• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlçe başkanları ve koltuk hevesi ERKİN USMAN

İlçe başkanları ve koltuk hevesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.09.2013, 00:00
2014 Yerel Seçimleri öncesi adaylara bakıyorum, genellikle partilerin ilçe başkanları. Partilerini temsil eden belediye başkanlarına yardımcı olmaları ve daha başarılı çalışmalar yapmasına katkı yapmaları gerekirken onlar, "Biz ondan bu işi daha iyi yaparız, talibiz" diyorlar. Projeleriniz varsa, bu işin daha iyi yürümesi için ilginç fikirlere sahipseniz niye daha önce başkanla ortak çalışmalara gitmediniz? Bu hem ilçenize, hem de partinize yarar getirmez miydi? Örneklere gidecek olursak, Bayraklı'da CHP'nin eski ilçe başkanı Enver Dündar, eski il yöneticisi Metin Güler, Aliağa'da eski ilçe başkanı Özlem Han Oğuzhan, Konak'ta eski il başkanı Kemal Karataş, Karaburun'da şimdiki ilçe başkanı Mesut Karaoğlan aday. Örneğin Karaburun'da yeniden aday olan şimdiki başkan Serdar Yasa, adaylık başvurusunu rakibi Karaoğlan'a veriyor, ilginç değil mi? Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya ise adaylığını Kemalpaşa'dan koyuyor.
* * *
Milletvekilliği de yapsanız, belediye başkanlığı vazgeçilmez bir tutku galiba. Urla'da şimdiki başkan Karaosmanoğlu'nun karşısında eski başkan Bülent Baratalı var. Yine eski milletvekili Hakkı Ülkü, Aliağa Belediye Başkanlığı dönemlerini unutmamış, yeniden aday. Karşıyaka'da da uzun yıllar öncesinin başkanı Cihan Türsen yeniden göreve talip. Güzelbahçe'de Ertan Avkıran, "Bıraktığım koltuğa yeniden otururum" parolasıyla adaylığını açıklarken, Özdere'de uzun yıllar başkanlık yaptıktan sonra buranın mahalle olmasının ardından Kuşadası Belediyesi Teknik İşler Müdürlüğü yapan Haldun Ertok da, Özdere'nin bağlı bulunduğu Menderes'ten adaylığını koydu.
***
Siyaset tutkusu, anlaşılan babadan oğula geçiyor. İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent Piriştina, Buca'dan belediye başkanlığına talip. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Vedat Dalokay'ın oğlu Hakan Dalokay, Çeşme'de görev istiyor. Bu arada rahmetli Çiğli Belediye Başkanı Enseri Bulut'un eşi Ester Bulut da, "Kocamın izinden yürüyeceğim" parolasıyla Çiğli'den adaylığını açıkladı.

küpe

Akıllıların adeti sükut, cahilin adeti unutkanlıktır.
F. Attar

laflama
* Ulan - ağzımı bozdum kusura bakmayın - "Son Dakika" haberlerini; mal bulmuş mağribi gibi paylaşıp, derin siyasi analizlere girişenlere gıcık kapıyorum... Ya facebook ya da twitter olmasaydı? Memlekette herkes; siyasi analizci olmuş yahu... Kimse; beni suya sabuna dokunmayan şeyler paylaştığım için sigaya çekmesin... Çok pardon yani... Reca ederim, reca ederim!..
* Ben giderim borçlarım kalır. Dostlar beni hatırlayıp ardımdan saydırmasın.
* Her yerde HIR var. Şiddete meyilliyiz toplumca!..
* Vapura binince martılara simit atamadım. Çünkü; kaç zamandır paraya kıyıp simit alamamıştım. Oturup hepsini kendim yedim!
* Kadınlar diyor ya bazen... "Dost dediğim birisini sevemem." Vallahi haklılar. Diyelim sevgili oldular, evlendiler... Yani kesin düşman oldular. Niye insan dostuyla durup dururken düşman olsun ki!..
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA