• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çok yaşa Tahir abi ERKİN USMAN

Çok yaşa Tahir abi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2013, 00:00
Tahir Türetken, Karşıyaka Gençlik ve Spor Kulübü'nün sembol isimlerinin başında geliyor. Karşıyaka Birliği ve Dayanışma Derneği, Tahir Türetken'i "100 yılın Karşıyakalısı" seçti. Türetken, Karşıyaka'ya her dalda hizmet eden bir anıt isim. 1933 yılında Türkiye Şampiyonu yelkenci Refik Çullu'nun şarpide flokçusuydu. 1941'de KSK kongre üyesi oldu. 1944'te de yöneticiliğe başladı. Emin Birsel, Dr. Orhan Alpyörük, Muhittin İşçimenler (Sadri'nin babası), Reşat Leblebicioğlu, İsmail Özerk (Ateş'in babası), Sezai Akdağ, Selçuk Yaşar, Aydın Kaymak, Melih Yücel, Bedii Tuaç, Erol Özışıkçılar yönetiminde görevler yapıp başkanlığa getirildi. Divan Başkanlığı'yla da yeşil-kırmızılı renklere önemli hizmetler verdi. 1940-1970 yılları arasında futbol, basketbol, voleybol, atletizm, yüzme-sutopu, hentbol, boks, güreş, yelken branşlarında Türkiye şampiyonluklarının önderi oldu. Ve Allah uzun ömürler versin, Türetken 90 yaşına bastı ve onun bu mutlu gününü Karşıyakalılar da paylaştı.
* * *
İzmir'i Sevenler, Ulusal Birlik Platformu Genel Başkanı Sancar Maruflu, jest yaparak Karşıyaka Tenis Kulübü Salonu'nda Tahir Türetken'e sürpriz doğum günü pertisi düzenledi. Sürpriz buluşmaya, Karşıyaka Kulübü Divan Başkanı Sadrettin İşçimenler, Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, KARSAV Başkanı Ahmet Diker, KABİDAD Başkanı Halil Zeki Osma, Karşıyaka'nın yetiştirdiği en büyük futbolcu Lemi Yerli ve kulübe devre devre önemli hizmetlerde bulunan Karşıyakalılar renklendirdi. 90 yaşın kutlu olsun Tahir ağabey. Çıtayı 100'e koyduk. Sağlıcakla kal.

siyasetten
Bize vizyoner aday lazım

Hep söylerim: İyi yetişmiş, iyi öğrenim görmüş, iş dünyasını tanımış pırıl pırıl gençlere fırsat verilmelidir.
Şöyle bir düşünün... Yıllardır siyaset, siyasetçi hep eleştirilir. Ortada olan kişilere "Bununla bu iş olmaz" denir. Bunun üzerine de "Madem öyle, haydi gel sen bir el at, aday ol" dendiğinde de o kişiler ortalarda görülmez... Bereket zaman zaman bu zincir kırılıyor da, ülke yeni değerler kazanıyor.
Bu seçim döneminde de böyle oluyor. İşte, CHP'den Güzelbahçe Belediye Başkanlığı'na soyunan eski adıyla mülkiye yani siyasal bilgiler mezunu işadamı Mustafa Gürkan bunlardan bir tanesi...
Önce kendisini bir tanıyalım.
İş hayatının bütün evrelerinde çalışmış ve tecrübe kazanmış. Şu anda sahibi olduğu ve yönetim kurulu başkanlığını sürdürdüğü şehir oteli, spor salonları ve restoranlarda toplam 83 kişi çalışıyor. Mesleki anlamda birçok örgüte üye olan Gürkan, Türk-Alman İşadamları Derneği, Çin Ticaret Odası ve Honkong Ticaret Odası'na kayıtlı. Dünyada 25'e yakın ülkeden ithalat yaptı ve uluslararası ticaretle ilgilendi. Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Gürkan, sivil toplum örgütlerine büyük önem veriyor. Karadenizliler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İzmirliler Derneği'nin aktif üyesi. Güzelbahçe Değişim Derneği'nin de başkanlığını yürütüyor. 23 yıldır Güzelbahçe'de oturuyor, ikameti Çelebi mahallesi muhtarlığına kayıtlı. Halen CHP Güzelbahçe ilçe örgütü üyesi.
Mustafa Gürkan anlatıyor:
"CHP'de proje yarışı var. Ben projelerime güvendiğim için belediye başkanlığına talibim. Yıllarca kendi hayatımı kurmak ve kazanmak için dünyanın 30 ülkesini gezdim, uluslararası ticaret yaptım. Uluslararası görgü bilgi ve tecrübelerimi Güzelbahçe'de değerlendirmek için bu göreve talibim."

küpe
Sanat da tıpkı hayat gibi, insan içine daldığı nispette genişliyor ve enginleşiyor.
Goethe

günün fıkrası
Dulu bırak

Yahudinin biri düşünceli ve kararsız bir şekilde arkadaşına koştu ve ona fikir danıştı.
"Evlenmek istiyorum. İki namzet var. Bunlardan biri dul bir kadın. Çok zengin, çok parası var, fakat kendisini sevmiyorum. İkincisi ise beş parasız, fakat onu çıldırasıya seviyorum. Hangisi ile evlensem?"
"Bana kalırsa gönlünün arzusuna uy ve sevdiğin parasız kadınla evlen."
"Haklısın. Ben de onunla evleneceğim."
"O halde açıkta kalan dul kadının adresini de bana ver."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA