• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin Bergama çıkarması ERKİN USMAN

CHP'nin Bergama çıkarması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.09.2013, 00:00
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Bergama'daki kırsal alan çalışmalarının final günü, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP Bergama İlçe Başkanı Özkan Türkdoğan ev sahipliğinde öğretmenevinde düzenlenen sivil toplum buluşmasıyla başladı, 10 ekibin 48 köyü ziyaretiyle sona erdi.
Bu ekip kimlerden oluştu? Şöyle bir sayalım...
PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Hülya Güven, Birgül Ayman Güler, Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, PM Üyesi Nazik Işık, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Doğan Albayrak, il ve ilçe yönetim kurulunun bazı üyeleriyle kadın kolları il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı buluşmada, ADD, EĞİTİM-SEN, Ziraat Odası Kızılay, Marangozlar Odası, Demirciler Odası, Bakkallar Odası, Berberler Odası başkanları, bazı muhtarlar hazır bulundu.
* * *
CHP İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerin Türkiye açısından önemli bir eşik olduğunu vurguladı, "Bir yol çizmemiz lazım. Yerel seçim bunun için önemli bir fırsat" dedi ve ekledi:
"CHP'de demokrasi ve kurumsallık olacak, ancak disiplinsizlik ve asilik olmayacak. Kim olursa olsun asilik yapan, disiplinsiz davrananı bu partide barındırmayacağız. Çünkü seçmen bunu önemsiyor."
Mustafa Moroğlu'dan bir görüş:
"Türkiye'de kışkırtmalara, kardeş kavgalarının körüklenmesine rağmen oyuna gelmeyen bir sistem kurulmuş. Kurtuluş günlerini, barışı ve kardeşliği önceliği olarak gören bu sisteme sahip çıkmak adına şenliklerle kutlamalıyız."

seçime doğru

Karadağ: Bucalıların 'Ayten Bacısı' olacağım

CHP Buca Belediye Başkanı aday adayı Ayten Karadağ, "Bilgi, birikim ve tecrübelerimle Bucalı hemşerilerime daha iyi hizmeti sunmak ve onların sorunların çözümünde her an ulaşabilecekleri 'Ayten Bacısı' olmak için aday adayı oldum" diyor.
Ekonomist Ayten Karadağ, Ufuk mahallesinde halk ve partililerle bir araya geldi. Bucalı hemşerilerinden ve partili yol arkadaşlarından gelen destek ve istekle bu yola çıktığın belirten Karadağ şöyle devam ediyor:
"Buca'da yaşanan tüm sorunlara anında neşter vuracağız. İlçenin altyapısı, üstyapısı, çevresi, yeşil alanları, yaşam alanları ile ilgili sorunlarıyla, kültürel ve sosyal yaşamı sınırlandıran tüm sorunları ortadan kaldıracak dönüşüm projelerimizi hayata geçireceğiz."
Ve, Karadağ'dan satır başları:
* Biz proje ve çalışmalarımızla Buca'nın üzerindeki ölü toprağını atacağız.
* İlçemizi herkesi heyecanlandıracak, mutlu edecek bir çehre büründürmek en büyük idealimiz olduğu gibi bu çalışmaların yansımasıyla Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak içinde genel seçimde partimize tam destek sağlamak için çalışacağız.
* Bu nedenle çalışmalarımıza STK'lar, kadınlar, gençler ve öğrenci kardeşlerimiz başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin katılımını sağlayacağız.

hayattan

Yine kredi kartı için...

Pota okurlarından Halil Öz'den gelen bir mesaj:
"3 Eylül 2013 tarihinde yazmış olduğunuz 'Kredi kartı oyunları ve bir dost uyarısı' adlı yazınıza istinaden, ilave edilmesini istediğim husus özellikle bankaların kredi kartlarından nakit çekimlerde almış oldukları, 'Türkiye şartlarına göre fahiş' nakit çekim işlem masraflarıdır.
BDDK'nın bu konu hakkında bir çalışması olup, olmadığını bilmiyorum ama özellikle bu konuyu köşenize taşımanızı rica ediyorum.
Özel bir banka kredi kartı ile 29 Ağustos 2013'te nakit çekmiş olduğum 1000 TL'ye karşılık 43 TL işlem ücreti adı altında alınan faiz (nakit avans faiz oranı yüzde 2.12 yazıyor. Gerçekte bu oran yüzde 4.3 olup) bence tefecilik suçu oluyor. İkinci bir husus ise çektiğiniz tutar 500 TL de olsa, 200 TL de olsa 40-50 TL arası faiz her seferinde alınıyor ki bunun oranı ise çektiğiniz tutara göre yüzde 20'ye kadar çıkabiliyor. O zaman asıl bunun adı nedir? diye ben size, sizin de köşenizden BDDK merkezli olmak üzere bütün bankalara sormanızı rica ederim."
Halil Öz, "İddialarım belgelidir" diyor ve ekliyor:
"Şimdi cevap bekliyorum."

küpe
Kadınların gözleri keskin, zekaları uyanık, düşünceleri vesveseli olur.
Maupassant

günün fıkrası
Tasa

Öğretmen coğrafya dersini sona erdirmişti ki bir çocuk parmağını kaldırarak sordu:
"Sahi, günün birinde dünyamız yok mu olacak öğretmenim?"
"Evet çocuğum..."
Öğrenci bir an düşündü ve bir daha sordu:
"Peki, havadaki uçaklar o zaman nereye inecekler?"
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA