• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başkan Dalgıç’tan plan çağrısı var ERKİN USMAN

Başkan Dalgıç'tan plan çağrısı var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2014, 00:00
Çeşme'nin çiçeği burnunda yeni Başkanı Muhittin Dalgıç, turizm sinerjisini sokağa yaymak gerektiğini belirtiyor ve ekliyor:
"Sezonun uzamasını sağlayacak imar planların hazırlanması için gerekirse bakanlık kapısında yatarız."
Çeşme'nin gelirinin yüzde 70'inin turizm ve buna bağlı sektörlerden elde edildiğini kaydeden Dalgıç, "Turizm için öncelikle sinerjiyi sokağa yaymak lazım" diyor.
Çeşme'nin eşsiz güzellik ve zenginliklere sahip inanılmaz bir coğrafya olduğunu belirten Başkan Dalgıç, 'Çeşme' markasıyla kruvaziyer ve termal turizmi geliştirmek için çalışacaklarını vurguladı. Kentin tanıtımda ise Çeşme Belediyesi'nin hamiliğinde sektör temsilcilerinin öncülük yapacağını kaydeden Dalgıç, "Çeşme ve Çeşme'de yaşayanlar olarak topyekun ayağa kalkmalıyız. Belediye olarak turizm alanlarının önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Gerekirse turizm imar planlarımızın beklediği bakanlıkların önünde yatacağız. Fakat turizm sezonunun süresinin uzamasını sağlayacağız" şeklinde konuşuyor.
* * *
Bu aşamada kısa adı ÇEŞTOB olan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de, şu görüüşleri savunuyor:
"Çeşme'deki esnaf, otelci, halk, kısaca kentimizde turizmden para kazanan herkesi burada görmek isterdik. Bu sene 5'i yurtdışında olmak üzere toplam 8 fuara katıldık. Çok ilgi gördük fakat aynı sonuçla karşılaştık. Yatak sayımızı artırmamız lazım. Kentimizde 6 bin 800 nitelikli yatak var. Butik oteller yerlilere hitap ediyor. Nitelikli yatak sayısı artarsa Çeşme, Türkiye pazarında olduğu gibi global pazarlarda da termaliyle, kruvaziyeriyle kendine çok iyi bir yer edinir."

kentten
Zühal-Yücel İzmirli okurlarla buluşuyor

İzmirli romancılar Zühal-Yücel İzmirli, 19. İzmir Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşuyor.
Gerçek yaşam öykülerini işleyen İzmirli çift, özellikle göç ve eğitim tarihi üzerine yazdıkları belgesel nitelikli romanlarıyla tanınıyorlar. Tüm eserlerinde mekan olarak İzmir ve Karşıyaka özellikle var.
Karşıyaka'nın ve Rodos'un ilk romanı "Rodos'tan Karşıyaka" ilk yayınlanışından bu yana yedi yıl geçmesine karşın hala güncelliğini korumaktadır.
Zühal-Yücel İzmirli'nin eğitim üçlemeleri "Makedonya'dan Esen İmbat", "İzmir'de Bir Manastır Çınarı" ve "İzmir'in İncisi" birçok lise ve dengi okullarda söyleşi konusu olmaktadır.
"Beylerbeyi'nden Yükselirken Hüzün", "Rodoslu Ahter", "Zamanda Kokuları Solumak" adlı romanları ise yeniden basıma hazırlanmakta.
Eğitimci-yazar İzmirli çiftinin yeni romanları, bir Alman gelinin öyküsünden kurguladıkları "Ah Rosalinde!.." ile "Rodos Lakap Öyküleri" yakında kitabevi raflarında yerini alacak.
Zühal-Yücel İzmirli, tüm romanlarını 23 Nisan Çarşamba saat 15.00-17.00 arası TÜYAP-İzmir Kitap Fuarı, Kırmızı Kedi Yayınevi standında imzalayacaklar.
İzmir ve göç romanı meraklılarına bizden hatırlatması...

hayattan
Çiçero Teorisi ve cemiyet yapısı

1- Fakir, çalışır.
2- Zengin, sömürür.
3- Asker, her ikisini de korur.
4- Mükellef, üçü için öder.
5- Serseri, dördünün adına istirahat eder.
6- Ayyaş, beşi için içer.
7- Tefeci ilk altıyı dolandırır.
8- Avukat, ilk yediyi kandırarak savunur.
9- Hekim, sekizini de öldürür.
10- Mezarcı, dokuzunu da gömer.
11- Politikacı, 10'lar sayesinde yaşar.
2 bin yıldır dünya değişmemiş gibi...
Teşekkürler, Mehmet Özdoğru.

küpe

Tehlike asla tehlikesiz yenilmez.
P. Syrus

günün fıkrası

Cinotri

John'un büyük babası, torununa kovboy hikayeleri anlatıyordu. Bir ara, "Cinotri daha 18 yaşına girmeden, 18 kişinin canına kıymıştı" dedi.
Torunu atıldı:
"Yapma be büyük baba! Peki ne marka araba kullanıyordu bu Cinotri?"

laflama

* Ben eskiden dairelerin iç açılarını hesaplardım. Şimdi ÇAP'tan düştüm!
* Kutup ayıları arasında bile bizim halkımız arasında olan kutuplaşma yoktur!
* Dünyaya kazık çakmaya gelmediğini söylüyorsunuz iyi güzel hoş ama dünyaya kazık atmaya gelmediğinizi neden söyleyemiyorsunuz muhteremler!
* Sevemez kimse seni benim gibi. Üçüncü sayfa haberi yaptım gazetelerde bak seni!
* Baban koltuk çıka çıka, koltuk sahibi oldun ama babanı unuttun kerata!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA