• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’de İlk Kurşun ERKİN USMAN

Çeşme'de İlk Kurşun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2013, 00:00
Çeşme Sağlık Grup Başkanı Onur Sabancı, "Obeziteyle Mücadele Projesi" kapsamında sağlık çalışanları olarak insanların dikkatlerini çekmekle mükellef olduklarını ve kendilerini bazı etkinliklere öncülük etmek zorunda hissettiklerini söylüyor.
Ve, Sabancı diyor ki:
"Biz de insanların dikkatlerini çekmek amacıyla bir aktivasyon içinde bulunmak istedik. Bu yüzden kendi çalışanlarımızla bir yürüyüş planladık. Bu bizim için Çeşme'de 'İlk kurşun' gibi. Bundan sonraki ilk etkinliğimiz halk yürüyüşü şeklinde olacak. Kaymakamımız İnci Sezer Becel'i de davet edeceğiz."
* * *
Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla tüm ilçelerde bir obezite polikliniği kurulması çalışmasının başlatıldığını, anlatan proje sorumlularından Dr. Tuncay Yılmazer de şöyle konuşuyor:
"Şu aşamada İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde toplum sağlığı merkezlerinin aile hekimleriyle beraber yürütülen bir program bu. Öncelikle vakayı aile hekimi buluyor ve bize yönlendiriyor. Biz ilk olarak hikayesiyle, yapabileceklerimizle bir değerlendirmeye alıyoruz. Kişiye ön tetkikler yapıyoruz. Bir problem çıkarsa, örneğin diyabetik vakaysa veya troit bozukluğu varsa bunları ilgili uzmana gönderiyoruz. İlk tedavi basamağımız bu. Bunları yaptıktan sonra da belirli bir diyet programına alıyoruz. Ama programın aslı hareket. Kişilere günlük hareketiyle ne kadar kalori harcayabilecekleri ve ne kadar kalori almaları gerektiğiyle ilgili basit ve halkın anlayacağı bir dilde eğitimler veriyoruz."

Bir önder resmi!
İstanbul Taksim'de Gezi Parkı eylemleri ile şekillenen yeni Türkiye tablosu içinde artık gençlerinde söz sahibi olduğu ortaya çıktı.
Siyasi partilerin girişimlerinin dışında daha çok özgürlük, çok seslilik ve değişim sloganları altında yeni bir yapı da belirginleşti.
İzmir'deki olaylar ise kişi ve kurumlar ekseninde farklı görüntüler çizdi. Örneğin; İzmir'deki olayların yatışması ve büyümemesi için çaba gösteren, sokakta zaman zaman gençleri bire bir iknaya yönelen ve 'eli sopalı kişiler' konusunda toplumu bilgilendiren Konak Belediyesi'nin devlet deneyimli Başkanı Dr. Hakan Tartan, bana göre bu sürecin 'zirve isimleri'nden biri oldu. Nitekim her gün meydanlarda O'na gösterilen sevgi, çeşitli toplantılardaki duyarlı yaklaşımı toplumun büyük bölümü tarafından takdirle karşılandı. Hele Kandil günü İstanbul'da ünlü Çarşı Grubu'nun 'lokma ve kandil simidi' çağrısına Göztepe ve Karşıyakalı taraftarlarla birlikte destek veren Başkan Tartan, yerel yöneticinin kent adına koyması gereken insiyatiflerde ne denli önemli olduğunu gözler önüne serdi. Toplumun 'değişim' diye inlediği süreçte, Dr. Hakan Tartan Belediye Başkanı olarak elde ettiği başarılı görüntünün yanı sıra özlenen ve beklenen 'bir önder' resmi de ortaya koydu.
Aynı süreçte İzmir Barosu ve İzmir Tabipler Odası da sivil inisiyatifin toplumsal olaylardaki kalitesi ve sağduyulu müdahalesi anlamında halka umut verdi. Olaylar üzse de, sevinilecek boyutu buydu. Farklı ve nitelikli değer ve eylemlerin ortaya çıkması. Bunlar halk adına da gelecek için güvence oldu. İyi ki; böyle yöneticilerimiz ve kurumlarımız var...

kentten
Lions'ta Dostluk Ve Vefa Gecesi

Atakent Lions Kulübü üyeleri geçen iki dönem kulübe başkanlık yapan İnci Şap'a hizmetlerinden dolayı "Vefa Gecesi" düzenledi. Vilayetler Evi'nde yapılan bu geceye geçen dönem Genel Yönetmeni Ahmet Aşır ile Yeni Dönem Genel Yönetmeni Ziya Nazlı, eşi Ayşen Nazlı ve Genel Yönetmen Yardımcısı Alper Altan Tarhan da konuk olarak katıldı. Kulüp üyelerinin ve konukların hep birlikte yedikleri yemekte dostluk ve beraberlik havası hakimdi.

küpe
Kadınlar, itaat eder göründükleri takdirde, hakim olacaklarını gayet iyi bilirler.
Michelet


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA