• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaya Erdem’e Vefa toplantısı var ERKİN USMAN

Kaya Erdem'e Vefa toplantısı var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.04.2014, 00:00
Uzun yıllar İzmir milletvekilliği yaptı, bu sürece Maliye Bakanlığı'nı, TBMM Başkanlığı'nı ve onlarca yatırımı sığdırdı.
Bir döneme damgasını vuran ANAP iktidarı döneminde Ege'ye ve özellikle İzmir'e dünyanın yatırımını gerçekleştirdi.
"Beyefendi siyasetçi" ekolündendir. Öyle skandallarla pek işi olmadı. İşin tadının kaçmaya başladığını fark edince "Hadi benden eyvallah" dedi ve aktif siyaseti bıraktı.
İzmirli dostları Kaya Erdem'i unutmadı ve bu "beyefendi siyasetçi"yi İzmir'de ağırlamak istedi.
Bu işin öncülüğünü başta Ekrem Beşerler, Şükrü Okurer, Muhlis Özsoydan, Sancar Maruflu, Metin Öney, Timur Demir ve Timur Çınar yapıyor.
* * *
Göztepe Sahil Bulvarı, Alsancak Limanı, Ege Üniversitesi'nin hastane ve diğer binaları, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Buca'daki tesisleri, İzmir-Çeşme Otoyolu, Sarıkız Maden Suyu'nu İzmir'e taşıyan sistem, Seferihisar balıkçı barınağının ve onlarca tesisin temellerinde Kaya Erdem imzası var.
***
"Kaya Erdem'e vefa" toplantısının yüzlerce katılımcısı arasında, Burhan Özfatura, Işılay Saygın, Abdullah Kavuk, Ahmet Bursalı, Ahmet Çetinbudaklar, Ahmet Zelva, İlhan Kocaman, Ali Galip Irmak, Bahri Vreskala, Aysel Öztezel, Bilal Doğan, Canan Arıtman, Ertan Ülkü, Ertan Sakızlı, Cengiz Bulut, Gülgün Beşerler, Halil Atilla, Halim Kabasakal, Hasan Denizkurdu, Kadir Özer, Latif Demirbağ, Lütfi Tavşanlı, Tevfik Şükürer, İsmail Kostak, M. Ali Sarızeybek, Mehmet Gönen, Mehmet Önal, Mustafa Acar, Mustafa Saracoğlu, Nedret Utku, Nurdan Metin, Nuri Ertan, Rahmi Sezgin, Şehmuz Kayapınar, Sezgin Çubukçu, Yıldırım Karakaplan, Turan Boro var.
***
Yüzlerce İzmirlinin katılacağı "Kaya Erdem'e Vefa" toplantısı 19 Nisan Cumartesi günü saat 09.30'da Alsancak'taki ünlü Eko Restoran'da...

Çeşme'de başkanın mazbata sevinci

Yerel seçimlere itiraz süresi sona erdi ve ardından Çeşme Adliye Sarayı'nda mazbata teslim töreni düzenlendi. Seçimlerde en yakın rakibi AK Partili Mustafa Cenger'e 4 bin 762 oy farkı atarak, aldığı 13 bin 267 oy ile (yüzde 56.88) Çeşme Belediye Başkanı seçilen CHP'li Muhittin Dalgıç ile belediye meclisine seçilen CHP'li meclis üyeleri törenle mazbatalarını aldılar. İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Emine Erdoğan tarafından verilen mazbatalar sahiplerini buldu. Mazbata törenine yurtdışında olması nedeniyle CHP'li asil Belediye Meclisi Üyesi Celil Altan ile AK Parti'den seçilen hiçbir meclis üyesinin katılmaması ise, önümüzdeki 5 yıl boyunca Çeşme'yi yöneteceklerin toplu fotoğrafının eksik kalmasına neden oldu.
Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç törende yaptığı kısa konuşmada, Çeşme'ye yaraşır, nispeten sakin geçen bir seçim kampanyası yaşandığını söyledi ve ekledi:
"Seçim kampanyasının ardından yine örnek bir seçim atmosferiyle vatandaşlarımız oylarını kullandı. Toplam 15 meclis üyeliğinden 11 tanesi partimiz tarafından çıkarıldı. Mazbatamın teslim edildiği şu andan itibaren parti rozetini yakamızdan çıkarıyoruz. Bundan sonra herkesin başkanıyım, kapımız tüm hemşerilerimize açık olacak."

küpe
Yer yüzünün en büyük imparatoru menfaattır.
Montesquieu

geçmişten
Tersine hareket...

Ahmet Refik Paşa'ya sordular.
"Attığınız her adımda ve yaptığınız her işte başarılı oluyorsunuz. Bunun sebebini nasıl açıklarsınız?"
Paşa'nın cevabı şöyle:
"Yapacağım her işi önceden İstanbul'daki Rus elçisine danışırım. O kendi çıkarına göre, bana önerilerde bulunur. Ben de onun söylediklerinin aksini yaparım."

laflama

* Körkütük aşık olduğun kadının evlenince sana af buyur KÜTÜK demesi ne de hazindir!
* Bana çocukken hep "Aç Gözünü" derlerdi. Sanırım, açgözlü olmaktan daha iyidir!
* ZAN altında kalmaktansa, HAZAN altında kalmak yeğdir!
* Maksat ne üzüm yemek ne de bağcıyı dövmek. Bağcının kızını öpmek!
* Üşüdüm üstümü örtmene gerek yok. Doğalgaz faturasını öde yeter anne!
* Issız bir adaya düşsem fabrika ayarlarına geri dönmeyi isterim önce!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA