• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karadeniz’de İzmir rüzgarı ERKİN USMAN

Karadeniz'de İzmir rüzgarı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.06.2013, 00:00
CHP İzmir İl Örgütü iki gün boyunca Karadeniz'i mesken tuttu. CHP İzmir'in patronu Ali Engin'in başkanlığındaki heyet CHP Rize il örgütü ile kardeş örgüt olması sebebi ile bölgeye adeta çıkarma yaptı. Karadeniz heyetinde il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Karabağlar, Konak, Buca, Karşıyaka, Narlıdere, Gaziemir ve Bergama ilçe başkanları da yer aldı.
***
Rize'nin yanı sıra Trabzon ve Artvin'in Hopa ilçesini de kapsayan ziyaretler oldukça verimli geçmiş. Başta Ali Engin olmak üzere herkes ziyaretin amacına ulaştığı ve bu türden ilişkilerin geliştirilmesi konusunda hem fikir.
CHP İzmir'in Başkanı Engin, ziyaretin amacını farklı şehirlerdeki örgütlerin çalışma şekilleri, iletişim taktikleri ve farklı kültürlerle yaşayan insanların birbirini anlamaları olarak özetlerken, özellikle siyasi parti çalışmalarının şehirlere hatta ilçelere göre farklılık gösterdiğini, bunun için de farklı örgütlerin çalışma şekillerini yerinde görmenin, İzmir'de yaşayan farklı bölgelerden gelmiş insanların beklentilerini karşılamada kendilerine çok faydası olduğunu söylüyor.
* * *
Kardeş örgüt ilan edilen Rize'de şehir turu yaptıklarını, çay fabrikalarında çalışan işçilerle görüştüklerini ve il örgütü ile toplantılar düzenlediklerini anlatan Ali Engin, Rize'ye ilişkin tespitlerinde şunları söylüyor:
"Rize, Karadeniz'in kendine has tüm özelliklerini taşıyor. İnsanlar samimi, esprili ve sıcaklar. Bizi gören herkes önce şaşırıyor sonra yüzlerinde bir mutluluk ifadesi oluşuyordu. Çok uzaklardan sadece onları tanımak ve anlamak için gelmemiz Rizelilerin takdirini topladı. İzmir'i çok yakından takip ediyorlar ve aday adaylarımıza kadar herkesi tanıyorlar. Bize birçok kişi, farklı yerlerden göç alan yüzbinlerce insanın nasıl olup da bir anda kentli kültürüne alıştığını, nasıl İzmir'de bir sıkıntı yaratmadan bu kadar farklı kültürün bir arada yaşayabildiğini, bunu nasıl başardığımızı sordu.
Bu özelliğimizle oralarda tanınmak ve alkışlanmak bile İzmirli olarak beni gururlandır. Onlara, İzmirli olmanın ne demek olduğunu anlattık arkadaşlarımızla. Bunun için İzmir'de doğmanıza, bilmem kaç yıldır İzmir'de yaşamanıza gerek yok dedik. İzmir'de yaşayanların yazılı olmayan ama herkesçe kabul edilmiş, yaşam biçimi haline getirilmiş kuralları olduğunu anlattık. İzmirlinin hoşgörüsünü, empati özelliğini, farklı kültürlerin ve dinlerin yaşanabilme özgürlüğüne olan inancını, ancak bunları yaşayanların başkalarının yaşantısına müdahale etmeden yaşaması kuralına verdiği önemi anlattık. Çevreye, doğaya, sosyal yaşama ve kenti kentte yaşayanlarla birlikte yönetme isteğine dikkat çektik. Ancak bunu anlayabilmeleri için İzmir'e gelmeleri, İzmir'in havasını, kokusunu solumaları ve insanıyla sohbet etmeleri gerektiğini de ekledik."
***
CHP heyetini en çok etkileyen yerlerin başında Ayder yaylası ve Fırtına deresi geliyormuş. Öyle ki, yeşilin 48 tonunun aynı anda bulunduğu ender yerlerin başında geliyor. Ancak bu güzelliğin Fırtına deresi üzerinde HES çalışmaları sebebi ile büyük tehdit altında olması herkesi çok üzmüş. CHP İzmir, Karadeniz ziyaretinde genç yaşta aramızdan ayrılan sanatçı Kazım Koyuncu'nun mezarını da ziyaret etmiş. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, örgüt kardeşleri Rize'ye yapılan ziyaretin çok verimli geçtiğini, oradan edindikleri izlenimle artık İzmir'de yaşayan Karadenizlilerle, zaten iyi olan ilişkilerini çok daha güçlü hale getireceklerini söylüyor ve ekliyor:
"Elbette İzmir'de siyaset yapıyoruz ama Türkiye'nin her yerinden gelen insanların yaşadığı bu cennet kentteki herkesi anlamak için, kültürlerini anlamayı ve yerinde görmeyi de çok önemli buluyorum. İnşallah Ağustos ayı gibi Rize örgütümüzü de İzmir'de ağırlayacağız."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA