• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akkadınlar’dan çay partilerine veto! ERKİN USMAN

Akkadınlar'dan çay partilerine veto!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.09.2013, 00:00
AK Partili kadınlar Çiğli kasaplar meydanında açtığı stand ile farkını ortaya koymaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de İlçe Danışma Meclisi toplantısına başarıyla ev sahipliği yapan AK Parti Çiğli Kadın Kolları yine bir ilke imza atmayı başardı.
Meydanda açılan stantta erkek- kadın tüm vatandaşların sorunlarını dinleyip, onlarla tanışma fırsatı elde eden teşkilat mensupları, AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı'nın faaliyetleri, hükümetin icraatları hakkında görüş alışverişi yaptılar. Broşür ve dergi dağıttılar.
* * *
Ana kademe ve gençlik kolları yönetim kurulu mensupları ve bazı meclis üyelerininde destek verdiği çalışmalar için Çiğli Kadın Kolları Başkanı Nadire Boyacıoğlu, "Çalışmalarımızı büyük bir keyif ve gayret ile sürdürüyoruz. İlçe binamızın klimalı odalarında oturup özel yerlerde çay partilerine katılmak yerine sahada olmak partimizin hizmet siyasetindeki en geçerli iletişim yöntemidir. Bunu uyguluyoruz" diyor her düşünceden tüm kadınlarımızla tanışmak için onların yollarına çıkacaklarını vurgulayıp devam ediyor:
"Kadınlarımızı doğru bilgilendirip bilinçlendirerek, yaşadığı kenti özlediği kent kimliğine dönüştürmede ne kadar güçlü olduklarını anlatmak en büyük hedefimizdir. Etkinliğimize ilgi bizi çok şaşırttı. İki saat içinde elliye yakın hanım ve genç hanım kardeşimiz standımıza gelerek görev isteyip, üyelik talebinde bulundular. Bunun yanında birçok esnaf ve vatandaş ise açık yüreklilikle iyi dileklerini sundu. Biz kadınlar bugüne kadar siyaseti evimizde bile fısıldaşıyorduk. Ama artık yeter. Geleceğimiz için çocuklarımız için, Bundan böyle Çiğli'de yapılan siyasete şefkatli, cefakar, vefakar, zarif ve hamurlu ellerimizle dokunacağız. Ucu kime dokunursa dokunsun."

hayattan
"Toprak, su ile buluşacak"

Ülkemizin tanınmış ebru sanatçılarından Esengül İnalpulat, 4-7 Eylül tarihleri arasında Karaburun'da düzenlenecek "İktidar ve Dayanışma Temalı" Bilim Kongresi'nde eserlerinden oluşacak bir sergi açıyor.
İnalpulat, "8. Karaburun Bilim Kongresi, toplumsal mücadele geçmişimizi unutmayanlara, geleceği kurmayı talep etmeye devam edenlere, bugün bize dayatılan kısır döngüden çıkmak için bilgi üretenlere, kapitalizmin iktidarını kurma ve yeniden üretme biçimlerini sorgulayanlara, geçmiş sanatımıza farklı bakış açısı getirecek. Bu kapsamda belediye sanat galerisinde açacağım " Toprağın Su ile Buluşması" isimli ebru sanatı sergime bütün sanatseverleri bekliyorum" diyor.
Burdur doğumlu olan İnalpulat, kimyager olarak özel sektörde, ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde Restorasyon Anabilim Dalında Akademik Uzman ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde İpek Yolu Projesi'nde Restoratör-Araştırmacı olarak çalıştıktan sonra, iş yaşamı boyunca sürdürdüğü sanat çalışmalarıma ve uzmanlık alanı olan boyalara ağırlık verdi. Ebru sanatını öğrendikten sonra bu sanatın tekniklerini ilerletmek ve tanıtmak için ebru işliği açtı. Çalışmalarını bu işlikte sürdürüyor ve Ankara Üniversitesi'nde öğrenci yetiştiriyor. ICCROM Enstitüsü (Tarihi Eserlerin Korunmasının Bilimsel Prensipleri) diploma sahibi olan İnalpulat, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ebru sanatçısı."

fıkra

Dünya kaç arşın?

Hoca'ya bir gün sormuşlar:
"Dünyanın boyu acaba kaç arşındır?"
O sırada yoldan bir cenaze geçiyormuş. Hoca, tabutu göstererek vermiş cevabını:
"Bu soruyu bana değil, şuna sorun. O bilir, Bakın ölçüp biçmiş, gidiyor."

laflama
* Kadınlar yaşamlarında 150 kez saç modellerini değiştiriyormuş. Erkekler hep saçlarını yoldukları için böyle bir şansları yok ne yazık ki!
* Keşke bir "ruh ikizim" olacağına şöyle, bir sarışın "Rus ikizim" olsaydı!
* Ben yarime "gül" demem. Çünkü "gül" eski sevgilim olur, kıskanır!
* Genç nesil satın almıyor paylaşıyormuş. Benim oğlum nasıl bir genç anneciğim. Hep satın alıyor, hiç paylaşmıyor!
* Bu nasıl feministlik Allah aşkına sevgili kadınlarımız? Bir "kardan kadın" yapmayı bile beceremediniz!
* Hiç unutmamak gerek. Ana-avrat düz gitmek eğriliğin daniskasıdır!
* Kul Hakkı eşinden boşandı. Dul Hakkı oldu!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA