• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’ye yeni nesil geliyor ERKİN USMAN

Çeşme'ye yeni nesil geliyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2013, 00:00
Sezon bitti ve yazlıkçılar bir bir evlerine döndü ama Çeşme'nin işadamları kepenk indirmiyor.
Kısa adı ÇEŞİAD olan bu derneğin başında Hüseyin Gören var.
Gören, hızlı bir delikanlı ve hedefinde genç fikirleri, genç beyinleri derneklerine katmak var. Amacı, Çeşme'nin planlamasında bu gençlerin de katkısını sağlamak.
Hüseyin Gören, Çeşme ve Alaçatı turizminin gelişmesi ve sezonn uzaması için yeni proelere, fikirlere ihtiyaç olduğunu vurguluyor ve ekliyor:
"Bu atılımlar için genç beyinlere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Derneğimizde çok başarılı ve her zaman deneyimlerine başvurduğumuz üyelerimiz var. İyi ki de onlar var, bize yol gösteriyorlar. Daha geniş kesimlere hitap edebilmemiz için fikir bazında sayımızı artırmak istedik. Gençlerin de derneğe katacakları şeyler olduğunu düşünüyoruz. Çeşme ve Alaçatı'daki ticari hayatı bizden sonra genç kuşak devam ettirecek. Biz ikinci nesil yaratmaya çalışıyoruz. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın çoğu, babalarından kalma işlerin başına geçmeye başladılar. Hepsinin de hem eğitim düzeyleri hem kişilikleri bize uygun olduğu için beraber yürümeye karar verdik."
* * *
Hüseyin Gören, Çeşme ve Alaçatı'da markalaşmayı yaymak istediklerini vurguluyor ve noktayı koyuyor:
"Derneğin ismini de Çeşme İş İnsanları Derneği olarak değiştirmeyi düşünüyoruz."

hayattan
KSK tarihine ışık tutan fotoğraflar

Başkanlığını Dr. Bülent Zeren'in yaptığı Karşıyaka Spor Adamları Derneği (KARSAD) yeşil-kırmızılı kulübün tarihine ışık tutabilmek için takdire değer çabalarını sürdürüyor. Daha önce, Erol Baş, Gode Cengiz (Kocatoros) ve Ekrem Güçsav'ın koleksiyonlarından derlenen ve 1960-197 yılları arasını kapsayan 102 fotoğrafla, henüz gün ışığına çıkmamış KSK maç, maç öncesi, maç sonrası, kamp ve diğer zamanlardaki değerli eserleri Karşıyaka Belediyesi'nin Çarşı Sergi Salonu'nda kamuoyunun izlemesine sunan KARSAD büyük övgü almıştı.
* * *
Tarih kokan evinin her köşesini Karşıyaka'ya açan ve her türlü bayrak, filama, fotoğraf, kupa ve armağanlarla donatan idealist Karşıyakalı Dr. Zeren ve Karşıyaka tarihini belgelere dökmek için kendini adayan Ekrem Güçsav'a hanım eli de değimiş, Selin Taşçı da şimdi onlara katkı yapabilmek için her türlü çabayı sarf ediyor. Güçsav, Karşıyakalıların kenarda köşede kalan ve tarih kokan fotoğraf ve belgeleri ulaştırabilmek için yarışmalarını gözyaşartıcı destek olarak nitelerken Dr. Bülent Zeren, Karşıyaka'nın 1948-1975 yılları arasındaki tarihi belge ve fotoğrafları sergilemek için büyük hazırlık içinde olduklarını belirtiyor, "Bunları sadece Karşıyakalılarla değil, İzmirlilerle de buluşturmak istiyoruz. Tabii ki en büyük idealimiz bir KSK Müzesi kurmak. Dileğimiz Karşıyaka stadının yerine yapılacak yeni stadın girişinde geniş bir yerin Karşıyaka Müzesi'ne tahsis edilmesi" diyor.
Ne diyelim, bundan güzel bir istek olur mu? Karşıyaka Yönetim Kurulu ve Divan Heyeti'ne de bu konuyu titizlikle izlemelerini öneriyorum. Zeren, Güçsav ve Taşçı'ya da Kaf-Sin-Kaf için yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA