• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir kadın aday da Bayraklı’dan ERKİN USMAN

Bir kadın aday da Bayraklı'dan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2013, 00:00
Konak Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Özer'in girişimleri artık herkesin bildiği bir gerçek.
Özer, CHP forması ile seçim alanlarına ha indi, ha inecek.
Yüksel Türker ile Murat Haluk Öncel de ısınma turlarında...
Karşıyaka kadar keskin olmasa da, Bayraklı da CHP ağırlıklı ilçelerden biri.
Görevdeki başkan CHP'li Hasan Karabağ da, bir kez daha şansını deneyecek.
İşte bu hızlı aday trafiği içinde avukat Pınar Susmuş da sahne aldı ve "Bu yarışta ben de varım..." dedi.
Pınar Susmuş, 1970 Manisa doğumlu bir avukat. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, 16 yaşında bir kız çocuk annesi.
1994 yılından bu yana İzmir Barosu'na kayıtlı bir avukat olarak mesleğini sürdürüyor.
* * *
Pınar Susmuş, 2002 yılında CHP'ye üye oldu ve partinin hukuk komisyonlarında görev yaptı. 2009'deki yerel seçimlerde Bayraklı Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi, Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptı.
Pınar Susmuş, İzmir siyasetine yeni bir renk getireceğinden emin...
"Önce alana çalışmaları yapacağız. Bayraklı'nın yatırım envanterini çıkaracağız. Proje Üretim Grubu, meslek odaları ile yakın temas kurarak çalışacak" diyor.
Pınar Susmuş devam ediyor:
"Siyasetimiz kadın ağırlıklı olacak. Varoşlardaki kadınların tamamına yakını benim yanımda."

kentten
Karşıyaka, Zeren kısmetini tepti

Dr. Bülent Zeren bir Karşıyaka aşığı. Ortopedi ve travmatoloji konusunda dünyaca ünlü bir hekim. Özellikle futbol yıldızlarını yaptığı ameliyatlarla sağlıklarına kavuşturup, Avrupa'da tedavi görüp iyileşmeyenlere bile şifa dağıttığını biliyoruz.
Zeren için hayat felesefesi Karşıyaka. Varsa yoksa Karşıyaka. Ve herkesle barışık. Herkesin Bülent abisi. Karşıyaka'nın son yıllarda içine düştüğü borç batağı ve yönetilme zorlukları da ortada.
Dr. Zeren'e hiç beklemediği anda KSK Başkanlığı teklifi geldi. Teklifin sahibi de Onursal Başkan Selçuk Yaşar. Bacağını tedavi ettirmek üzere gittiği Zeren'e, Yaşar, "Artık başkanlığı kabul et, bu kulübü düze çıkaralım, hazırlık yap, arkandayım" diyor.
* * *
Dr. Zeren, Selçuk Yaşar'ın teminatı üzerine hazırlıklara girişiyor ama önce kulübün borç durumunu öğrenmek, ayakları sağlam basan bir yönetim kurmanın yollarını arıyor, maceraya atılmak istemiyor. Öğrenildiğine göre bir çırpıda şöyle bir tablo oluşturuluyor. Zeren 2 milyonluk bir kaynak yaratıyor, Yaşar 10 milyon destek veriyor, Karşıyaka Belediyesi'nin de 2.5 milyon gibi bir destekte bulunabileceği üzerinde duruluyor. Yani 14.5 milyonluk bir portföy. Bu rakamın çeşitli katkılarla büyüyeceği umudu heyecan veriyor. Zeren heyecanla işe sarılıyor, kulübün kuruluşunun altyapıya önemden de geçtiğinin bilinciyle Liverpool'un altyapı modelini getirtiyor.
* * *
Yaşar Holding Hukuk Müşaviri, eski başkanlardan Özer Kırca, Dr. Zeren'i önceki gün telefonla arayarak Selçuk Yaşar adına konuştuğu ve Yaşar'ın kendisine destek verdiğini söylüyor. Ve iddia edildiğine göre 1.5 saat sonra ikinci bir telefonla Selçuk Yaşar'ın mevcut yönetimin devam etmesi kararı aldığını bildiriyor. Dr. Zeren bunun üzerine yeşil-kırmızılı kulübü kurumsal, ilkeli bir niteliğe kavuşturmanın imkansız olduğunu belirterek şu açıklamayı yapıyor: "Bu ilginç görüşmeler göstermiştir ki, 100 yıllık KSK, kişilerin ve bu tip davranışların etkisiyle yıllarca yerinde saymış ve hak ettiği konuma ulaşamamıştır. Unutulmamalıdır ki, KSK, Türkiye'nin en önde gelen kulüpleri arasındadır ve dünyaya açılabilecek güce sahiptir. Kulübü yönetecek unsur asla ilişkiler değildir, tek güç ilkelerdir. İlişkilerin, ilkelerin önüne geçtiği ortamların, kurumların iflasının en büyük nedenidir. İlkeli bir KSK için de değerli camiamızın gereken hassassiyeti göstereceğinden eminim."
İşte böyle. Pırıl pırıl bir adamı daha kaçırtmayı başardık. Sonra, "Bu kulüp bu kadar değerli insan varken niye bir türlü düze çıkamıyor" demeyin.

küpe

Hiçbir meziyet, erkekleri kadınların gözünde cesaret kadar yükseltemez.
H.Fielding


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA