• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı’da AK Parti’ye kadın eli değince... ERKİN USMAN

Bayraklı'da AK Parti'ye kadın eli değince...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.10.2013, 00:00
AK Parti'nin çalışmaları ile göz dolduran ilçesi Bayraklı Teşkilatı hız kesmiyor.
4 ayda 6 bin 500 yeni üye yaparak bir ilke imza atan Bayraklı Teşkilatı günden güne büyümeye devam ediyor. Son olarak Bayraklı'da çeşitli mahallelerden gelen 22 kadın gönüllü olarak partiye üye oldu.
Daha önce hiçbir siyasi etkinlikte bulunmayan 22 kadın, partiye üye olarak aktif şekilde çalışmak istediğini belirtti.
İlçe Başkanı Ali Aslan ve Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yasemin Akbaş'ın da katıldığı toplantıyla yeni üyelere rozet takılarak üye kayıtları yapıldı. Kadınların siyasette önemine dikkat çeken AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan kadınlar ile birlikte Bayraklı'da daha güçlü olacaklarını ifade ediyor ve ekliyor:
"Kadınların siyasetteki etkinliğini daha da artırmamız gerekiyor. Gelecek günlerde kadınların siyasetteki etkinliğini artırmaya yönelik projelerimiz olacak. Yeni üye olan arkadaşlarımız kadın kollarımızla birlikte bulundukları mahallelerde koordineli çalışarak çalmadık kapı bırakmayacak."
İşte üye olan kadınların listesi: Rafiye Demir, Merve Demir, Havva Yüksel, Yıldız Demir, Rüvayda Dalkıran, Havva Dalkıran, Çiçek Ateş, Yasemin Uruç, Ayşe Cin, Kezban Cin, Nermin Yılmaz, Fatime Zehra Güven, Özlem Güven, Hülya Ok, Fatma Duran, Meryem Pehlivan, Süreyya Yaman, Şengül Baysal, Berna Alver, Tuğba Alver, Hatice Yavuz, Ebru Alper.

hayattan

Kozak'ın fıstık çamları kesildi

CHP Milletvekili Moroğlu, Bergama köy ziyaretlerinde Terzihalliller köyünde "Taş devrinde bile böyle denetimsizlik olmamıştır" diyerek eleştirdiği taşocakları sorununu, TBMM gündemine taşıdı. Kozak köylüleri adına Enerji Bakanı Yıldız'a sorular yöneltti.
Mustafa Moroğlu, oksijen deposu Kozak'taki taşocaklarıyla ilgili önemli sorunlar yaşandığını gördüğünü belirterek şöyle konuşuyor:
"Taşlar çıkarıldıktan sonra sahada hiçbir işlem yapılmamıştır. Alan düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması yapılmadığı gibi bazı fıstık çamı ağaçları kesilmiş, bazılarının da üzerine moloz dökülmüş durumdadır. Taşocağının yakınındaki Terzihaliller köyü sakinleri sahada toz ve molozlar nedeniyle oksijensiz kalmaktadır. Savaş alanı görüntüsünde olan saha, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday Bergama için ciddi bir olumsuzluk teşkil etmektedir. İnsan yaşamını ve çevre sağlığını tehdit eden bölgenin bir an önce eski haline dönüştürülmesi gerekmektedir."
* * *
Moroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları soruyor:
* Bergama Terzihaliller köyünün yakınlarında kaç tane taşocağı bulunmaktadır? Bu taşocaklarının arama ve işletme ruhsatları ne zaman, hangi şirkete kaç yıllığına verilmiştir?
* Söz konusu taşocaklarına faaliyetleri sırasında ve sonrasında denetim işlemi yapılmış mıdır? Yapıldıysa, bu denetimler hangi tarihlerde yapılmıştır?
* Denetimler sonucunda firma ya da firmalara herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır? Sahada faal olmayan taşocaklarından kalan moloz ve kalıntıların temizlenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması kimin sorumluluğundadır.

küpe

Davul çalınmasa bile, bayramdan ne eksilir?
Mevlana

günün fıkrası

Boşanma davası

Biri 95 yaşında, diğeri 92 yaşında karı koca, boşanmak için hakimin karşısına çıkmışlardı.
Hakim üzgündü.
"Yapmayın Allah aşkına..." dedi.
"Yetmiş küsur yıllık evlisiniz yazık değil mi? Niye boşanacaksınız?"
"Aslında biz karımla boşanmaya karar verdik de, çocuklar etkilenmesin diye, ölmelerini bekledik."
Mestan Şakrak'tan

laflama
* Daha önce gittiğimiz bir kenti 3-5 yıl sonra gitsek tanıyamıyoruz. Kendimizi bile tanıyamaz iken, kentimizi tanıyamamışız çok mu sahi?
* Çapkın erkeklerin şarkısı... "Sevdim seni bir kere. Aldattım seni kaç kere. Başkasını sevemem. Ama sevmek başka, o iş başka kadın."
* Bir oğul büyümelisin, kavgada yiğit olmalı. Bir kız büyütmelisin, o yiğidi tavlamalı!
* İdeal bir aşk için, yok sevgi olmalı, yok saygı olmalı diyorlar... Bana göre, önce insanın içinde sevdiğin hiçbir şeyden zarar görmesin diye kaygı olmalı önce, gerisi boş!
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA