• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme CHP’de sular ısınıyor ERKİN USMAN

Çeşme CHP’de sular ısınıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.08.2013, 00:00
Sanıyorum ki yerel seçimlerde rekabetin en yoğun yaşandığı yer tatil cenneti Çeşme. Şimdiki başkan Faik Tütüncüoğlu'nun yanısıra, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Dr. Mehmet Görgün, Ankara eski belediye başkanlarından Vedat Dalokay'ın oğlu Hakan Dalokay, İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Hakkı Berksü ve eski kaymakam Ahmut Macunoğlu'ndan sonra Çeşme'nin, özellikle Ilıca'nın ağır toplarından M. Ekrem Oran da yarışa iddialı olarak katıldı.
Ekrem Oran, 2004'ten beri Çeşme'de meclis üyeliği görevi yapıyor, aynı zamanda şantiye olarak da bilinen Çeşme Plaj Evleri'nin 16 senedir başkanı. Halka yakınlığı ve yardımseverliği ile Çeşmelilerin sevgisini kazanan Oran, yarışı bir hizmet yarışı olarak değerlendiriyor, "Faik Başkanın Çeşme'ye hizmetleri büyük ama bu bir bayrak yarışı. Çeşme'yi hoşgörü ve sevgiyle, Çeşmelilerle birlikte ortak akılla yönetmeye hazırım. 10 yılda büyük deneyim kazandım, sorunları da, çözümlerini de yakinen biliyorum. Benim için Çeşme-Ilıca-Alaçatı diye bir ayrım yok. Herkesi aynı mesafede kucaklayacağım" dedi.
Başkan adayının atamayla değil, tüm CHP'li üyelerin katıldığı meyil yoklaması ile saptanmasından yana olduğunu belirten Oran, "Ben partilime güveniyorum. Yeni, Birleşik Çeşme'ye genç başkan yakışır" diye konuştu.
Halk arasında "Eko" olarak bilinen Oran, avantajını halkla bütünleşmek; halkın içinde olmak olarak değerlendirerek, şunları söyledi: "Her an onların yanındayım. Pazarda, balık mezatında veya taksicilerle-esnaflarla sohbet etmekten, dertlerine ortak olup çözmeye çalışmak benim prensibim."
Oran'ın sloganı: "Herşeyi bilemeyebiliriz, biz danışmayı bileceğiz."

M. Ekrem Oran kimdir?
M. Ekrem Oran, İzmir Gazi İlkokulu, Saint Joseph Ortaokulu ve İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde devam etti. İzmir milletvekili dedesi H. Ekrem Oran gibi 2004 yılında CHP'de siyasete girdi. Aynı yıl Çeşme Belediyesi'nde kontenjan meclis üyesi seçildi. 2009 yılı yerel seçimlerinde parti içinde katıldığı ön seçimden 1. çıktı ve CHP'den liste başı olarak Çeşme Belediyesi meclis üyesi oldu.
2004-2013 yılları arasında Çeşme Belediyesi'nde başkan vekilliği, encümen üyeliği, imar komisyonu üyeliği, denetim komisyonu başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Şantiye olarak bilinen 2 bin 500 nüfuslu Çeşme Plaj Evleri Kooperatifi'nin 16 yıldır yönetim kurulu başkanı. Oran, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ve Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneği'nde yönetim kurulu, Ege Genç İşadamları Derneği'nde ise denetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Çeşme ve Alaçatı'nın en büyük yerel gazetesi olan Çeşme Güneşi'nin imtiyaz sahibi M. Ekrem Oran'ın ambalaj sektöründe faaliyet gösteren yatırımları bulunuyor. Çok iyi derecede Fransızca, İngilizce ve iyi derecede Rusça bilen Oran, evli ve bir çocuk babası.

Yorum yaparken tutarlı davranmak
Sporun çeşitli branşlarında televizyonlarımızda canlı yayınlar izliyoruz. Yorumculuğa soyunanlar genelde iddialı ifadeler kullanarak gerek milli, gerekse kulüp takımlarımıza toz kondurmuyorlar, "Yeneriz, eleriz, asarız, keseriz" gibi izleyenlerin ağzına baştan bir parmak bal çalıyorlar. Ama maç yorumladıkları gibi gitmeyince "Çevir kazı yanmasın" söylediklerini nasıl yutacaklarını bilemiyorlar.
Voleybol Kadınlar Grand Prix maçını izliyorum, Türkiye ile Japonya Ankara'da karşılaşıyor. Anlı şanlı yorumcumuz maç öncesi, "Biz bu Japonları yeneriz. Çünkü onların kozu Saori Kimura bizim Vakıfbank'ta yedek oynuyor, kazanırız" gibi laflar ediyor. Ve maç başlıyor, o Kimura, smaçlarıyla bizi perişan ediyor ve 3-1 yenildiğimiz maçın kahramanı oluyor. Her branşta öyle. Siz hiç, bir yorumcunun, "Milli takımımız ya da kulüp takımlarımızın bu maçta şansı az, yeniliriz" dediğini duydunuz mu? Biraz gerçekçi olalım, haddimizi bilelim.

küpe

Müşterek tehlike birbirlerinin can düşmanı olanları birleştirir.
Aristoteles

fıkra
Elmas gerdanlık

Kadın yataktan kalkar kalkmaz "Ay gündüz niyetine" diye kocasına anlatmaya başlamış:
"Sen bana harika bir elmas gerdanlık takıyordun şekerim... Sence ne demek bu?"
Adam:
"Bu gece işten eve döndüğümde anlarsın tatlım!.."
O gün kadın kocasının dönüşünü beklerken saatler geçmek bilmemiş. Akşam kocasının eve elinde küçük bir paketle döndüğünü görünce kalbi yerinden fırlayacak olmuştu sanki...
Heyecanla, yırtarcasına açmış paketi ve içinde bir kitap:
"Rüya tabirleri..."

laflama
* Bence ayakların baş olmasında bir sakınca yok. Yeter ki bu ayaklar kokmasın da!
* Kimi ben'ci, kimi bencil, kimi de benim gibi Yunus Emre diliyle "Şöyle garip bencileyin."
* Dost dost diye nicesine vardım. Benim sadık uğraşım kara mizahtır.
* İnsanların izan sahibi olması gerekiyor ki; bazı şeyleri izah edebilelim!
* Taşı sıksan suyunu çıkartırsın ama her konuştuğun konunun da cılkını çıkartıyorsun yaaa!
* No problem diyenlere gıcık oluyorum, bol problem çünkü!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA