• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O bir futbol sevdalısıydı ERKİN USMAN

O bir futbol sevdalısıydı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2013, 00:00
Türk futbolunun efsanesi Metin Oktay'ı 13 Eylül 1991 tarihinde kaybetmiştik.
Metin Oktay ilk başladığı Damlacık Spor Kulübü'nde bugün saat 18.00'de İzmiri Sevenler Platformu, Ege Kültür Platformu Derneği, İzmir 68'liler Platformu ve Dıgıl Sanat birlikteliğiyle anılacak.
***
İzmirli yazar Okan Yüksel, Metin Oktay'ın en yakın dostlarından biri.
Okan Yüksel 'Sevdalım...' başlıklı yazısı ile bugün POTA'nın konuğu.
İşte o yazı...
***
Birçok golünün sanat eseri olduğunu söyledim ve bunların sırrını sordum. "Ellerini Uzat" dedi. İki elimi uzattım. Avuçlarım yere dönüktü. Ellerimi avuçlarına aldı, şimdi dedi istediğin elini çek, ben yakalayacağım. Ellerimi Metin Oktay'ın avucundan kurtaramadım. "İşte" dedi, "Bu reflekstir bana o golleri attıran." Sonra, "Bunlar işin fizik tarafı" deyip Nazım Hikmet'ten bir şiir okudu. İşte bu şiiri bilmeyen ne top oynar, ne gitar çalar, işin özü bu kardeşim" deyip boynuma sarıldı...
Bir müzisyen, Tarık Öcal, bu sözlerin sahibi. Express gazetesinde Galatasaray'ın Türkiye Ligi'ni şampiyon olarak bitirmesinden sonra yapılan bir çalışmaya Tarık Öcal da futbol ve futbolcu olayına işin "fizik tarafı, şiir tarafı.." ile katılmış.
Ben dünyanın dört bir yanında, Hindinde, Çininde, Romanyasında, Almanyasında olduğu gibi, yürümeye başladıktan sonra meşin yuvarlak ardına düşen çocuklar gibi futbola sevdalandım...
Ben futbola sevdalandıktan sonra Galatasaraylı Metin Oktay'a sevdalandım.
Ben şiire sevdalandıktan sonra, proletaryanın dünyaya açılan şairi Nazım Hikmet'e sevdalandım..
* * *
Ben, burjuvazinin ta göbeğinde olmasına karşın sınıfını terk etmeyen, halkının temsilciliğini futbol alanlarında olduğu kadar, futbolu bıraktıktan sonra, ucuz meyhanelerde, sokaklarda 'tek başına' kaldığı günlerde de kimselere anlatmadan yaşayan ve bunun bedelini ödemekten utanmayan Metin Oktay'a sevdalandım.
Ben, burjuvadan gelmesine karşın, yaşamını, kendini bildi bileli halkına adayan ve ölünceye kadar işçi sınıfının mücadelesinden kopmayan, kavgasını "şiir atlası"nda bir bayrak gibi gezdiren Nazım Hikmet'e sevdalandım.
Biz, futbol emekçisi ve bir basın emekçisi olarak çok günleri ve geceleri birlikte yaşadığımız Metin Oktay ile Nazım'dan şiirler okuduğumuzda şiire ve Nazım'a sevdalandık.
Ve ben, şiire ve Nazım'a sevdalanan ben, şiire ve Nazım'a sevdalı "futbol dünyamızın tanrısı" Metin Oktay'a sevdalandım.
Ve ben şimdilerde, sevdalılarımla yaşıyorum, bir başıma...

tire'den
İçelli'ye baskı var

Önceki dönem Tire'de belediye başkanlığı yapan Sıtkı İçelli'nin Mart 2014 seçimlerinde AK Parti'den aday olması için Tirelilerden baskı var.
Belediye başkanlığı yaptığı dönemde, iktidar gücünü de arkasına alan İçelli, yıllarca süren sorunları çözmüş ve bu ilçeye belediye hizmet binasını da kazardırmanın yanı sıra tarihi eserleri de restore ederek Tireye güzel bir görünüm kazandırmıştı.
İçelli bu arada çile haline gelen su sorununu da köylerle bağlantı kururuk halletmişti.
Sıtkı İçelli, "Deneyimlerimle Tire'mize hizmete hazırım. Partim de bana onay verirse, seve seve kabul ederim" diyor.

küpe
Aşk insana vakar, ağır başlılık, hatta güzellik verir.
Bernard Shaw

günün fıkrası
İnek hasta mı?

Hemşinlinin ineği hastalanmıştı. Oğlunu çağırdı.
"Aç ineğin ağzını da bak!"
Sonra kendisi ineğin arkasına geçip kuyruğunu kaldırdı ve bağırdı:
"Uşak, beni cöriy misun?"
"Yok baba cöremiyorum."
"Öyleyse bağırsak düğümlenmesudur."

laflama
* Bir kadim dostum bile yok anlıyor musun? Hadi gülümse!
* Sinirin, hiddetin, sınırlarında dolaşıyoruz. Milletçe RADDE bağımlısıyız!
* "Her gecenin sabahı var" derdi annem. Ama her sabahın, türlü karanlık olaylara gebe olduğunu kimse bana söylemedi!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA