• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AK Parti’de gelişmeler ERKİN USMAN

AK Parti'de gelişmeler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2013, 00:00
CHP İzmir'de sıkı çalışmada da, AK Parti de boş durmuyor.
Özellikle AK Partili milletvekilleri yazın sıcağına rağmen İzmir'i karış karış dolaştı. Nabız yoklandı, partinin gücü artırılmaya çalışıldı.
Bunun ilk sonuçları, Ekim ayında gözlenecek. Çünkü Başbakan Tayyip Erdoğan İzmir'e gelerek bir dizi temasta bulunacak, bazı açılışlar yapacak.
O tarihte AK Parti'nin İzmir adayı açıklanır mı, bilemem ama gördüğüm şu, iktidar partisinde konuşulan 4 aday var. En güçlüsü açık ara Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım. O olmazsa Ertuğrul Günay, Nükhet Hotar ya da İlknur Denizli.
Başbakan'ın son karardan önce 3 güvendiği firmaya anket yaptıracağı söyleniyor.
Bir sıcak bilgi daha, 'başka bir isim olabilir mi?' diye de sorulacak.
Belediye başkanlığı döneminde, Antalya'yı uçuran Menderes Türel'e ne dersiniz?

Oran: Halkın başkanı olacağım
CHP'den Çeşme Belediye Başkan aday adayı M. Ekrem Oran, halkla bütünleşen, herkesi aynı mesafede kucaklayan, onların sorunlarını birebir yaşayan ve uygulayan çalışmaları sonunda tabanın kendisini aday görmek istediğini söyledi. Oran, Çeşmelileri, Alaçatılıları, Ilıcalıları, herkesi kucaklayacağını, Çiftlikköy'den başlatacağı hizmet hamlesini Ildırı'ya kadar kesintisiz uzatacağını belirtti. Pazarda, balık mezatında, esnafla, iyi ve kötü günlerinde vatandaşla birlikte olmayı kendisi için görev edindiğini anlatan Oran, "Her şeyi bilemezsiniz. Ortak akıl çözümlerin en önemli aracıdır. Biz danışmayı bileceğiz" dedi. Çeşme Ilıca Plaj Evleri Kooperatif Başkanlığı'nın yanı sıra, 2004'ten beri Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi de olan Oran, bu cennet ilçeyi makamdan yönetmek yerine, halkla bütünleşen, sevgi ve hoşgörü ile 24 saatini ilçeyle yaşayan bir lider olmayı hedeflediğini belirtti.
Çeşme'nin doğru projelerle planlı gelişimini sürdürmek zorunda olduğunu vurgulayan Oran, Çeşme'nin doğasını korumanın birinci önceliği olduğunu, betonlaşmaya asla izin vermeyeceğini ekledi. Çeşme'nin dünya çapındaki turizm beldeleri arasına girebilmek için büyük projelere ihtiyacı bulunduğunu belirten Oran, özellikle 40 yıldır dile getirilen Çeşme'yi 12 ay yaşamak üzere evleri termal enerjiyle ısıtmak projesini hayat geçirmek için çalışmaların hızla hayata geçirileceğini ve bunu halkın katkısı da sağlanarak gerçekleştireceğini belirtti.
Oran, İzmir-Ilıca-Alaçatı-Çeşme Dörtlü Kavşağı'nda ve Dalyan Migros kavşağında yıllardır yaşanan trafik keşmekeşini, üst geçit ve altgeçit yaparak gidereceğini söyledi. Çeşme'nin yazın sürekli cankurtaran araçlarının sirenleriyle strese girdiğini, her gün İzmir'e hasta taşındığını da belirterek bir uzman kardiyolog hekimi dahi bulunmayan Alper Çizgenakat Hastanesi'nin modernizesiyle koroner yoğun bakım ünitelerine kavuşmasına çalışacağını ekledi. Oran, spor turizminden nasibini alamayan Çeşme'nin bu özlemini de gidereceğini söyledi. M. Ekrem Oran, Çeşme'nin hak ettiği yere ulaşmasında kadınların rolünün önemine de değinerek, "Onların her türlü aktivitesine katkı koymak benim için en önemli görevdir" dedi.
Alaçatı'yı bir mahalle gibi görmeyi içine sindiremediğini vurgulayan Ekrem Oran, "Turizm için bir dünya markası olan Alaçatı'nın korunmasına özen göstererek, belde statüsünü yeniden kazanması için mümkün olan bütün yolları deneyeceğim" dedi.

küpe
Alem, nimetlerle dolu bir bağ olsa, fare ve yılan yine toprak yer.
Mevlana

Öteki dünyada
Bektaşi önünden geçen cenazeyi göstererek sordu:
"Kim bu?"
"Udi Remzi Efendi..."
Biraz sonra bir cenaze daha...
"Bu kim?"
"Tanburi Rasih Efendi..."
Ve üçüncü cenaze.
"Ya bu?"
"Gazelhan Hafız Recai Efendi!"
Çok geçmeden darbukacı Memduh'un cenazesi geçince Baba Erenler sakalına sıvazladı ve konuştu:
"Desene bu akşam ahirette cümbüş var."

geçmişten
Yazılacak eser

Edebiyatçı Hakkı Süha Gezgin bir gün "Sinekli Bakkal" romanının yazarı Halide Edip Adıvar'a sormuştu:
"Hangi eserinizi en çok beğeniyorsunuz?"
Romanları arasında ayırım yapmak istemeyen Halide Edip şu cevabı vermişti:
"Yazacağımı..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA