• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gündüz iş akşam ders ERKİN USMAN

Gündüz iş akşam ders

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.04.2014, 00:00
Yaşam boyu eğitime ülkemizde verilen önem giderek artıyor. İzmir'de kamu ve özel sektör yöneticileri ile çalışanları akşam evlerine gitmek yerine Gediz Üniversitesi'nin yolunu tutuyor, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görüyor. İçlerinde 60'ına merdiven dayamışlar bile var. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, "Ne mutlu ki bugünleri de gördük" diyor.
Gediz Üniversitesi'nin lisanüstü eğitim programları, gelecek için umut veren görüntülere sahne oluyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çoğunluğunu kamu ve özel sektör yöneticileri ile çalışanlar oluşturuyor. Kimi işletme, kimi girişimcilik, kimi psikoloji, kimi özel hukuk, kimi sağlık kuruluşları yöneticiliği, kimileri de mühendislik alanlarında öğrenim görüyor. İçlerinde 60 yaşına merdiven dayayanlar bile var. Hafta içi her gün mesai bitiminden sonra onlar için ikinci mesai başlıyor. Yoğun ve yorucu iş yaşamının yanında bir de akşamları derslerde ve sınavlarda ter dökülüyor. Kariyer yapmak, kişisel gelişimini ve iş yaşamındaki başarılarını artırmak amacıyla örnek olacak azme imza atılıyor.
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, farklı kesimlerden ve yaşlardan gösterilen yoğun ilginin kendilerine ayrı bir mutluluk yaşattığını söylüyor. Prof. Dr. Çevik, toplam 23 yüksek lisans ve doktora programında 800'e yakın öğrencileri bulunduğuna, yaşam boyu eğitime artık ülkemizde de önem verildiğine işaret ediyor.

Erkan Velioğlu'na geçmiş olsun
İzmir'in yetiştirdiği en büyük futbolcu ve teknik direktörlerden Erkan Velioğlu, rahatsızlık geçirerek Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 1941 yılında Rize'de doğan Velioğlu, İzmir'de uzun yıllar Altınordu forması giydi, milli takımda oynadı. Teknik direktörlükte isim yapan Velioğlu, Göztepe, Karşıyaka, Manisaspor, Denizlispor ve Balıkesirspor'u çalıştırdı. En büyük başarısı 1980-1981 sezonunda Göztepe'yi şampiyon yapmasıydı. Velioğlu'nun rahatsızlığı üzüntü yaratırken hastane ziyaretçi akınına uğradı. KARSAV Başkanı ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Ahmet Diker de Velioğlu'nu ziyaret ederek Karşıyaka filaması verdi, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Biz de Velioğlu'na sağlıklı günler temenni ediyoruz.

küpe
Nerede yumuşak huylu insanlar varsa orada ticaret vardır. Nerede ticaret varsa orada insanlar yumuşak huylu olurlar.
Montesquieu

günün fıkrası
İzin yokmuş

Satılmış beş yıl hapse mahkum olmuştu.
Avukatı bir zaman sonra ziyaretine geldi. Laf arasında, "Ailenin ferdleri arada sırada seni ziyarete geliyor mu?" diye sordu.
Satılmış iç çekti, "Ne gezer?" dedi.
Avukatı şaşırmıştı.
"Niçin gelmiyorlar?" diye sordu.
"Hapishane müdüriyeti hücrelerinden ayrılmaya izin vermediği için..."

geçmişten
Yemeğe çalış

Salamon lokantada yemek yerken, bir dilenci yanına sokuldu.
"Tam üç gündür bir şey yemedim, beyim" dedi...
Salamon omuz silkti.
"Olur mu böyle? Kendini zorla ve yemeğe çalış..."

laflama
* Özdemir Asaf eksik söylemiş bence. Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu evet ama birincilik bana kalırsa hiç renk vermeyenlerin!
* Karım ikide bir bana "Empati yap herif" deyince lafı yapıştırdım. "Sen hele bir çay yap da, empati köpeğin olur yaparız" deyiverdim.
* Kadınlar, incik boncuk almaya bayılır. Erkekler de kasaya ödeme yaparken boncuk boncuk terler üstat!
* Kimi insanlarla aramdaki bağ şudur. Bana ancak ayak-bağı olmaları.
* Kiminin şanı yürüyor, benimse şanssızlığım!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA