• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Doğum günün kutlu  olsun, Malik Baba ERKİN USMAN

Doğum günün kutlu olsun, Malik Baba

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2013, 00:00
Ahmet Diker anlatıyor: "1925-1926 sezonunda, İzmir Şampiyonluğu için ligler kırmızı küme ve mor küme olarak oynanmaktadır. Karşıyaka, kırmızı kümede mücadele etmektedir. Ligler tamamlanmış Karşıyaka son maçında İdman Ocağı'nı yenerek Kırmızı Küme Şampiyonu olurken Altınordu ise Mor kümenin şampiyonu olur. İzmir şampiyonunun belli olabilmesi için Karşıyaka ile Altınordu'nun iki maç daha yapması gerekir. İlk maçı 2-0 ikinci maçıda 1-0 kazanan Karşıyaka kalesinde hiç gol görmeden tarihinin ilk şampiyonluğunu kazanır. Karşıyaka'nın ilk şampiyon olan takımının teknik direktörlüğünü macar antrenör Zinger yaparken, Karşıyaka'nın tarihine geçen bu ilk şampiyon takımının kalesini sezon boyunca hiç gol yemeyen Malik Yaylım korumuştur.
17 yaşında yeşil kırmızılı formayı sırtına geçiren Malik Yaylım bu büyük başarısı nedeniyle Avrupa'nın bütün takımlarının dikkatini çeker. Transfer tekliflerinin ardı arkası kesilmez. İngiltere'nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Arsenal'in ısrarlı transfer teklifini Karşıyaka'dan ve KSK'den ayrı yaşayamam diyerek geri çevirir. Karşıyaka tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu Malik Yaylım 12 Ağustos 1906'da Karşıyakada doğdu. Yani Karşıyaka'nın en büyük futbolcusu Malik Yaylım'ın yarın doğum günü. İyi ki doğdun Malik baba.

küpe
Dünya uykudaki kişinin gördüğü rüyadır.
Mevlana

tarihten
Abraham Lincoln ABD eski başkanıdır. Sima olarak da yakışıklı değildir.
Bir gün politik bir tartışma koptuğunda muhalefetten biri, "Bu adam ikiyüzlünün teki, inanmayın" demiş. Lincoln cevabı kısa ve nettir: "Ya ben ikiyüzlü olsam, neden bu yüzü kullanayım ki?"

fıkra
Doktor telaşla hastasını aramış; size bir kötü bir de çok kötü bir haberim var, önce hangisini söyleyim? Hasta kötü olanı demiş. Doktor hüzünlü bir ifadeyle "Raporlarınıza göre 24 sat ömrünüz kalmış." Hasta biraz şaşkınlık biraz da sinirle "Bundan daha kötü ne olabilir ki ?" diye sormuş. Doktor; "Sizi dünden beri arıyorum fakat yeni ulaşabildim."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA