• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Buyrun aday pazarına ERKİN USMAN

Buyrun aday pazarına

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.10.2013, 00:00
Siyaset aleminin pek sevdiği bir tabir ile söylemek gerekirse, şu izlediklerimiz "seçim sath-ı maili" yani "seçim düzlemi" filan değil.
Bu yaşananlar, bu reklamlar ve bu toplantılar parti içi bir yarış, kendini tanıtmak isteyen aday adaylarının gösterilerinden başka bir şey değil.
Hepsinin hedefinde, partilerde karar vericilerin gözüne girmek ve "aday" olabilmek var.
İşte size İzmir ve çevresindeki aday adaylığı mücadelesinin kahramanlarından birkaçı...
* * *
İbrahim Kılıç, "Diş sağlığı sektörü"nde otuz yıldır çalışıyor. 1987'den bu yana SHP ve CHP örgütlerinde aktif görev yaptı. Son bir yıldır CHP Karabağlar Örgütü'nde Kültür ve Sanat Komisyonu'nda görev yaptı.
Kılıç'ın hedeflerinden birkaçı şöyle:
* Karabağlarda Halk Meclisi kuracağız.
* Tam teşekküllü hastane kracağız.
* Ev kadınlarımızın para kazanmasını sağlayacak projelerimiz hazır.
* * *
CHP'nin Bayraklı'daki hızlı aday adaylarından biri de avukat Pınar Susmuş, "CHP'nin itici gücü kadınlar olacaktır" diyor ve Bayraklı'nın kadınlar için zor bir bölge olduğu yönündeki söylentilere de tepki göstererek, "Bu söylem özellikle bizim başarılı çalışmalarımızın önünü kesmek isteyen rakip adaylarca yayılıyor. Bayraklı kadınlar için değil ama korkaklar için zor bir bölgedir" ifadelerini kullanıyor.
Susmuş, "Öncelikle sadece ülkemizde değil dünyaya baktığınızda da kadın yöneticilerin ne kadar başarılı, ne kadar cesaretli olduklarını görürsünüz. Zor diye bir şey yoktur. Korkaklar dolayısıyla korkaklık vardır" diyor.
* * *
Buca İzmir'in seçim öncesi en erken hareketlenen ve siyaseti en yoğun yaşayan ilçesi.
Buca halkının yüzde 15'inin parti ayırımı yapmadan desteklediği mimar İsmail Bekiroğlu bugün veya en geçe yarın adaylık için başvurusunu yapacak. Kulislerin Efendisi'ne göre, Siyasi parti genel merkezlerinin, "Aşağıdaki isimlerden kimi belediye başkanı görmek isterseniz" anketlerinde rekor farklarla İsmail Bekiroğlu çıkıyor. AK Partili muhtarların dışında, çoğu CHP'li olan çok sayıda mahalle muhtarı Bekiroğlu ile birlikte AK Parti'yi destekliyor.
* * *
CHP Karabağlar Örgütü'nde Ali İhsan Yıldız kapı kapı dolaşarak el sıkıyor, esnafın derdini dinliyor, muhtarlarla mahallelerin sorunları değerlendiriyor, yerinde incelemeler yaparak çözüm önerileri üretiyor...
Aday adaylık sürecini halkın arasında geçiren Ecz. Ali İhsan Yıldız'a büyük destek var. Halkın "Eczacı Bey" olarak tanıdığı Yıldız, sokaklarda büyük bir sevgi ile karşılaşıyor.
Yaklaşık 25 yıldır Karabağlar'da eczacılık yaptığını belirten Yıldız, "Karabağlar için 25 yıldır çok şey biriktirdim. Artık bu birikimimi Karabağlar halkıyla paylaşmak istiyorum. Ben hazırım, ekibim hazır" diyor.
* * *
Çeşme Belediyesi AK Partili Meclis üyeleri Fatma Özen ile Hüseyin Boyacı, Çeşme Belediye Başkanlığı için partilerinden aday adayı oldular. Bugüne kadar karşılıklı sevgi, saygı, uyum ve hoşgörü içinde olduğu gibi, Çeşme için hizmetin birlikteliğini sürdürme kararlığı içinde olduklarını ifade ettiler. Ortak kararları, partileri tarafından hangisi aday gösterilirse, hangi pozisyonda olursa olunsun, biri ilçenin projelerinin takibi için Ankara'da kamp kurarken, diğeri ilçede projelerin uygulamasının yakın takipçisi olacaklarını belirttiler.

küpe
Saçlar ağarmaya başladı mı, ak saçları yüzlerce defa yolmaya kalkış... Azalmaz ki!
Hafız

günün fıkrası
Gelin kaynana

Gelinle kaynana anlaşamıyorlardı.
Oğlan evin ihtiyaçları için köyden şehre gidecekti.
Karısına seslendi:
"Sor bakalım, annemin ihtiyaçları var mı?"
Gelin de kulağı az işiten kaynanasına eğilip:
"Kaşlarını alayım mı?" diye sordu.
Kaynana da haliyle, "Yok... Yok... İstemem" dedi.

laflama
* Ağzı olan konuşuyor ama aklı olan susuyor, susuyor, susuyor!
* Futbolda ne çok fanatik olduk çıktık. Halı saha maçında bile deplasmana gidemiyoruz abi ya!
* "Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış'tan" şarkısını söylemeyi bırak. Boş laflara karnım tok benim. Şu köşedeki pastaneden yarım kilo tatlı kap getir bakayım.
* Eskiden bir kavga aparatı levye idi. Devir değişti şimdi yegane kavga aparatı klavye oldu!
* Çocuklar için babaları bir kanka değildir kesinlikle. Hibe krediler saçan bir bankadır!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA