• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli avukatların hedefi Avrupa finali ERKİN USMAN

İzmirli avukatların hedefi Avrupa finali

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2013, 00:00
Tamamını İzmir Barosu'na kayıtlı avukatların oluşturduğu 10. kuruluş yılını kutlayan İzmir Barosu Körfez Futbol Takımı 4-9 Haziran'da İtalya'nın Napoli kentinde Avukatlar Avrupa Şampiyonası'na katılacak. En büyük başarısını geçen yıl Hırvatistan'da düzenlenen Dünya Avukatlar Futbol Şampiyonası'nda toplam 38 takım arasında Dünya üçüncüsü olarak elde eden İzmir Barosu Körfez takımı, bugüne kadar Türk takımlarının bu turnuvalarda elde ettiği en iyi dereceye ulaşmıştı. Adana'daki Kurtuluş Kupası'nda üçüncülük elde eden avukatlar, Nevşehir'de Türkiye Barolar Birliği'nin düzenlediği Avukatlar Haftası turnuvasında da Türkiye Şampiyonu olmuştu.

Özçelik'in katkısı
Ekibin son yıllarda elde ettiği başarılarda Teknik Direktör Sezer Özçelik'in büyük payı var. Mahkeme koridorlarındaki duruşmalar arasında koşuşturmalarının stresini yeşil sahalarda attıklarını, başarılarının sırlarını ise, ekibin oyuncularının uzun süredir birlikte olduğunu ve maçlar dışında aileleriyle birlikte vakit geçirdiklerini belirten İzmir Barosu Körfez Futbol Takımı'nın kurucularından Av. Tufan Konuk, 22 takımın katılacağı Napoli'deki hedeflerinin en az final olduğunu belirtti.

EXPO'ya elçilik

Konuk, aynı zamanda gönüllü EXPO elçileri olduklarını, bu turnuvada 1000 civarında çeşitli Avrupa ülkelerine mensup avukat meslektaşlarıyla birarada olmayı fırsat bilerek İzmir'in 2020 EXPO adaylığı nedeniyle formalarında Expo armasının yer alacağını, ayrıca resepsiyonlarda kullanılmak üzere EXPO tanıtım filmi, broşür, şapka, tişort ve bayrak gibi ürünleri de yanlarında götürdüklerini iletti. İzmir Barosu Futbol Takımının Napoli kadrosu şöyle: Av. Tufan Konuk, Av.Fikret Atbaş, Av. Serdar Gülseven (Başkan), Av. Oğuz Demirci (Kaptan), Av. Özgür Çağlar, Av. Amaç Kaya, Av. Sertan Feruzoğlu, Av. Cüneyt Uyar, Av. Fatih Pekdemir, Av. H. İbrahim Atabay, Av. Timur Güler, Av. Utku Çimen, Av. Levent Kaya, Av. Efe Baki, Av. Umut K. Hanoğlu, Av. Salih Kurnaz, Av. Burak Eğlenoğlu, Av. Ömer Karakür, Av. Bora Sartan, Av. K. Ata Yardımcı, Av. Y. Ozan Vural. Teknik Direktör: Sezer Özçelik, İdari Menajer: Av. Cihangir Marmara, Av. Hadi Genç, Yönetici: Av. Koray Şentay, Av. Serkan İncekaş, Av. Alper Uyar.

ege'den
Zabıta memuru başarılı hoca

Belediyelerde zabıta memurlarının işi zordur. İşportacılarla uğraşırlar, kimi zaman peşinden koşarlar, kent, kasaba ve diğer yerlerde düzeni sağlamakla görevlidirler. Ama Karaburun'da zabıta memuru Nihat Yalçın, iki karpuzu bir koltuğa sadırıyor, hem belediyedeki zabıta memurluğu görevini mükemmel yapıyor, hem de Karaburunspor futbol takımını 2. amatör kümede şampiyonluğa oynatıyor.
Yalçın, Karaburunspor'un tamamen Karaburunlu gençlerden oluştuğunu, dışardan hiç transfer yapmadıklarını ve mütevazi olanaklarla zirveye oynadıklarını söylüyor. Eski bir futbolcu olduğunu belirten Yalçın, sporculuğun zabıta görevinde de yararını görüyorum, kuş uçurtmuyorum" diyor.
Sezonu uzun süre zirve mücadelesi verdikten sonra 3. sırada bitiren Karaburunspor'un kadrosu şöyle: Ercan Yatar, Ali Akagündüz, Gürcan İşgörür, Kenan Soylu, Ceyhun Umur, Ergenekon Uysal, Salih İdaci, Muhammet Başar, Mehmet Soylu, Hüsamettin Çeken, Günhan Oral, Emre Kalfa, Cihat Umur, Faruk Çeken, Ceylan Güneş, Gökhan Oral.
Karaburunlular, Belediye Başkanı Serdar Yasa'ya spora desteği için teşekkür ederken her maça ellerinde Karaburun'un simgesi nergisle çıkıyor, centilmenlikleriyle takdir topluyor.

geçmişten

Şaşılacak şey yok!

Hafif meşrepliği ile nam salmış bir kadın, bir toplantıda her nasılsa yanına düşmüş Amerikalı mizah yazarı Mark Twain ile dereden tepeden konuşurken, mevzu dönüp dolaşmış annelik meselesine gelmiş. Kadın yine aynı konuya temas ederek:
"Yıllardan beri evliyim. Bir çocuğum olmasını isterdim. Ama, hiç çocuğum olmadı" demiş.
Bunun üzerine Mark Twain hemen cevabı yapıştırmış:
"Bunda şaşılacak bir şey yok. Çok çiğnenen patikalarda ot bitmez."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA