

İzmir'de ragbi heyecanı

Türkiye Bayanlar Ragbi Şampiyonası'na iddialı hazırlanan İzmir'in ilk bayan ve erkek ragbi takımlarını kuran kulübü Bostanlıspor'da bayan ragbi takımının antrenörlüğüne Fransız Loic Talhouet getirildi.
26-28 Nisan tarihlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yapılacak olan Türkiye Bayanlar Yedili Ragbi Şampiyonası'nın hazırlığında olan Bostanlıspor'un bayan ragbicileri çalışmalarını Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesisleri Suni Çim Futbol Sahasında antrenörler Loic Talhouet ve Zeynep Yalman yönetiminde yapıyor.
Antrenörleri Zeynep Yalman'ın aynı zamanda takım oyuncusu olduğunu ifade eden Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, eski bir ragbici olan İzmir'de çalışan Fransız Loic Talhouet'in tekliflerine sıcak bakarak, kabul ettiğini ve takımlarını hafta sonu çalıştırdığını belirtiyor ve ekliyor:
"Ragbicilerimiz mösyö Loic ile gerçekten daha da iddialı duruma geldi. Kahramanmaraş'ta yapılacak şampiyonaya kadar birkaç kez normal bir sahada da antrenman yapmak istiyoruz. Bu konuda Karşıyaka Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden destek bekliyoruz. Şu anda çalışmakta olduğumuz Gode Cengiz Suni Çim Sahası çok küçük. Sadece kondisyona yönelik çalışmalarda işimize çok yarıyor ama taktik ve teknik antrenmanları için normal bir sahaya ihtiyacımız var" dedi.

küpe
Gençler sadık olmak isterler yapamazlar, yaşlılar sadık olmamak isterler beceremezler.
Oscar Wilde

günün fıkrası
Beş dakika ara

Konferansçı saatlerce konuşmuştu. Bir türlü ara vermek istemiyordu. Dinleyenlerden biri seslendi:
"Biraz yoruldunuz galiba. Beş dakika dinlenseniz."
"Hayır yorulmadım..."
Bu kez dinleyenler toplu halde konuştu:
"O halde biz dinlenelim..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA