• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in Anayasası ERKİN USMAN

İzmir'in Anayasası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.06.2013, 00:00
İzmir'in yeni Valisi Mustafa Toprak ilk sınavında sınıfta kaldı.
Toprak, kente geldiği ilk gün "Dersimi iyi çalıştım. İzmir'e elimden gelen katkıyı yapacağım" açıklamasını yaptı.
Göreve başladığı günden bu yana geçen kısa süreç içinde, kendisine "ders" verenlerin İzmir ve İzmir'lileri yanlış değerlendirdikleri ortaya çıktı.
***
İzmir'in "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil'in bu yöndeki değerlendirmesi de şöyle:
"Toprak'a İzmir ve İzmir'lileri anlatanlar, bu kenti ve İzmir'liyi iyi anlamamışlar.
İzmir'li özgürlüğüne, yaşam biçimine ve Kuvay-ı Milli'ye bağlıdır.
Bu İzmir'in anayasasıdır.
Siyasetçisi, bürokratı İzmir'de etkin olmak istiyorsa bu anayasayı kabul etmek zorundadır.
Her apartmanın birinci katından, beşinci katına kadar, tencere tava çalan, her siyasal görüşteki kadınların, bunun Erdoğan'ın söylediği gibi (aynı hava) olmadığını sandıkta gösterecektir."
***
Ancak İzmir'de çok önemli bir başka olay var.
Polisler arasındaki sopalı sivillerin, arkalarına bu güveni alarak, acımasızca gençleri dövmesi, Kordon kıyısında oturan kızları denize atma girişimi ve bu kişilerle ilgili Vali ve Emniyet Müdürünün çelişkili açıklamaları düşündürücüdür.
"Karanlıklar Prensi" Kadıbeşegil'den bir görüş:
"Bundan bir süre önce üniversite, stadlar, bazı kamu kuruluşlarında görevlendirileceği açıklanan 10 bin polis, bu kimliğe sahip olarak görev yapacak. Ancak sorumluluğu ve kadrolu olmadığı için kime bağlı olarak çalıştığı da belli değil.
İzmir olayı bu açıdan önemli, paramiliter bir olayın ön çalışması gibi. Bu iyi gözlenmelidir. Mussolini'nin kahverengi, Hitler'in siyah gömleklilerinin yanı sıra, aynı zamanda görev yaptığı alanlarda ihbarcılık yapacak yeşil gömleklilere karşı direnmek gerek."

Karşıyakalı miniklerin Çevre Günü kutlaması
Örnek çevreci faaliyetleri ile tanınan Karşıyaka İlkşirinler Anaokulu minikleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde doğada 400 yılda ancak yok olabilen plastik şişe ve kapaklardan insan, ev, otomobil, çöp kutusu ve oyuncaklar yaparak önemli mesaj verdiler. Çevre ve doğanın öneminin küçük yaşlardan öğretilmesi ilkesinden hareket ederek çocuklara ağaçların, ormanların faydaları ve atıkların dünyamıza verdiği zararları resimler çizdirip ve şekiller yaptırarak öğrettiklerini belirten İlkşirinler Anaokulu Müdürü Sabahat Uçaner, "Her geçen gün kötüye giden dünyamızı kurtarmak için bizler de bir katkı koyuyoruz. Ağaç yaşken eğilir atasözümüzdeki gibi bize emanet edilen geleceğimizin büyüklerini bilinçlendirmemiz lazım. Bu sırf öğretmenlerin değil anne ve babaların da görevi olmalı" dedi.

küpe
Servetim olmasını isterim, haksızlıkla zengin olmayı asla.
Solon

laflama
* O duygusal erkek geçinen çakallar var ya... Duygu'yu sala atınca libidoları artıyor, canavar kesiliyorlar!
* Karım "Saçımı süpürge ettim, eline gözüne dursun" dedi. Oysa; evlendiğimizden bu yana her yıl bir elektrikli süpürge aldım ona!
* "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı" sözüne ifrit oluyorum. Ne yani? Yetim olmayanın ya da tüyü biten yetimin hakkı yok mu?
* Masum değiliz hiçbirimiz. Bilgisayarın başında ömür tüketiyoruz!
* Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda.... Yoksa; Gülhane Parkı'nın sonu da Zonguldak mı ? Taksim Gezi Parkı gibi AVM yapılacak Gülhane Parkına hacı?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA