• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gökhan Bey mesajları... ERKİN USMAN

Gökhan Bey mesajları...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.07.2013, 00:00
CHP'de yaz ayları hareketli geçecek. Malum adaylık kulisleri. Yeri garanti olanlar da var, treni kaçıranlar da.. Zaten partinin yaptırdığı anketler, bazı bilgileri net bir şekilde ortaya koydu.
Ama CHP bu... Çekişme-çatışma bitmez. Ne var ki, benim daha önceden yazdığım gibi 'parti içi çekişmenin CHP'ye zarar vermesine bu kez geçit yok'.. Önce bunu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dile getirdi. Sonra da yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın. Sadece sivil toplumdan gelen çalışkan bir isim değil, aynı zamanda işini bilinçli ve akılcı yürüten bir bilimadamı. Bu yüzden de Kılıçdaroğlu, Günaydın'a değer veriyor. Bilgi ve deneyimine olduğu kadar, gözlemlerine de..
İşte Gökhan Günaydın, son İzmir ziyaretinde 'ben aday olayım da herkesi kötüleyeyim' anlayışındaki 'siyaset tellalları'na anlamlı bir mesaj verdi: "Partiye zarar vererek siyaset yok. Bu yüzden Belediye Başkanlarını kötüleyerek bir yerlere gelmek isteyenler kesinlikle aday yapılmayacak."
Mesaj net. Anlayana tabii. Açarsak, 'Bırakın başkasının eksi yönlerini, siz kendi artılarınızı öne çıkarın' diyor.
Bu söylem CHP'de hep 'kötüleme' siyaseti yapanların duvara toslaması demek.
Eee, bazen böylelerinin de toslamasına gerek var! Siyasetimiz güzelleşsin diye.. Bu anlamda Gökhan Günaydın'ın duruşu ve çabaları önemli. CHP tabanı da anladı ve destek veriyor.

hayattan
Ersin Faralyalı'yı bu cuma anıyoruz

5 yıl önce 2008 yılının 6 Temmuz'unda, İstanbul'da tedavi edilmekte olduğu hastanede yitirdiğimiz, İstanbul'da ve İzmir'de yapılan görkemli törenlerle toprağa verdiğimiz, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, İzmir milletvekilimi, T.O.B.B. ve E.B.S.O. başkanlıkları da yapmış, Türk Deri Tekstil Sanayi'nin duayeni, KSK'nin lisanslı basketbolcusu Ersin Faralyalı'yı, 5 Temmuz Cuma günü 11.30'da Karşıyaka Soğukkuyu'daki ebedi istirahatgahında, annesi Dilek Faralyalı ile babası Haluk Faralyalı ile yan yana yattıkları aile kabristanının önünde anacağız. Ersin Faralyalı, müstesna ve emsalsiz kişiliğiyle Ege'ye ve İzmir'e en çok hizmeti dokunmuş gerçek bir cemiyet ve siyaset önderiydi. O kadar çok büyük işler başarmasına rağmen, son derece mütevaziydi.
Yakın dostum olduğu için bildiklerimi iddia ederek söylüyorum. Vestel'in, Opel'in ve pek çok yabancı şirketin Ege'de tesis kurmalarını bizzat o sağlamıştır. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Ege Serbest Bölgesi ve Menemen Deri Organize Sanayi Bölgesi ile tüm organize sanayi bölgelerinin Ege'de geliştirilmesi fikrinin oluşturulmasını sağlayan kişi Ersin Faralyalı'dır. E.B.S.O, T.O.B.B. ve EGEV gibi köklü kurumlarda gerçekleştirdiği uygulamalarla yepyeni bir yöneticilik modelinin yaratıcısı olmuştur.
Nur içinde yatsın.

küpe
Cömertlik güzeldir, fakat zenginlerde daha güzel olur.
Hz. Muhammed

fıkra

Öyle ya

Zekasının sivriliği ile tanınan Vali, gittiği köyde bir köylüye:
"Bu öküz kaç yaşında?" diye sordu.
Köylü cevap verdi:
"İki yaşında..."
"Neresinden anlaşılır bu?"
"Boynuzlarından..."
"Öyle ya, iki boynuzu var."

geçmişten

Sevmek ve sevilmek

Sacha Guitry'e sordular:
"Dünyada en güzel şey nedir?"
"Sevmek..."
"Ondan sonra?"
"Sevilmek..."
"Neden sevmek, sevilmekten güzel?"
"İnsan sevdiğine, sevildiğinden ziyade emindir de ondan..."

laflama

* Öküz öldü, miras kavgası başladı!
* Önüne gelen birilerine PİYON diyor demesine ama ahh bir de o diyenler satranç oynamayı bilseler yahu.
* Televizyon kanallarında saçma programları izledikçe, ''Galiba Aziz Nesin haklıydı. Bağışla usta' dediğim çok oluyor, kusur mudur?
* Tanrıdan diledim bu kadar dilek... Facebook'ta hesap aç da yüzünü görek. Bir kara kaşın bir kara gözün. Değer bütün beğenilere yavru...
* Samsun'dan Mersin'e... Edirne'den Kars'a... Çiğneriz millet olarak evelallah. Ne denli kural varsa!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA