• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hasta yakınlarına bir konukevi daha ERKİN USMAN

Hasta yakınlarına bir konukevi daha

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.10.2013, 00:00
Hastanelerin bahçelerinde bir karton parçasını yatak, ağaçları örtü yapan hasta yakınlarını çileden kurtaran çok önemli bir projeye imza atmıştı, kısa adı KİTVAK olan Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı.
2011 yılında hayata geçirilen bu projede Ege Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi vardı.
KİTVAK'çılar bu vesile ile birçok kişinin hayır duasını alıyorlar. Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastalar ve hasta yakınları hizmet veren konukevinin bir eşi de şimdi Dokuz Eylül Üniversitesi hastane kampusü içinde yine KİTVAK tarafından hayata geçiriliyor.
KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, ikinci konukevi projesini de yine hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımlarıyla hayata geçireceklerini belirtiyor ve devam ediyor:
"Hastanelere gidenler sıklıkla görürler. Hasta yakınları, hastalarına yakın olmak uğruna hastane bahçesinden ayrılamaz, hep ulaşabilecek mesafede olmak isterler. Çoğunun gücü de yoktur, bir otele, pansiyona gidemez. Hastane bahçesinde sabahlar, kışın yağmurda, soğukta, yazın sıcakta. Kimi zaman boğazlarından sıcak bir lokma bile geçmez. İşte bu durumdaki hasta yakınları için hem hastalarına çok yakın olabilecekleri hem de daha insani koşullarda kalabilecekleri bir konukevi yapmak için yola çıktık. Hayırseverlerin destekleri ile hedefimize ulaştık. Şimdi yeni projemiz için desteklere ihtiyacımız var."
* * *
Yardımlaşmanın en güzel örneklerini yaşadığımız bayramlar KİTVAK'a çok önemli desteklere vesile olabilir.
Kurban Bayramı nedeniyle KİTVAK'a bağışta bulunmak isteyen kurum, kuruluş ve hayırseverler Halk Bankası Konak Şb. (Iban TR74 0001 2009 7340 0016 0000 08) 16000008 no'lu KİTVAK hesabını kullanabilirler. 3800 m2 kapalı alan üzerinde, 41 oda 82 yatak kapasiteli konukevinde 15 bin lira bağış karşılığında oda isim hakkı satın alabilir, sevdiklerinin adını ve anısını yaşatabilirler.

kentten

Nurhan Damcıoğlu artık İzmirli oldu

İzmir kültür, sanat hayatına yön veren İZGEP'in konuğu Nurhan Damcıoğlu oldu. Ülkemizde kanto denilince ilk akla gelen Damcıoğlu, İzmir Küçük Kulüp'te İZGEP üyeleriyle söyleşti. Sanat hayatına, tiyatroya, kantoya olan sevgisini anlattı.
İzmir kentinin sanatçının dünyasındaki yerine de değinen Nuran Damcıoğlu, "Sanat hayatımın en güzel günleri İzmir'de geçti. Yıllar boyu İzmir Fuarı'nda sahneye çıktım. Bunlar anılarımda silinmeyecek izler bıraktı. Yaşantımda İzmir'in ayrı bir yeri olduğundan bu güzel kente yerleştim. Amacım İzmir'in güzel insanlarıyla daha yakın olmaktı. Sanatımı yapacağım, genç kuşaklara da sevdirmeye çalışacağım. Bunun için her türlü çalışamaya hazırım" diyor.
* * *
Şimdi söz, İZGEP Başkanı Ulvi Puğ'da.
O da Damcıoğlu'nun bu tercihinden memnun. Hislerini şöyle dile getiriyor:
"Böyle bir değerle birlikte olmak bizleri çok mutlu etti. Nurhan Hanım, çok alçak gönüllü birisi. Kendisinin severek, isteyerek, koşarak geldiği bir şehir de ona sahip çıkacaktır. Bizler kültür, sanat adına değerli sanatçımızdan kuşkusuz yaralanacağız. Sanatsal etkinliklerde deneyimlerinden yararlanıp İzmir'de yaşayan ünlü kantocumuza oyunlarımızda yer vereceğiz. Yerel yönetimlerin Sayın Nurhan Damcıoğlu'ndan yararlanmaları ülkemizin kültürü açısından çok önemlidir."

küpe
Sanat, insan tarafından meydana getirilmiş tabiattır.
Meredith

günün fıkrası

Hesap yine bozuldu

Karı koca boşanmaya ve çocuklarını paylaşmaya karar vermişlerdi. Gelgelelim, çocukları beş taneydi. Bu meseleyi halletmek için altıncı bir çocuk yapmaya karar verdiler.
Kadın üç-beş ay sonra ikiz dünyaya getirmez mi?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA