• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu keşkek, başka keşkek ERKİN USMAN

Bu keşkek, başka keşkek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2013, 00:00
Ege'nin halısı ve eğitimdeki başarısıyla ünlü ilçesi Demirci'de geçtiğimiz cumartesi günü iki bin kişinin katılımı ile keşkek günü düzenlendi. Demirci'de altı ay önce kurulan Demirci Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen keşkek gününün amacı gurbette yaşayan ve ilçeden ayrılmış Demircililer ile doğdukları topraklar arasındaki bağı güçlendirmekti. Nitekim Alaca Camii'nin toplantı salonunda düzenlenen özel gün, ilk organizasyon ve başlangıç yılı olmasına rağmen çok başarılı geçti ve amacına ulaştı.
* * *
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Anavatan Partisi Manisa eski Milletvekili Abdullah Akarsu, Demirci Belediyesi eski Başkanı Mehmet Babayiğit, gazeteci Tevfik Tortamış, BOTAŞ Finansman Daire Başkanı İsmail Çeşmeci, Ereğli Demir Çelik Fabrikası Bütçe Planlama Başkanı Ramazan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi İsa Barış, işadamları Lütfü Gündüz, Mehmet Naci İzmirli, protokol üyeleri ve ilçe dışında yaşayan çok sayıda Demircili keşkek günü vesilesiyle hemşerileri ile kucaklaştı.
* * *
Kısa adı DEDADER olan derneğin başkanı Kasım Kabak ve yönetim kurulu üyelerinin çok önemli bir işlevi üstlendiğini kaydeden Demircililer, "Bu etkinlik dışarıdan bakıldığında sıradan bir gün gibi değerlendirilebilir. Fakat bize göre anlamı çok daha farklı. Yaşı, mesleği, siyasi görüşü farklı olsa da yüreği Demirci için çarpan insanları bir araya getirmek ve aynı amaç etrafında toplamak hiç de kolay değil. Kabak ve arkadaşlarının bu girişiminin 'kar topu' misali büyüyeceğine gönülden inanıyoruz" diyorlar.
Bu arada Demircililer, keşkek gününde ağırladıkları Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın'dan Demirci-Selendi bağlantısının açılması, Sındırgı üzerinden Balıkesir'e ulaşımın sağlanması ve çok tehlikeli olan Taytan Köprüsü'nün de içinde olduğu Salihli-Baraj yolunun bir an önce tamamlanması konusunda istekleri oldu. İlçenin eniştesi Aydın da bu konularda elinden geleni yapacağının sözünü verdi. Bu da gerçekleşirse, keşkek günü işte o zaman amacına çok daha fazlasıyla ulaşmış olacak

siyasetten
Serdar Yılmaz'ın renkli dünyası

Renkli bir siyasi yaşamı var Serdar Yılmaz'ın DYP ile başlayıp MHP ile devam eden ve sonunda CHP'de noktalanan siyasi hayatının son noktasında Gaziemir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı var.
Serdar Yılmaz'ın yakasındaki rozette CHP amblemi var.
İzmir siyasetinin bu genç siması 1974'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Karabağlar'da tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin ekonomi bölümünü bitirdi ve ardından bir de yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Serdar Yılmaz siyasette ilk adımı DYP'de attı ve bu partinin Konak İlçe Başkanı oldu. Yıl 1992...
2008'de DYP'nin olağanüstü genel kongresinde Süleyman Soylu'nun listesinden MKK üyeliğine seçildi.
Bu trafiğin sonrasını Serdar Yılmaz'dan dinleyelim:
"2009 yılında partimizin bir varlık gösteremiyeciği anlaşılınca arkadaşlarımızla karar alarak AK Parti'ye karşı CHP'yi destekledik.
Ardından üst düzey MHP yöneticilerinin daveti ile MHP'nin İzmir yönetiminde bir yıl görev yaptım. MHP'nin yapısı siyasi anlayışa uymadı ve CHP'de siyaset yapmış birçok dostumun çağrısı ile bu parti saflarına katıldım."
Serdar Yılmaz, 1992'den bu yana 5 genel seçim, 4 yerel seçilde aktif olarak CHP saflarında görev yaptı.
O şimdi de, önümüzdeki yerel seçimlerde Gaziemir Belediye Başkanlığı için aday adayı.

küpe
Arslan, mağarada can verse dahi, köpeğin ağzından artanı yemez.
Sadi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA