• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’den güz dedikoduları ERKİN USMAN

Çeşme'den güz dedikoduları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2013, 00:00
Çeşme'de sezon bitti, bitmek üzere. Artık hazan yaprakları yavaş yavaş kış uykusuna yatmaya hazırlanan yazlıkların üzerine dökülüyor. Etraf sakin ama siyaset kazanı fokur fokur kaynıyor. Özellikle CHP'de partinin kimi aday göstereceği yolunda Seçim-Toto oynanmaya devam ediyor. Biliyorsunuz, Türkiye'de bir partiden bu kadar aday adayı çıkan (8 kişi) bir başka ilçe daha yok. Biz de gelelim ertaftaki dedikodulara. Aslı astarı var mıdır, ucundan tutar da geçer mi bilemem ama adı dedikodu ya insana cazip geliyor.
***
Diyorlar ki... Ankara Belediyesi eski Başkanı Vedat Dalokay'ın oğlu Hakan Dalokay'ı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül destekliyormuş. Şimdilerde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceğinden çokça sözedilen Sarıgül'ün, "Aday olursam Türkiye'de 7 ilçenin belediye başkan adaylarını saptama şartını koyarım" diyesiymiş. Bunlardan biri de Çeşme ve Sarıgül'ün adayı da Dalokay....
***
Çeşme için yüksek şans verilenlerden Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı da milletvekili Alaaddin Yüksel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteklediği öne sürülüyor. Geçenlerde Dalokay Alaçatı'da kahve toplantısı yaparken, Kocaoğlu ile Dalgıç da İnönü Meydanı'nda kahve içiyor, sohbet ediyorlarmış. Gazeteciler, Dalokay'ın geçerken bu ikiliyle selamlaşmadığından sözediyorlar. Dalgıç'ın Çeşme'ye başkan olmak istediği ama bunu olmazsa olmaz görmediği belirtiliyor. Dalgıç'ın, yakınlarına, "Ben işadamıyım... Beni Alaçatı, Çeşme herkes biliyor, tanıyor. Seçilirsem ne ala. Seçilmezsem de karalar bağlamam" dediği ifade ediliyor.

kentten
İzmir'i uçuracak proje torpillendi

Kentbilimci Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ve ekibinin bir özel yatırımcı için İzmir, Basmane, Gaziler Caddesi eski Kulüp Sineması binasının arsasına de tasarladığı yedi yıldızlı Otel ve Kongre Merkezi 'Taç İzmir' projesinin gerçekleşebilmesi için yüksek katlı yapı öneren imar plan tadilatı Konak Belediye meclisi tarafından onaylandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgenin henüz arzu edilen düzeyde kalkınamamış olduğunu, Alp imzalı bu anıt-projenin çevrenin gelişmesine katkısı olacağını düşündüğünü ve projeye imkan tanıyan imar planı değişikliğini desteklediğini ifade etti. Ancak buna karşın bahis konusu imar planı tadilatı Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedildi.
* * *
Profesör Alp ise şöyle konuşuyor: "İzmir'de birçok yüksek yapı denemesi yapıldı, yapılıyor. Bu proje İzmir'i taçlandırabilecek, 'İzmir'in simgesi olabilecek bir anıt-eser idi. Kapalı brüt alan yaklaşık 40.000 m2 idi. Sn. Aziz Başkan ile görüştükten ve onun desteğini aldıktan sonra gerekli imar planı tadilatını Konak İlçe Belediyesi'ne sunduk. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Bey de projeyi destekledi. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi imar planı tadilatını geri çevirdi. Meclis kararına saygı duyuyorum ancak İzmir'in kaybettiğini düşünüyorum. Umarım konu TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca tekrar değerlendirilir."

küpe
Bir güzel söz söyleme sanatı varsa, bir de güzel anlama ve dinleme sanatı vardır.
Epiktetos

günün fıkrası
Serbestlik

Karadeniz kıyısındaki otele gelen İstanbullu turist, iki gün sonra basmış feryadı:
"Seyahat acentesi bizi yollarken (yemekte serbest seçim) diye gönderdi. Oysa iki gündür yemekte hamsiden başka birşey yok. Nerede kaldı serbest seçim..."
Otelci duruma açıklık getirmiş:
"İster yer, ister yemezsiniz. İşte size serbest seçim..."

geçmişten
İki üç şey

Memleket hikayeleri ile Türk öykücülüğünde yeni bir çığır açan Refik Halit Karay şöyle derdi:
"İki şey vardır ki, insanın başına dünyayı zından eder. Ayakkabının darı, kaynananın dili..."
Üç şey vardır ki, çekilmezdir.
"Kaynananın nazı, hanımın sazı, susuz memleketin yazı..."

laflama
* Şimdi artık herkes bozuldu. Yiğidim aslanım çamura yatıyor yaaaa!
* Seni anan benim için doğurmuş. Ama sen beni bir doyuramıyorsun be kadın!
* Elif'i görsem mertek sanırım sanmasına ama Elif'in yanındaki kazmayı görsem merkep sanırım kesin!
* Boşvere boşvere karambole geldik. Her yüze gülenden sille yedik!
* Erkekler karılarınız, ''Hani beni kraliçeler gibi yaşatacaktın?'' diye çıkışırsa yanıtını yapıştırın ''Seni kraliçeler gibi yaşatabilmem için bana senin de bana kral muamelesi yapman gerek. Devrik kral muamelesi değil''
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI