• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de aday savaşı ERKİN USMAN

CHP'de aday savaşı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.04.2013, 00:00
Yaklaşık bir yıl sonra yapılması planlanan yerel seçim için CHP'de en çok adayın çıkması beklenen ilçelerin başında Buca yer alıyor.
Kulislerdeki genel kanı, mevcut başkan Ercan Tatı'nın yeniden aday gösterilme ihtimalinin çok az olduğu yolunda. Bunun yanında ilçe teşkilatında aday adayı olmaya hazırlanan çok sayıda isim var.
Geçen yıl CHP Buca İlçe Sekreterliği görevini yürüten ekonomist Ayten Karadağ, kulislerde en çok konuşulan isimlerin başında.
Karadağ'ın yanı sıra aday adaylığını düşünen bir başka kadın isim de Filiz Yaşar. Filiz Yaşar'ın aday adaylığı konusunda parti çevrelerinde şimdiden lobi çalışmalarında bulunduğu dile getiriliyor.
* * *
Yine yerel seçimlerde Buca için en iddialı aday adaylar arasında gösterilen bir başka isim ise Oktay Gökdemir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde başarılı kariyerinin yanı sıra parti kurullarında görev yapmış isim olması, onu parti içinde öne çıkaran bir gelişme olarak kayıtlara geçiyor.
Buca'da CHP Belediye Başkan aday adaylığı kulislerinde ayrıca halen meclis üyesi görevini yürüten Güngör Kaya'nın da ismi geçiyor.
* * *
Karabağlar'da yerel seçim öncesi adaylık tam anlamıyla ateşten gömlek. Partinin geçmişte Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleği yapan tektstilci Fahri Elmas, yerel seçim öncesi ismi en çok konuşulanlardan biri.
Diğer bir sıkıntılı ilçe olan Bayraklı'da da ibre tecrübeli siyasetçi Kerim Özer'e dönmüş durumda.
Yerel seçimlere yönelik hazırlıklar sessiz ve derinden devam eden Bayraklı'da belediye başkanlığı için iddialı yeni bir ismi aday yapmayı düşünen Genel Merkez yönetimi, ilk etapta Konak Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Özer'i gündeme almış durumda.

kentten
Kadın Meclisi'ne yeni başkan

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi genel kurul toplantısı yapıldı ve Fahriye Kaşka seçildi.
Toplantıya katılan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, geçmiş dönem kadın meclisi yöneticilerine teşekkür ederek, kadınların kent sorunlarının çözümünde çok önemli olduklarına dikkati çekti.
Kadın Meclisi'nin Yürütme Kurulu ise Feriha Sever, Birgül Doğan, Arzu Demir, Eda Göktürk Aslan, Semra Sevingen, Ülker Yücelalp, Şermin Kurt ve Filiz Göksu Dalçam'dan oluştu.

hayattan
Uğur Özden yatçı oldu

Uğur Özden uzun yıllar Alsancak'ın en gözde eğlence mekanlarından Envelo'nun işletmecisiydi. Demokrat İzmir Gazetesi'nin eski sembol isimlerinden Ticaret Lisesi Müdürü Osman Özden'in oğlu olan Uğur, aynı zamanda Arkas Voleybol Takımı'nın uzun yıllardır basın sözcülüğünü yapıyor.
Uğur Özden şimdi eğlence dünyasından yelken açtı, Türkiye'nin en büyük yat distribütorü olan ve Tezman Holding tarafından 1996 yılında kurulan ve yat üretimi konusunda dünya lideri olan Tezmarin Turizm ve Ticaret A.Ş'nin Alsancak'taki merkezinin yetkilisi oldu.
Standart teknelerden özel üretim yatlarına ve dünyanın en prestijli markalarına kadar çok geniş ürün yelpazesine sahip olan Tezmarin, uzman denizci ekibi ile tüm dünya markalarını çatısı altında toplamayı, hedef alıyor.

küpe
Kendi kendine aşık olanın rakipleri yoktur.
Benjamin Franklin

fıkra
Gariban

Zil zurna sarhoş vatandaş karakola alınmıştı.
Komiserin karşısına çıkarıldı. Komiser bu tablo karşısında çok kızdı ve emretti:
"Gidin, şunu ayıltın..."
Sarhoş durur mu? Hemen isyanı bastı:
"Durun yaaa! Ben bu kafayı bulmak için ne kadar para verdim, biliyor musunuz?"

laflama
* Keşke hepimiz içimizdeki çocuğu koruyabilsek... "Çocukluk da yaparız kariyer de" diyebilsek!
* Burası Muş'tur / Yolu yokuştur / Cep telefonu çekmiyor / Acep ne iştir?
* Meteliğe kurşun atacağız atmasına ama o kurşunu atmak için ne silahımız var, ne kurşunumuz, ne de silah ve kurşun alabilecek nakitimiz.
* Japonlar Türk kadınının başarısını izleyecekmiş. Kadınları kızdırmak istemem ama demek ki Japonlar bol bol dırdır izleyecek!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA