• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hüseyin Aslan şimdi adaylık virajında! ERKİN USMAN

Hüseyin Aslan şimdi adaylık virajında!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.11.2013, 00:00
Ege-Koop'un durdurak bilmeyen, başarılı genel başkanı Hüseyin Aslan, aylardır süren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday mı değil mi tartışmalarına bugün itibariyle son veriyor.
Aslan, saat 12.30'da Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda binlerce seveniyle buluşup, adaylığını onlarla birlikte açıklayacak.
Açıkçası böylesine bir adaylık açıklaması belki de Türkiye'de ilk olacak.
Nihayetinde bu tür açıklamalar ya basın karşısında birkaç kişi ile birlikte okunan ve neden aday olunduğunu anlatan kısa bir metinden ibareler içerir ya da kişinin adaylığı sadece partiye başvurusundan ibaret olur.
* * *
Oysa Aslan, bugüne kadar sergilediği sosyal demokrat duruşu ve toplumun her kesimi ile kurduğu yakın temasa yakışır bir şekilde açıklayacak göreve talip olduğunu.
Kendisiyle telefonda görüştüm.
Kamuoyunun ilgisinden duyduğu memnuniyeti gizlemiyor.
'On bin rakamı çok iddialı değil mi' diye sordum, değişim arzusunu açıkça dile getiren İzmirlilerin bu rakamdan çok daha fazla olduğunu söyledi.
Bugün oraya sadece İzmir merkezden değil Dikili'den Menderes'e Gaziemir'den Özdere'ye kentin 30 ilçesinden de gönüllü katılımlar olacağını belirtti, "Engellilerimizle, kadınlarımızla, gençlerimizle, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcilerimizle kısacası tüm hemşehrilerimizle göreve talip olacağız, elimizi taşın altına koyacağız. Sadece adaylık açıklaması da yapmayacağız yeni bir başlangıca da ön ayak olacağız" dedi.

kulislerden
Eğilim yoklaması ve sonuçları!..

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir teşkilatının "Eğilim Yoklaması" nihayet gerçekleştirildi. Yer, Karşıyaka'nın Arena Spor Salonu... Buraya 40 sandık kuruldu. 3 bin 943 partili oy kullandı. Üyelere dağıtılan formlarda iki madde vardı.
Birincisi şu:
"Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istediğiniz kişileri yazınız. (En fazla iki kişi)"
İkinicisi de şöyle:
"İlçenizde partinizin belediye başkanı olarak görmek istediğiniz kişileri yazınız.) (En fazla 2 kişi)
* * *
"Kulisleri Efendisi" de o gün Arena'yı turladı. Oy kullanan Ak Partililerin arasına girdi. Sohbetlerin kulak misafiri oldu. Kimlerin, kimlere destek verdiğini ayaküstü de olsa belirlemeye çalıştı. Sağlıklı bir istihbarat metodu değildi bu.
Ne var ki, "Karanlığa kızmaktansa, bir mumu yakmak evladır" diyerek yola çıktı ve fiskosları Pota'ya attı.
***
İşte ilçeler,ve "Kulislerin Efendisi"nin ayaküstü tespitleri. İşte isabet derecesi kuşkulu tablo ve öne çıkan adaylar.
Karşıyaka: Ekrem Sarıgöl, Pınar Güney, Tanfer Kimverdi.
Gaziemir: Nazmi Yılmaz, Mediha Balbakan, Ömür Şanlı, Adnan Yüksel.
Karabağlar: Bilal Doğan, Nazmi Kalyoncu, Orhan Sakman.
Buca: İsmail Bekiroğlu, Adnan Öztekin.
Bornova: Hüseyin Özkan, İlhan Kaya.
Buca: Sıddık Soysal, Adnan Yılmaz.
Konak: Abdurrahman Tosun.

Ayvalık'ta kültür atılımı
Ayvalık'ta kültür ve sanatın gelişmesinde verdiği büyük katkılarla tanınan hayırsever Aysel Namlı'nın öncülüğünde ilçe genelindeki kıraathanelerde vatandaşların kitap okuma alışkanlına kavuşabilmesi için yoğun çabalar sürüyor.
Bu kapsamda; geçtiğimiz yıllarda Ayvalık'taki Macaron ve Palabahçe adıyla bilinen mevkilerde bulunan kahvehanelerde oluşturulan kitaplıkların üçüncüsü Yenimahalle'de bulunan Muhtar Beytullah Gündoğan'a ait kahvehanede oluşturuldu. 400 adet kitabın bulunduğu kitaplığın açılış töreni ise görkemli geçti.

küpe
Manastırlar evlenmemiş pederlerle doludur.
Voltaire

günün fıkrası
Suçlu mu, suçsuz mu?

Haydutun biri yaşlı bir kadını parası için öldürmekten sanık olarak yargılanıyordu. Polis cinayet mahallinde delil olarak bir de erkek şapkası bulmuştu. Haydutun avukatı ustaca bir sevunma yaptı.
Son gün yargıç kararı okudu:
"İddia varit görülmemiş ve sanığın beraatine karar verilmiştir."
Sanık avukatın kulağına fısıldadı:
"Şey, acaba şapkamı da verecekler mi?.."






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA