• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vefa bitmemiş! ERKİN USMAN

Vefa bitmemiş!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.07.2013, 00:00
Geçen hafta Güzelyalı'nın sembolü Fuat Göztepe Parkı yenilenmiş şekliyle hizmete girdi.
Konak Belediyesi'nin, Gezi Parkı nedeniyle yeşilin tartışıldığı bir süreçte güzel bir hizmeti. Kırık- dökük bir alan yerine insanların Avrupa ülkelerinde olduğu gibi fıskiyeli sularla serinlediği güzel bir park. Ağaç sayısının, yeşil oranının arttığı bir mekan.
Vizyon farklı bir şey. Yenilikleri halka taşımak, insan sevgisi; çok önemli. İnsana değer, yaşamın temel olgusu. Boşa değil; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın bu kadar sevilmesi. Başarılı Belediye Başkanı seçilmesi. 'Büyükşehir'e kimi istersiniz?' sorusu karşısında halkın çoğunlukla ağzından 'ben adayım' sözü çıkmamasına rağmen en çok O'nu istemesi.. Devlet deneyimi, insan sevgisi, çalışkanlık ve vizyon. Bu anlamda Dr. Hakan Tartan İzmir'in şansı.
Ama.. Ben başka bir yerdeyim. Vefada... Türkiye'ye ilk defa Avrupa Kupası'nda yarı final keyfi yaşatan Göztepe'nin efsane kadrosuna neredeyse 40 yıl sonra 'vefa eli'ni yine Tartan uzattı. O yüzden park 'vefayı Tartan bilir' diye inledi. Hayatta olan efsane kadronun mutluluk gözyaşları ise görülmeye değerdi. Bence o güzel parkın en güzel mesajı 'vefa' idi.

egeden
Ütopyalar toplantısı başlıyor

Karaburun Belediyesi'nin desteğiyle, 2000 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Karaburun'da gerçekleştirilen Ütopyalar Toplantısı, bu yıl "Yeni Orta Çağ" ana temasıyla yeniden başladı.
Ütopyalar Toplantısının başlangıcı, Karaburun Karikatürlü Ev ile Karaburun Belediye Konağı'nda açılan karikatür ve fotoğraf sergileriyle yapıldı. Karikatürlü Ev'de açılan sergide, toplam 25 karikatüristin "Kadın Hakları" temalı karikatürleri sergileniyor. Karaburun Belediye Konağı'nda ise karikatürist Kamil Masaracı'nın "Masaüstü Hadiseler" isimli karikatür sergisi ile Ümit Otan'ın "Yeşil Günler" fotoğraf sergisi yan yana sergileniyor.
Sergi açılışlarını Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa sanatçılar ile birlikte yaptı. Sergilerin gezilmesinin ardından Belediye Konağı'nda bir kokteyl düzenlendi. Sergiler Ütopyalar Toplantısı süresince görülebilecek.
1994 yılında Muğla-Datça'da başlayan Ütopyalar Toplantısı, 2000 yılından bu yana da Karaburun'da gerçekleştiriliyor. Her yıl farklı temaların ele alındığı toplantılarda bilim, sanat, edebiyat ve siyaset dünyasından farklı isimler, çeşitli başlıklar altında alanlarına ilişkin fikirleri ele alarak tartışıyor.

geçmişten
Değişen ne?

Meşrutiyetin ilanından sonra meşhur şair ve hiciv üstadı Eşref İzmir'e dönmüştü. İdamlar, sürgünler, haksız mahkumiyetler meşrutiyetten çok şey bekleyenleri dehşete düşürürken Eşref Kordonboyu'nda birkaç arkadaşı ile oturmuş sohbet etmekteydi. İçlerinden biri:
"Ne değişti sanki. Yıllarca meşrutiyet diye bağırdık. Ancak millet neredeyse istibdat devrini arar oldu. Gayretlerimize yazık oldu, eski tas, eski hamam..." diye hayıflanınca, Eşref pos bıyıklarını sıvazlayarak güldü ve konuştu:
"Doğrudur. Eski hamam, eski tas. Lakin içindeki tellaklar değişti."

küpe

İhtiras, bazen en zekileri aptal, en aptalları ise en becerikli insan yapar.
La Rochefoucauld

laflama
* Sözünü balla kestim diyenlere diyeceğim kesin: Sende mi bal reklamlarına başladın Brütüs?
* Çok şekilci bir insanım. Birisi yanlışımı yüzüme vursa şekilden şekile girerim!
* Evet Hadis'te buyurulduğu gibi "Cennet annelerin ayakları altındadır." Ama bizim cefakar, özverili ve titiz annelerimiz o Cennet'e kirlenir de misafirlere ayıp olur diye basmaz yani!
* Karım ne isterse yaparım. Eeee ne de olsa EŞ-GÜZAR'ım!...
* Ne arkam var, ne dayım... Sadece depresyon-DAYIM!..
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA