• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aliağa’da Hakkı Ülkü sesleri!.. ERKİN USMAN

Aliağa'da Hakkı Ülkü sesleri!..

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2013, 00:00
Aliağalılar'ın neredeyse tamamının tanıdığı Hakkı Ülkü, "Ben hayatımı Aliağa'ya adadım, Aliağa benim üçüncü çocuğum" diyor.
Ülkü; 30'unda belediye meclis üyesi, 40'ında belediye başkanı, 50'sinde milletvekili, 60'ında da öğrenci oldu.
Yani şairin dediği gibi, "70'inde bile mesela zeytin dikeceksin, öyle çocuklara torunlara kalır diye değil" düşüncesiyle yaşayan birisi.
Aliağa'da 3 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra bu ilçemizden çıkan ilk ve tek milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı. Şimdilerde ise 12 Eylül öncesi yarım bıraktığı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde öğrenimini sürdürüyor.
Bu yıl da iyi bir derece ile mezun olacağını söylüyor.
* * *
Hakkı Ülkü ile biraz siyaset, biraz esnaflık, biraz da gazetecilik konuştuk.
"Siyasetçi Hakkı Ülkü'yü değil, esnaf Hakkı Ülkü'yü konuşalım" diye başladığımız sohbette; biraz Ülkü'nün esnaflık yönünü konuştuk ama yine söz döndü dolaştı siyasete geldi.
Ülkü'yü dinlemeye devam:
"1985'te SODEP ile Halkçı Parti birleşip SHP'ye dönüştü. Ben de ilçe başkanlığını (kısa bir dönem hariç) yapılan kongre ile ve seçilerek devam ettirdim. Bu arada Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel başta olmak üzere bir çok siyasi hakkında getirilen yasakları kaldırmak anlamında bir referandum gerçekleştirildi. Ben de bu referandumu ilçe başkanı olarak yönettim ve yasaklar kaldırıldı. Genel başkanımız olan Erdal İnönü ara seçimle bölgemizden milletvekili seçildi.
* * *
Ardından 1987 genel seçimleri yapıldı, İzmir dört bölge idi, bizim bölgemizden 6 milletvekili seçilecekti bunların 4'ü bizim partimizden geldi. Büyük bir başarıya imza atmıştık. Sıra 1989 martında yapılacak yerel seçimlere gelmişti. Adayların ön seçimlerle saptanması kararı alınmıştı. Beş yıllık emeğimin karşılığında (bir referandum, bir ara seçim ve bir genel seçim yönetmiş kişi olarak) ilçe başkanlığından istifa edip, belediye başkanlığı aday adaylığı için başvuruda bulundum. Yapılan önseçimlerde birinci çıkarak partinin adayı oldum. Yüzde 51 oy olarak SHP'den Aliağa'nın Belediye Başkanlığına seçildim."
Belediye Başkanlığı, milletvekilliği ve üniversite yıllarından sonra, şimdi Aliağa'da "Yeniden Hakkı Ülkü..." sesleri geliyor.
Hakkı Ülkü'ye bunları da sorduk.
Yanıtı şöyle oldu:
"Hayırlısı neyse..."

KABİDAD'ın gecesi muhteşemdi
Karşıyakalılar Birlik ve Dayanışma Derneği'nin (KABİDAD) geleneksel gecesi Karşıyaka Tenis Kulübü Tesisleri'nde yapıldı. Yeşil-kırmızılı camianın ileri gelenleri, bu kulübe ve renklere gönül verenler buluştu. Sohbetlerde Türkiye'nin çeşitli branşlara en fazla hizmeti veren kulübü olan Karşıyaka'nın gleceği için görüşler dile getirildi, gelecekte neler yapılabileceği tartışıldı.
Geceye KSK Divan Başkanı Tahir Türetken, eski belediye başkanlarından şimdi belediye başkanlığına yeniden adaylığını koyan Cihan Türsen, bu sezonki Basketbol Şube ve şimdiki başkan adaylarından Mutlu Altuğ, Cihan Büyükoral Yönetiminin Asbaşkanı Ali Erten ve pekçok seçkin isim katıldı.
KABİDAD Başkanı Halil Zeki Osma, hedeflerinin Karşıyakalıların kulüplerine olan sevgilerinin yanında birbirlerine olan dostluk ve dayanışmalarının pekişmesini sağlamak olduğunu belirtti, balolara her yıl daha fazla ilgi gösterilmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

küpe

Kadınların birbirlerini sevmelerinin başlıca sebebi, erkektir.
La Bruyere


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA