• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yerel seçim yaklaşıyor ERKİN USMAN

Yerel seçim yaklaşıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.07.2013, 00:00
Yaklaşık sekiz aylık bir süre kaldı. Özellikle ilçelerde partilerin aday adaylarının birer ikişer ortaya çıkıp, hazırlıklara başladıkları hepinizin malumu.
Peki ya Büyükşehir'de durum ne?
Aziz Başkan yeniden aday olacak mı, yoksa zaman zaman çeşitli ortamlarda belirttiği gibi 'Bayrağı bir başka CHP'liye mi' devredecek?
Sorular çok, ismi geçen aday adayları gibi.
Aday adayları da çok ama öne çıkan belli başlı birkaç isim var. Bunlardan biri de Ege-Koop'un başarılı Genel Başkanı Hüseyin Aslan.
Projeleri ile gerek İzmir, gerekse Türkiye gündeminde yer bulan Aslan, bu aralar toplumun farklı kesimleri ile bir araya geliyor, seçime yönelik düşüncelerini alıyor. Bu toplantılarda özellikle iki unsur dikkat çekiyor.
* * *
Birincisi Aslan'a Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olması yönündeki talepler.
İkinci ise Aslan'ın birleştirici kimliği.
Alevisi Sünnisi, MHP'lisi CHP'lisi, Türkü Kürdü herkes Hüseyin Aslan ismi etrafında birleşiyor.
Bir kentin yönetimine ya da toplumsal herhangi bir göreve talip olan hemen herkesin oluşturmaya çalıştığı, bunun için büyük çabalar sarf ettiği bu birliktelik olgusu Aslan için çoktan söz konusu olmuş durumda.
Geçtğimiz günlerde Ege-Koop'un artık geleneksel hale getirdiği ve 27 ilçeden 700'ün üzerinde muhtarın katıldığı etkinlikte bunu bizzat gözlemleme fırsatı buldum.
Hem konuştuğum pek çok muhtar hem de İzmir'i en üst düzeyde 10 yıl boyunca yönetmiş olan Burhan Özfatura gözlemlerimi fazlasıyla haklı çıkardı.
* * *
Bakın siyasetin önemli isimlerinden biri olan ve bugüne kadar muhafazakar kimliğinden zerre taviz vermemiş olmasıyla tanınan Özfatura, adaylık baskısı altındaki Aslan için neler söylüyor:
"Ege-Koop Genel Başkanlığı'nı büyük bir onurla devrettiğim sevgili kardeşim Hüseyin Aslan'ın çalışmalarını yıllardır yakından takip ediyorum. Bizden aldığı bayrağı büyük özveri ile en üst seviyelere taşıyor. Hüseyin Aslan'ın İzmir için çok daha büyük projeler üreteceğine inancım tamdır. Akıllı başkan, başkasının aklını kullanabilen, başkasının gayretini değerlendirebilendir. Bir başkan her şeyi bilmeyebilir ama bileni bilmelidir. Değerli Hüseyin kardeşimde de bu vasıflar fazlasıyla yer almakta, ortak aklı en iyi şekilde kullanmaktadır. Hizmet yolculuğunda en iyisini yapacağından şüphem yoktur. Ben ve ekibim Hüseyin Aslan'a güveniyoruz. Kendisi için elimden geleni yapacağım. Onu İzmir'de daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Açık ve net söylüyorum. Ekibim ve ben kendisinin destekçisiyiz, yanındayız."
Başkan Özfatura bu söylemlerinin yanı sıra çok daha fazla dikkat çekici bir cümle sarf ediyor:
"Ben bu yaşıma kadar bir kez olsun herhangi bir sol partiye oy vermedim. Ama bu kez Hüseyin kardeşimin aday gösterilmesi halinde oy da veririm, desteğimi de sunarım."
Söylem o kadar net ve açık ki, yorum bile gerektirmiyor kanımca.
* * *
Benzer bir açıklama da ticaretin merkezi olan Kemeraltı'nın yıllanmış esnaflarından biri olan ve aynı zamanda Esnaf Derneği'nin de başkanlığını yürüten İlyas Gönen'den yapıldı yine geçtiğimiz hafta içinde.
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ege-Koop'un prestij projesi Villakent'i gezen Gönen de, tıpkı muhtarlar gibi Aslan'a "Bu dönem artık aday ol Başkan'ım" dedi.
Gönen'in açıklamaları da Hüseyin Aslan'ın bütünleştirici kimliğinin en somut göstergesiydi.
"Başta şahsım olmak üzere tüm yönetimim ve esnaf arkadaşlarım Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan abimiz neredeyse orada olacağız. Hem şahsım hem de tüm Kemeraltı esnafı adına açıkça söylüyorum, başkanımız bir an önce resmen açıklasın adaylığını. Yanında ilk yer alacaklardan birisi benim. Ben MHP kökenli biriyim. İçimizde her siyasi görüşe mensup arkadaşımız var. CHP'lisi, AK Partilisi. Ancak Hüseyin Aslan ismi gündeme geldiğinde hepimiz tereddütsüz evet diyoruz. Sorunlarımızı bilen, yaşadığımız en küçük bir sıkıntıda bile desteğini esirgemeyen, esnaf camiası ile iç içe olan, dürüst, güvenilir, bugüne kadar sadece gerçekleştirdiği projelerle gündemde yer bulmuş bir ismi öyle bir makamda görmek bizleri çok mutlu eder. Başkanımız hangi partide olursa olsun fark etmez."
Şahsen şahit olduğum ve gördüğüm için yazıyorum ki, İzmir'de yaşayan Alevi vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu da Hüseyin Aslan'ın aday olmasını arzu ediyor.
* * *
Alevi cemaati, derneklerinin hiçbir etkinliğini kaçırmayan, daha geçtiğimiz günlerde Çankaya'da bir restorantta 32 Alevi Dedesi ile hem de onların talebi üzerine bir araya gelen, onların yerel anlamda yaşadıkları sorunları dinleyen Aslan'ı çok seviyor. Sevmenin ötesinde yaşadıkları sıkıntıları Aslan ile aşabileceklerine inanıyor.
Ve Aslan duyumlarıma göre önceki hafta içinde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile de bir araya gelmiş.
Başkan Demirtaş'ın Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı sorunları ve Aziz Kocaoğlu ile olan diyaloglarını düşününce bu görüşme acaba Aslan'ın proje odaklı adaylığı üzerine mi şekillendi diyemeden edemiyor insan!
Dediğim gibi Aslan aday olur ya da olmaz, görünen o ki, kendisi İzmirlilerin gönlünü çoktan fethetmiş durumda.
Yediden yetmişe herkesin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI