• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Anadolu kaplanları ve Ege’nin efeleri ERKİN USMAN

Anadolu kaplanları ve Ege'nin efeleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.10.2013, 00:00
Gediz Üniversitesi, Ege Bölgesi'nin ilk girişimcilik yüksek lisans programını açtı. Ülkemizin gurur kaynağı olan Anadolu kaplanlarına Ege efelerini eklemek hedeflendi. Bu amaçla, iş dünyasının duayen isimleriyle birlikte eğitim verilecek...
Gediz Üniversitesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni girişimcileri yetiştirmek için kolları sıvadı. Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları açıldı. Ege Bölgesi'nde bir ilk olan bu eğitimi, iş dünyasından tanınmış isimlerle birlikte vermek hedeflendi.
Bu amaçla da 'Anadolu Kaplanları-Ege Efeleri' dersi konuldu. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Başkanı Aynur Tartan, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın eski başkanlarından Tamer Taşkın, Dimes Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, Telekurye Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Dayı, Kristal Yağları Yönetim Kurulu Başkanvekili Ayhan Baran, Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, Alfemo Mobilya Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu ve Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk öğrencilerle buluşacak, deneyimlerini paylaşıp başarılı olmanın yollarını anlatacak.
Gediz Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Yercan, başarılarıyla ülkemizin gurur kaynağı olan Anadolu kaplanlarına Ege efelerini ekleyeceklerini söyledi.

hayattan
Ovacık'ta dert küpü

Yaz aylarında 6-7 bin kişinin yaşadığı bir yerleşim birimidir Ovacık Sağlık Sitesi.
Deniz kenarında, yamaçlara doğru kurulu bu sitede 389 hane var.
Sahilini ise yeşil alan süslüyor.
Ne var ki, bu son derece hareketli site sakinlerinin başı bu "yeşil alan" yüzünden dertte.
Ovacık Sağlık Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Işık Atilla, sitenin inşaatı sırasında denize açılan kısımda kamuya ayrılan arazinin boşluğunu vurguluyor ve anlatıyor:
"Biz burasını yeşil alan olarak hazineye bıraktık. Ne var ki, prosedür gereği Çeşme Belediyesi yıllar geçmesine rağmen bu araziyi hazineden istemedi. Burasını yeşil alan yapmadı ve bu durum karşısında Hazine de kapımıza dayandı. (Siz burasını kullanıyorsunuz) duierek ecr-i misil uygulaması başlattı. İstenen para 140 milyon..."
Site Başkanı Işık Atilla, durumun açığı çıkartılması için Çeşme Belediyesine başvurduklarını söylüyor ve soruyor:
"Derdimize çareyi kim bulacak?"

geçmişten
Taş kalplilik

Süleyman Nazif, Abdullah Cevdet'i hiç sevmezdi.
Bir gün hastalandığını duyduğunuda:
"Neymiş hastalığı?" diye sordu. "İdrar kesesinde taş varmış..." cevabını alınca, Abdullah Cevdet'in merhametsizliğini hatırlayan Nzzif su defa şöyle dedi:
"Desenize, taşlaşmış kalbi oraya düşmüş!.."

küpe

Edepsiz takımı içinde sözü dinlenmeyen akıllıya hayret etme. Davulun gümbürtüsünden kopuzun sesi işitilmez.
Sadi

günün fıkrası
10 erkek 1 kadın

On erkek ve bir kadın helikopterden sarkan halata asılıdırlar. İp herkesi taşıyacak kadar güçlü olmadığından, henp birlikte aşağıy düşmemek için içlerinden birinin ipi bırakması gerektiğine karar verirler. Ancak bu kişininkim olacağına karar veremezeler.
O sırada kadın çok etkileyici bir konuşma yapar.
Bir kadın olarak kocası ve çocukları için herşeyi karşlıksızca bırakmaya lışık olduğunu ve tamamen gönüllü olarak ipi bırakabileceğini söyler. Kadın konuşmasını bitirir bitirmez on erkek onu alkışlamaya başlar.
Bir not:
Bu fıkrayı tüm erkeklere anlatın ki, hayatın gerçeğini bir kez daha anlasınlar.
Mestan Şakrak'tan

laflama

* Tombalacık Halimem. Acilen diyete gir. Neden sende minnacık Halimem olmayasın ki ?
* Kavuşmazsan aşk olur diye bir söz vardır ya... Kavuşursan da tez zamanda bıkarsın. En iyisi böyle kal da, sevdiğini hala bir halt zannet.
* Entarisi ala benziyor benzemesine de... Af buyrun pek don giymemiş gibi duruyor !
* Çapkın erkekler ; size bir kadın '' Sizi terbiyeye davet ediyorum ''derse , sizde deyiverin olmaz mı ? '' Ben de sizi bir yemeğe davet etsem.
Ama Alman usulü haaaa '' !
* Teklif var, ısrar yok... Ama tehdit desen gırla bak !
* Eller gider uzaya...Biz giremeyiz bile doğru dürüst bir hizaya !
* Yok daha neler... '' Cinsellik ibadettir '' diyen bile çıktı. Eee sormak hakkımız bunu diyene '' Sen bu konuda ibadetlerini yerine getirebiliyor musun bakalım ? ''
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA